Hyppää sisältöön

Matkailuauton valitseminen – Nomadielämää #1

Nomadielämää-juttusarja kertoo etätyöpisteen siirtämisestä kaupungista luontoon. Juttusarjassa seurataan markkinointiyrittäjä Petteri Hentilän etätyöskentelyä matkailuautosta käsin. Luvassa on vinkkejä matkailuautoelämästä, luontoaktiviteeteista ja kuvankauniista retkikohteista Suomessa sekä ulkomailla – retkeilijän ruoanlaittovinkkejä unohtamatta.
|
Kuvat: Petteri Hentilä

Oletko unelmoinut matkailuautoon rakennetusta liikkuvasta työpisteestä missä vapaa-ajasta nauttiminen alkaa heti, kun läppärin kansi menee kiinni? Petteri Hentilä oli, ja päätti tarttua unelmaansa sarvista – nyt hän omistaa matkailuauton, elää nomadielämää ja jakaa parhaat vinkkinsä myös kanssaunelmoijille.

Kuka on Petteri?

“Olen 25-vuotias kuusamolaislähtöinen, mutta tällä hetkellä jo pari vuotta Tampereen Pyynikillä asustellut intohimoinen valokuvaaja, markkinointiyrittäjä ja tee-se-itse -mies, joka suhtautuu myönteisen uteliaasti ympäristöönsä. Uteliaisuus onkin ehkä elämääni määrittävin luonteenpiirre ja lienee myös syynä sille, että perustin ensimmäisen yritykseni jo 18-vuotiaana. Tykkään koluta nättiä maatamme ristiin rastiin ja kuunnella paikallisten perimätietoa Kittilän perämettässä iltanuotiolla ja haastella urbaanilegendoista Turun jokirantalaivassa. Tämän juttusarjan myötä pääsette tutustumaan minuun ja mielenkiinnon kohteisiini paremmin. Somen puolelta minut löytää @hentipenti -nimimerkin takaa.”

Käytetty vai uusi matkailuauto?

Matkailuauton hankinta on iso päätös. Tarjontaa matkailuautoista on paljon ja valinnan tekemiseen vaikuttavat monet tekijät. Itselläni tärkeimpiä kriteereitä matkailuauton valinnassa olivat talviasuttavuus myös leirintäalueiden ulkopuolella sekä mahdollisuus läppärin lataamiseen ilman ulkopuolista sähköjohtoa töiden tekemistä varten. 

Pyörä kulkee myöskin kätevästi mukana.

Päädyin ostamaan uuden matkailuauton, sillä halusin varmistaa, että tunnen autoni läpikotaisin ja vältyn täten yllättäviltä ongelmilta. Myös auton käyttöaste on itselläni korkea. Tarkoituksenani oli löytää matkailuauto, joka sopii niin työ- ja harrastekäyttöön kuin parin viikon yhtäjaksoisiin reissuihinkin.

Talvikäyttöön leirintäalueiden ulkopuolella sopivia lämmitysjärjestelmiä oli vähän käytettyjen matkailuautojen markkinoilla, joten päädyin valitsemaan uuden Challenger V217 Road Edition Premium -matkailuauton. Mallista löytyvä Truma-diesellämmitin käyttää suoraan auton omaa dieseliä matkailuauton lämpimänä pitämiseen, minkä johdosta kaasupulloja ei tarvitse täyttää parin päivän välein edes talvella eikä leirintäalueiden sähköpaikoista tarvitse huolehtia.

Tällaisella takapihalla on kiva nauttia aamukahveista.

Miten päädyin valitsemaan Challenger V217 Road Edition Premium matkailuauton?

Minulla oli mielessäni myös pari muuta matkailuautoa, mutta Challenger V217 Road Edition Premium vei sydämeni matkassaan. Kyseinen matkailuauto on premium-malli. Omasta matkailuautostani löytyy 9-portainen automaattivaihteisto, 140 hevosvoiman 2,3 litrainen dieselmoottori, aurinkopaneelit, pyöräteline kahdelle pyörälle, puhelimen kanssa yhteensopiva multimediasoitin, peruutuskamerat sekä auton hupiakkua hyödyntävä verkkovirta-invertteri esimerkiksi läppärin lataamista tai vihersmoothien pyöräyttämistä varten.

Etätöissä tauoilla voi käydä vaikka uimassa.

Digital nomadille (henkilö, joka ansaitsee elantonsa työskentelemällä netin välityksellä useista vaihtuvista lokaatioista) verkkovirran hyödyntäminen läppärin lataamiseen ja akkuja lataavat aurinkopaneelit sekä Truma-diesellämmitin olivat elintärkeät matkailuauton varusteet. Nämä olivat myös minulle ne tärkeimmät syyt, miksi päädyin juuri Challenger V217 Road Edition Premium -matkailuautoon. Toki premium-matkailuauton fiilis ja mukavat lisävarusteet ovat plussaa, mutta etätyötä tekevälle reissaajalle matkailuauton käytännön asioiden toimivuus on kuitenkin ykkösjuttu.

Miten päädyin ostamaan matkailuauton Best Caravanilta?

Olen jo pitkään unelmoinut nimenomaan sellaisen matkailuauton hankkimisesta, joka on sporttinen ja huomaamaton eikä se aivan tavanomainen asuntoauto, jonka käyttötarkoituksen näkee jo kauas. Kaverini Ilari työskentelee Kuopion Best Caravanilla, ja mainitsin hänelle unelmastani. Hän antoi matkailuautojen myynnistä vastaavan kollegansa Paulin yhteystiedot, ja otin yhteyttä häneen. Loppu onkin historiaa.

Tässä on Petterin uusi pyörillä kulkeva koti.

En olisi voinut toivoa parempaa asiakaspalvelua. Aluksi sain tarjouksen toisesta matkailuautosta, ja kerroin Paulille, että tarvitsisin myös dieselkäyttöisen lämmittimen, sillä haluan käyttää matkailuautoa myös talvella leirintäalueiden ulkopuolella. Seuraavaksi sain sähköpostiini tarjouksen Challenger Road Edition V217 Premium -matkailuautosta. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Kuukausi myöhemmin ajelin jo onnellisena matkailuauton omistajana kohti ensimmäistä matkailuautoseikkailuani vapauden tunne sydämessä. Sain todella hyvää ja asiantuntevaa asiakaspalvelua ennen auton ostoa, oston aikana ja myös kaikissa sen jälkeisissä kysymyksissäni Kuopion Best Caravanin Paulilta. Iso kiitos siitä hänelle.

Tervetuloa mukaan seuraamaan matkaani tämän juttusarjan myötä! Tulen avaamaan juttusarjassa ihan käytännön asioita matkailuauton käytöstä, minkä lisäksi kerron myös hyvistä luontokohteista ja retkiaktiviteeteista sekä jaan ruoanlaittovinkkejä retkeilyruoanlaitosta kiinnostuneille. Tapaillaan tien päällä!

_______

Tämän jutun kuvat on otettu Porin Yyteristä.

Tarvitsetko apua matkailuauton valitsemisessa tai hankkimisessa? Niin kuin Petterinkin kohdalla unelmien tavoittelu lähtee haaveilusta ja toki hyvästä suunnittelusta – siksi kokosimme oppaan matkailuauton hankintaan. Käy kurkkaamassa meidän vinkit ja ota suunta kohti omannäköistä vapautta.

Päivitetty: 2.5.2022