Hyppää sisältöön
Etsi helmiä

Tonttula, Köngäs

Tämä kohde ihastuttaa taianomaisuudellaan! Tonttula huokuu luonnon vahvaa voimaa ja on täynnä kauniita, yllätyksellisiä ja visuaalisia yksityiskohtia. Paikan kauneus ja elämyksellisyys eivät tunnu loppuvan, sillä vastaan tulee jatkuvasti jännittäviä yksityiskohtia, jotka houkuttelevat tutustumaan.

Kohde on upea kaikkina vuodenaikoina, ja nähtävää sekä koettavaa löytyy paljon. Voit tutustua alueeseen päiväretkellä tai majoittua Taivaanvalkeat boutique-hotelliin, joka tuo mieleen vanhanajan hienot majatalot. Voit myös majoittua Aurora Pyramidiin, joka on kuin maaginen ajan pysäyttävä kapseli. Aurora Pyramidissa pääset nauttimaan ylellisyydestä sulassa sovussa luonnonrauhan ja kauneuden kanssa. Voit rantasaunan ja virkistävän avantouinnin jälkeen ihastella pyramidin muotoisesta lasikatosta kauniita revontulia sängyllä levätessäsi. Olo on taatusti onnellinen.

Alueella on paljon eläimiä lampaista villiponeihin, poroihin sekä huskyihin, joihin pääset helposti tutustumaan. Talvella voit lähteä huskysafarille tai nähdä kaikki eläimet hiihtosuksilla matkatessa, sillä ladut menevät aivan karsinoiden vierestä. Alueella on myös tunnelmallinen kahvila sekä ihana ravintola, joista saat yhdet Suomen parhaista munkkirinkilöistä!

Tonttulassa on paljon upeita vanhoja rakennuksia, joilla kaikilla on yllätyksellinen käyttötarkoitus. Yhdessä rakennuksessa on Temppeli, toisessa Rantariihi, kolmannessa Tonttumuseo tai Sepän paja. Ounasjoen rannassa on myös perinteinen suomalainen rantasauna, jonka löylyistä voit pulahtaa kauniisti valaistuun avantoon.

Vieraile koko perheen voimin Tonttulan piilossa ja sinne johtavalla tonttupolulla, jossa arkkitehtuuri, visuaalisuus, äänimaailma ja lukuiset yksityiskohdat sekä tonttumaailmaan täysin eläytyvät työntekijät tekevät kokemuksesta unohtumattoman. Polun varrella matkalla tonttujen piiloon on myös valtava Seitakivi, jonka sisällä aukeaa upea maahisten, tonttujen ja eläinten taikamaailma. Tonttulan piilossa pääset leipomaan pipareita piparkakkutaloon, tutustumaan tonttukouluun sekä tiedon tupaan, johon on taltioitu kaikki se tieto mitä maahiset ja tontut ovat keränneet vuosisatojen ajan. Tämä tunnelma pitää itse kokea!

Tonttulan väki on oivaltanut, että arjestakin voi tehdä taikaa. Alueen iltahämärällä loistavat lukuisat kauniit valot täydentävät tämän kokemuksen. Tonttula on kerrassaan upea paikka vierailulle, niin kesällä kuin talvella.

Missä kohde sijaitsee:
Palosaarentie 30, 99140 Köngäs, noin 10 min matka autolla Levin keskuksesta     

Kohteen mahdolliset yhteystiedot ja verkkosivut:

Tonttulan Elämyskylä

Omatoiminen tutustuminen:
Aluemaksu: 18 €/aikuinen, 13 €/lapsi (3-12v), alle 3 vuotiaat ilmaiseksi    

Opastettu Tonttulan jouluseikkailu:
30€/ henkilö (3+)
110€/perhe (2 aikuista + 2-3 lasta)
3-12v ainoastaan aikuisen seurassa, 0-2v veloituksetta

Näytä reittiohjeet