Hyppää sisältöön

Vastuullista matkailua

Irrota itsesi ennalta määritellyistä reiteistä ja lähde reissuun vastuullisesti.

Arvojesi mukaista matkailua

Yhteinen tulevaisuus on meidän kaikkien vastuulla. Siksi mekin Best Caravanissa haluamme kantaa kortemme kekoon ja tukea kestävää, asiakkaidemme arvojen mukaista matkailua. 

Olemme sitoutuneet ilmastolupaukseen tavoitteenamme tehdä automatkailusta yksi kestävimmistä tavoista matkustaa. Toteutamme ilmastolupaustamme kompensoimalla jokaisen meiltä ostetun matkailu- ja retkeilyauton käytöstä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt istuttamalla vastaavan määrän metsää hiilinieluiksi. 

Teemme tämän siksi, että haluamme, että sinä voit kokea enemmän, omassa aikataulussasi, ympäristöystävällisesti. Haluamme, että sinulla on mahdollisuus nauttia arvojesi mukaisesta elämäntyylistä nyt ja tulevaisuudessa. 

Hiilijalanjälki hyvitetty

Saimme tammikuussa 2019 idean. Halusimme löytää tavan hyvittää myymiemme matkailuautojen käytöstä syntyviä hiilidioksidipäästöjä.

Päätimme istuttaa puita hiilinieluiksi. Teetimme Luonnonvarakeskuksella tarkat hiilidioksidilaskelmat matkailuautojen kulutuksen haitoista sekä selvityksen, joka huomioi erilaiset kasvualustat, niiden kyvyn sitoa hiiltä ja eri kasvupaikoille parhaiten sopivat puulajit. Laskelmien mukaan 1 500:n matkailu- tai retkeilyauton käytöstä aiheutuva hiilijalanjälki hyvittyy istuttamalla puuntaimia 4,5 – 22,2 hehtaarin alueelle. Istutettavan alueen koko riippuu metsitykseen valitun alueen maapohjasta ja istutettavasta puustosta.

 

Istutukseen sopivien maa-alueiden kartoittajiksi ja yhteistyökumppaneiksemme saimme Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n ja Metsänhoitoyhdistykset. Puiden istutuksesta sovimme Suomen 4H-liiton kanssa, koska halusimme edistää nuorten työllistymistä.

Kesästä 2019 lähtien 4H-liiton Taimiteko-toiminnassa mukana olevat nuoret ovat kasvattaneet hiilinieluja istuttamalla puuntaimia joko itsenäisinä 4H-yrittäjinä tai yhdistyksen työpalvelun kautta.

Kiitos yhteistyökumppaneidemme, matkailu- ja retkeilyautoissamme komeilee nykyään tarra: Hiilijalanjälki hyvitetty.

Lue lisää Taimiteko-toiminnasta

Ensimmäistä kertaa matkailuautolla Norjaan.

Kestävä liikkumismuoto pienentää hiilijalanjälkeä

Vastuullinen matkailu on matkailua kestävien periaatteiden mukaisesti, jolloin matkailijan valinnoilla on positiivisia vaikutuksia niin matkakohteen ympäristöön, talouteen kuin kulttuuriinkin. Vastuullisen matkailun kannalta oleellista on valita kestävä liikkumismuoto, minimoida kulutus ja säästää energiaa. Matkailun suurin ympäristövaikutus muodostuukin matkustustavasta ja matkan pituudesta.

Majoitus aina mukana

Matkailuautoillessa majoitus kulkee aina mukanasi, joten määränpäässä ei tarvitse tehdä valintaa majapaikasta. Paljon vettä ja energiaa kuluttavien ja runsaasti muovijätettä tuottavien hotellien sijaan on vastuullinen valinta yöpyä omassa matkailuautossa. Matkailuautoon nappaat helposti mukaan vaikkapa polkupyörän, jolloin myös määränpäässä liikkumisen hiilijalanjälki pienenee.

Automatkailun hiilijalanjälki on pienempi kuin esimerkiksi lentäessä, ja karavaanimatkailussa myös moni muukin vastuullisen matkailun näkökulma toteutuu lähes huomaamatta. Matkailuautossa asuminen ohjaa nimittäin jo ihan itsestään säästämään vettä ja sähköä. Matkailuajoneuvon katolle on mahdollista asentaa aurinkopaneeli, jolla voi ekologisesti ladata mukana kulkevaa elektroniikkaa. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä täällä Pohjolassakin jopa 9 kuukautena vuodesta.

Kohti unohtumattomia seikkailuja

Matkailu tarjoaa ensisijaisesti henkilökohtaisia elämyksiä mutta sillä on myös merkittäviä taloudellisia vaikutuksia puhumattakaan ympäristövaikutuksista. Valitsemalla matkustusvälineeksesi matkailu- tai retkeilyauton lentämisen sijaan voit pienentää matkoistasi aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä jopa 60 %

Automatkailun ehdottomia etuja on sen tuoma vapaus mennä ja tulla kuten haluaa – ilman aikatauluja. Voit ottaa päämääräksesi väistellä matalapaineita tai nimenomaan syöksyä kohti Atlantin parhaita tyrskyjä. Samalla lunastat itsellesi unohtumattomia kokemuksia.

Luonnonpuistot, kulttuuri- ja metsämaisemat tai Norjan vuonot – automatkailijalle jokainen päivä on mahdollisuus löytää uutta! Meidän asiakkaanamme voit ottaa suunnan kohti vapautta ja unohtumattomia seikkailuja – vastuullisesti.

Lue lisää