Hyppää sisältöön

Uusi vai käytetty matkailuauto? Vinkkejä hankintaan!

Ensimmäisen matkailuauton hankinnan tullessa ajankohtaiseksi sitä pohtii, kannattaako ensin hankkia käytetty vai panostaa suoraan uuteen ajoneuvoon. Usein on suositeltavaa hankkia ensin käytetty ja tunnustella, pysyykö oma into yllä tien päällä reissaamiseen ja muuttuvatko tarpeet ensimmäisen kesän jälkeen. Toisaalta, jos olet täysin varma, millainen ajoneuvo tarpeisiisi sopii ja tiedät, että automatkailu on ja tulee olemaan sinun juttusi, uuteen ajoneuvoon panostaminen on varmasti oiva ratkaisu!
|
Kuvat: Eeva Pettersson, Nina Laitiala, Raul Fall, Veikka Hännikäinen
Uusi vai käytetty matkailuauto ensimmäiseksi ajoneuvoksi?

Onko fiksumpaa hankkia uusi vai käytetty matkailuauto tai -vaunu ensimmäiseksi omaksi matkailuajoneuvoksi? Valmista vastausta tähän ei ole, sillä se on täysin henkilökohtaista! Valintaan vaikuttavat muun muassa oma taloudellinen tilanne, kokemus harrastuksesta sekä omien tarpeiden tunteminen.

Käytetty ajoneuvo kannattaa ostaa liikkeestä – varsinkin silloin, kun hankit ensimmäistä ajoneuvoasi. Uuden hankinnassa pallottele eri vaihtoehdoilla: tutustu rahoitusvaihtoehtoihin, liisaukseen ja osaomistukseen.

Ensimmäisen oman matkailuajoneuvon hankinta on jännittävää ja mielenkiintoista aikaa. Olemme koonneet kaiken hankintaan liittyvän tärkeän tiedon yhteen paikkaan, Ostajan käsikirjaan. Lataa pullea opas itsellesi Best-Caravanin verkkosivuilta!

Opas matkailuauton hankintaan

Uusi vai käytetty matkailuauto?

Tavallisesti ensimmäiseksi omaksi matkailuajoneuvoksi suositellaan käytettyä. Käytetty matkailuajoneuvo voi olla sinulle oikea valinta, jos olet testannut matkailuautoilua tai automatkaillut jo muutaman kerran ja harrastuksen innoittamana haluat nyt oman ajoneuvon.

Käytetty matkailuauto tai -vaunu on hankintahinnaltaan edullisempi kuin juuri tehtaalta saapunut ajopeli. Samaten myös hinnanpudotus käytetyssä matkailuajoneuvossa on huomattavasti pienempi. Jos harrastus ei siis alkuhuumasta huolimatta ensimmäisen kesän jälkeen napannutkaan, ei taloudellista häviötä matkakotia myydessä paljoa synny.

Käytetyistä matkailuautoista ja -vaunuista on tavallisesti runsaasti tarjontaa. Tarjolla on niin maailmaa nähneitä konkareita kuin sellaisiakin, joissa kilometrejä on kertynyt vain yhden kahden kesän reissuilta. Poikkeusaika on kuluneen vuoden aikana vaikuttanut huimasti käytettyjen matkailuajoneuvojen kysyntään, sillä moni on löytänyt matkailuautoilusta apua reissukuumeen selättämiseen.

Perheen uusi lomakoti Dethleffs Camper 740TK

Käytetty matkailuvaunu on pääsääntöisesti edullisempi hankintahinnaltaan kuin käytetty matkailuauto.

Uuden matkailuajoneuvon hankinta ensimmäiseksi omaksi matkakodiksi on toisille se oikea valinta. Uusi matkailuajoneuvo voi olla nappivalinta esimerkiksi silloin, kun olet harrastanut automatkailua pidempään esimerkiksi vuokra-ajoneuvoilla, omat tarpeet ovat selvillä ja olet varma siitä, että mielenkiintosi harrastusta kohtaan pysyy yllä useita vuosia.

Uusi on aina uusi, kuulee sanottavan. Ja onhan uudenkarhea, viimeisintä tekniikkaa ja uuden tuoksuisia sisustusmateriaaleja sisältävä matkakoti upea! Uuden matkailuajoneuvon ehdoton etu on sen takuu. Ajoneuvovalmistaja myöntää uusille ajoneuvoille yleensä merkistä riippuen keskimäärin kahden vuoden mittaisen takuun. Asuinosaan, eli koriin, voi valmistajasta riippuen liittyä myös muita takuita tai turvia.

