Hyppää sisältöön

Saariston ja rannikon helmet – Tietäjät löytää #6

Suomen saaristoalueiden ja rannikon suosio on hurjassa kasvussa ja syystäkin – saariston luonto ja maisemat saavat mielen irti arjesta ja sielun lepäämään. Siksi kokosimme tähän blogiin Tietäjät löytää -sivustolta lukijoiden suosittelemia saariston helmiä inspiroimaan kesän reissuja. Pakkaa matkailuauto ja ota määränpääksi rannikko!
|
Kuvat: Best Caravan

Kaipaatko vapaata ja rentoa lomailua Suomen saaristoissa ja rannikolla? Matkailuauton tuoma vapaus mahdollistaa saariston näkemisen ja kokemisen jokaiselle omannäköisellä tavalla. Nautit sitten kauniista maisemista, hyvästä ruoasta tai erilaisista aktiviteeteista, voi näistä saariston kohteista jokainen löytää itselleen jotain uutta!

Hangon ja Tammisaaren saariston helmet

Hangon ja Tammisaaren saaristo ovat ideaaleja paikkoja rennompaan reissaamiseen ja lomailuun. Tammisaaressa lautat kuljettavat matkailuauton saarelta toiselle, ja illaksi ajaa nopeasti vaikka Hankoon. Matkailuautolla voi yöpyä usealla rannan läheisellä parkkipaikalla, ja ympärillä on vaikka kuinka paljon paikkoja, joissa nauttia aamukahvista merimaisemissa. Jos haluat vaihtelua matkailuautossa kokkaamiseen, voit pysähtyä Hangossa esimerkiksi Skifferin aurinkoiselle terassille pizzalle. Oikeanlaisen tuulen salliessa voit suunnata leijasurffaamaan Vedagrundetin rannalle, josta löydät mielettömät dyynit ja satoja metrejä matalaa hiekkarantaa. Tulliniemen luontopolkua pitkin pääset Suomen eteläisimpään kärkeen, joka sijaitsee upean merireitin varrella.

Aamupala maistuu merimaisemissa.

Ahvenanmaan saariston helmet

Jos kaipaat klassista saaristokokemusta, suuntaa matkailuauton nokka kohti Ahvenanmaan saaristoa. Ahvenanmaan saaristossa on panostettu lauttaliikenteeseen, mikä tekee matkailuautolla liikkumisen helpoksi. Sisäsaariston Brändö koostuu useista pienistä saarista ja on täynnä idyllisiä kahviloita, putiikkeja ja upeita nähtävyyksiä. Kökär puolestaan on Ahvenanmaan rannikon ulommaisin saariryhmä, joka koostuu isommasta saaresta, jota ympäröivät pienemmät saaret ja luodot. Kökarista löytyy esimerkiksi kulttuurikohteita ja ravintoloita sateisen päivän varalle, ja Sandvikin leirintäalueelta puolestaan löytyy kauppa, itsepalvelukeittiö, sauna sekä netti, joka tekee myös etätyöskentelyn yhdistämisestä reissaamiseen helppoa. Osa suositusta Saariston rengastiestä kulkee Ahvenanmaan saaristossa – nappaa siis pyörät mukaan matkailuauton takaosaan, jos haluat hypätä satulaan ja lähteä polkemaan!  

Saaristossa on rentouttavaa pyöräillä.

Pohjanlahden rannikon helmet

Jos haluat uusia kokemuksia vähemmän tunnetulla rannikkoalueella, suuntaa matkailuauto kohti Pohjanlahden rannikkoa. Voit esimerkiksi tehdä päiväretken Kylmäpihlajan majakkasaarelle, johon pääsee vesibussilla. Matkailuauton voi jättää helposti parkkiin satamaan. Majakkasaaressa järjestetään opastettuja kierroksia ja syömään voi pysähtyä esimerkiksi majakkahotellin ravintolaan. Jos kaipaat tunnelmallista ja rentoa levähdyspaikkaa, voit pysähtyä Vaasan lähellä Molpen saaristokylässä, jossa voi yöpyä Molpe Caravan -leirintäalueella. 

Hailuoto tarjoaa upeat auringonlaskut Marjaniemen majakan luona.

Oulun saariston helmet

Oulun edustalla sijaitseva Hailuoto on paikka, jota ei kannata missata rannikkoa pitkin reissatessa. Oulusta ajaa lauttarantaan matkailuautolla vain puolessa tunnissa, ja perillä odottaa mieletön kesäinen saari, josta löytyy upeat hiekkarannat uimareille ja kalasatamat kalastajille. Matkailuauton voi jättää parkkiin esimerkiksi leirintäalueelle Marjaniemeen. 

Meri-Lapissa sijaitsevalla Martimoaavan avosuoalueella voi tehdä eri pituisia retkiä ja vaelluksia – reiteiltä löytyy autiotupia ja laavuja, joissa voi syödä eväitä ja yöpyä. Jos pidät juoksemisesta, ota lenkkarit mukaan, sillä polkujuoksu Martimoaavan vanhoissa metsissä on mieletön kokemus. Suoalue on luonnonsuojelukohde, joten retkeile vastuullisella tavalla ympäristöä kunnioittaen.

Valmiina lähtöön? 🚐

Saariston kallioisilla rannoilla uiminen virkistää.

_______

Tutustu lisää Suomen parhaisiin matkakohteisiin tietäjät.fi -sivustolla ja käy jakamassa meille omasi. 

Haaveiletko matkailuauton kokeilemisesta tai ostamisesta? Best-Caravanin kautta voit  vuokrata tai ostaa oman matkailuauton – mikä vain sopii parhaiten viemään kohti omannäköistä vapauttasi. Tutustu eri vaihtoehtoihin Best-Caravanin sivuilla ja pyydä rohkeasti apua sopivan matkakodin valintaan.

Päivitetty: 5.7.2021