Hyppää sisältöön
Etsi helmiä

Porttikosken tanssilava, Aska

Tämä kohde kuuluu Pyhä-Luoston kansallispuiston alueeseen ja sijaitsee Askassa, Sodankylän kunnassa. Jylhät maisemat Kitisenjoelle ovat kerrassaan ihanat ja saavat mielen rauhoittumaan. Syksyllä ruskan aikaan luonnon värit ovat upeimmillaan, mutta myös loppukesä on hyvä ajankohta vierailla täällä.

Näissä upeissa maisemissa keskellä metsää, jylhien kallioiden kupeessa löytyy myös Porttikosken tanssilava. Laita siis autot parkkiin yöksi ja vietä kaveriporukan kanssa hauskat tanssiaiset!

Kohteen lähistöltä löytyy myös Lampivaaran ametistikaivoksen, joka on vierailun arvoinen paikka. Tämä kaivos löytyy 26 kilometriä Askasta hieman kaakkoon. Lampivaarasta on löydetty harvinaista violettia kvartsia eli ametistia. Lampivaaran ametistin paras osa luokitellaan jalokiveksi, ja se on suosittu korukivi. Ametistikaivokselle järjestetään opastettuja vierailuja, joilla kerrotaan alueen geologisesta historiasta. Vierailun päätteeksi jokainen kävijä saa kaivaa itselleen oman ametistin. Liput kaivoskierrokselle kannattaa varata ennakkoon.

Missä kohde sijaitsee:
Porttikoski löytyy Askan kylästä, noin 15 kilometriä Sodankylästä etelään. Kohde on viitoitettu nelostieltä. Auton saa jätettyä lyhyen matkan päähän koskesta.
N=7465540.741, E=486914.919   

Kohteen mahdolliset yhteystiedot:
https://www.visitsodankyla.fi/naejakoe-artikkeli/pappilanniemen-luontopolku/
https://sites.google.com/site/askankylasivut/palvelut

Etusivu

Näytä reittiohjeet