Hyppää sisältöön
Etsi helmiä

Vanhankaupunginkoski ja Lammassaari, Helsinki

Moni Helsingin ulkopuolella asuva ei tiedä, että Helsingistä löytyy näin upea paikka. Vanhankaupunginkoskella on ihana seurata Vantaanjoen kuohuntaa, joka yhdistyy itäistä ja läntistä koskenhaaraa pitkin Vanhankaupunginselän pohjukkaan. Upeasti valaistu läntinen koskenhaara on padottu ja voimakas veden solina saa mielen lepäämään ympäri vuoden. Kohteella on myös historiallista merkitystä, sillä Helsinki perustettiin tälle alueelle vuonna 1550. Nykyisin alueella on upeita vanhoja punatiilisiä rakennuksia ja alueella toimii myös Tekniikan museo.

Vanhankaupunginkosken ulkoilualue on muutenkin aisteja hivelevä ja Arabianrannan kauniit rantabulevardit sijaitsevat aivan kohteen vieressä. Luonnonrauhaa etsivänä tee kävelyretki Lammassaareen pitkospuita pitkin. Tällä alueella voit bongata merikotkan liitelemässä ja nähdä muuta luontoelämää vierailemalla alueen lukuisissa lintutorneissa ja piilopaikoissa. Lammassaaressa on pieniä yksityiskäytössä olevia mökkejä, joten kunnioitathan mökkiläisten rauhaa.

Saapuessasi Lammassaareen, käänny oikealle ja jatka matkaasi Kuusiluotoon vieville pitkospuille. Kuusiluodossa on upeita paikkoja syödä eväitä ja nauttia kauniista merellisistä maisemista. Kesäisin alueella vaeltelee vapaana myös viitisen lammasta, jotka tykkäävät rapsutuksista.

Missä kohde sijaitsee:
Ilmaisille hiekka-alueen parkkipaikoille Katariina Saksilaisen kadun päästä.     

Kohteen mahdolliset yhteystiedot ja verkkosivut:
https://www.stadissa.fi/paikat/117/vanhankaupunginkoski

Näytä reittiohjeet