Tutustu Best-Caravanin uusien matkailuajoneuvojen valikoimaan:

Käytettykin ajoneuvo kannattaa hankkia liikkeestä

Käytetyn ajoneuvon hankinta kannattaa tehdä liikkeestä. Erityisesti juuri silloin, kun teet ensimmäistä matkailuajoneuvohankintaasi. Liikkeeltä saat tukea ja ammattitason ohjeita ja vinkkejä matkailuajoneuvosi käyttöön liittyen. Näin aloitat harrastuksesi turvallisesti ja saat myös parhaiten kaiken irti ajoneuvosi ominaisuuksista.

Liikkeestä hankittu käytetty matkailuajoneuvo on turvallinen ostos. Liikkeeseen myytäväksi tulevat käytetyt ajoneuvot käyvät kuntotarkastuksen läpi ennen myyntiin päätymistä. Kuntotarkastuksessa esiin tulleet viat huolletaan ja vaihtamisen tarpeessa olevat osat korvataan uusilla.

Joskus käytetyissä matkailuajoneuvoissa voi olla vielä jäljellä ajoneuvovalmistajan myöntämää takuuta. Tiesitkö muuten, että hankkiessasi Best-Caravanilta käytetyn matkailuauton tai -vaunun, jossa on voimassa oleva ajoneuvovalmistajan takuu, voit venyttää takuuajan jopa viiteen vuoteen?

On hyvä myös muistaa, että joskus ajoneuvoista voi löytyä odottamattomia yllättätyksiä – käytetty matkakoti on seikkaillut aikansa tien päällä eikä se tietenkään ole enää uudenveroinen. Liikkeestä hankitun ajoneuvon kanssa et kuitenkaan jää yksin yllätysten kanssa!

Tutustu Best-Caravanin käytettyjen matkailuajoneuvojen valikoimaan:

Käytettynä hankittu retkeilyauto ylpeän omistajansa kanssa niittymaisemissa.

Monille käytetty matkailuauto on paras valinta ensimmäiseksi hankinnaksi – niitä on tarjolla moneen makuun uudemmista vanhempiin malleihin.

Osta, liisaa tai osaomista uusi matkailuauto

Kun päädyt uuden ajoneuvon hankintaan voi sinulla olla edessäsi hankinnan rahoituksen selvittäminen. Matkailuajoneuvoja myyvät liikkeet tarjoavat usein erilaisia rahoitusvaihtoehtoja ajoneuvohankintoihin.

Challenger 287GA:n makuuhuone on huikean tilava.

Uusi on aina uusi, eihän siitä mihinkään pääse. Uuden ajoneuvon tuoksu ja suojamuovien poistelu onkin ihan ainutlaatuista.

Best-Caravanilta voit hankkia matkailuajoneuvon perinteisellä osamaksulla, jolloin voit maksaa matkakotisi juuri itsellesi sopivissa kuukausierissä. Osamaksun lisäksi vaihtoehtonasi on hyödyntää ajoneuvohankintaan sopivaa Best-Caravan ostorahoitusta.

Uuden ajoneuvon rattiin kuukausierällä

Uuden ajoneuvon rattiin pelkällä kuukausierällä? Se on mahdollista!

Matkailuajoneuvon hankintaan on ostamisen rinnalle tullut myös vaihtoehtoisia tapoja omistaa uusi matkailuajoneuvo. Matkailuauton leasing on helppo tapa päästä uuden matkailuajoneuvon rattiin pelkällä kuukausierällä. Leasingsopimuksen voi räätälöidä omannäköisekseen liittämällä sopimukseen vain ne palvelut, jotka itse tarvitsee. Mikäli ihastut sopimuskauden aikana leasing -ajoneuvoosi kovin, voit lunastaa sen omaksesi!

Best-Caravanin sivuilla voit tutustua juuri nyt saatavilla oleviin uusiin ja käytettyihin matkailuautoihin. Ajoneuvohaun chat auttaa sinua mielellään, mikäli sinulle herää kysymyksiä.

Päivitetty: 6.7.2022