Hyppää sisältöön
Etsi helmiä

Julma-Ölkyn kanjoni

Hossan kansallispuistoon kuuluva Julma-Ölkyn kanjoni on useita kilometrejä pitkä murroslaakso, johon on muodostunut Julma-Ölkyn rotkojärvi. Julma-Ölkyn syntymä ajoittuu yli 2 miljardia vuotta sitten tapahtuneeseen maapallon pinnan muodostumiseen. Järvi on noin kolme kilometriä pitkä ja kapeimmillaan vain 10 metriä leveä. Järvellä on syvyyttä noin 50 metriä ja sen pinnasta kohoaa kallioseinämä jopa 50 metrin korkeuteen. Kapean kannaksen jälkeen kanjonihalkeama jatkuu vielä kilometrin verran Pikku-Ölkyn järvenä ja Ölkynlampena.    

Tämän kerrassaan upean vaelluskohteen vetonaula on rotkonjärven ylittävä riippusilta, jonka lähireitit ovat helppokulkuisia. Upea luonto ja maisemat houkuttelevat vaeltamaan ja voit valita oman retkesi useammasta reitistä. Jos ei ole vaeltamisen ystävä, voit tutustua näihin upeisiin maisemiin kesäisin puoli tuntia kestävillä opastetuilla veneretkikierroksilla tai vuokraamalla kanootin.

Hossassa pääset matkailuautolla helposti luontokeskukselle ja voit jättää auton esim. parin kilometrin päähän Keihäslammen lähellä olevalle pysäköintipaikalle.

Kohteen mahdolliset yhteystiedot ja verkkosivut:

Osa Hossan kansallispuistoa

Veneretket:
Aikuiset: 17 €
Lapset (5 – 12v): 11 €
Alle 5-vuotiaat ilmaiseksi.
     
Kanoottivuokra:
1h 10 €
12h 50 €
24h 60 €
Hinnat sisältävät 3 paikkaisen kanootin, melat ja melontaliivit.

Muuta huomioitavaa:
Veneretket: Avoinna: 15.6 – 15.8. klo 10.00 – 19.00. 16.8 – 30.9. klo 11.00 – 16.00. Veneretkiä järjestetään päivittäin n. 45 min välein. Päivän viimeisen veneretken lähtö 1 tunti ennen sulkemisaikaa. Myös muina aikoina veneretket tilauksesta.

Näytä reittiohjeet