Hyppää sisältöön

Matkailuauton varusteet ja tarvikkeet – aloittelevan karavaanarin muistilista

Millaisia matkailuauton varusteita ja tarvikkeita kannattaa hankkia, jotta voi toteuttaa omannäköisiä reissuja tyylilleen uskollisella tavalla? Nappaa tästä blogista vinkit aloittelevan karavaanarin muistilistalle!
|
Kuvat: Best Caravan

Harkitsetko oman, ensimmäisen matkailuauton ostoa? Mitkä matkailuauton varusteet tai tarvikkeet aloittelevan karavaanarin kannattaisi hankkia, jotta on valmis reissuun kuin reissuun? Matkailuauton oston yhteydessä hankitut varusteet ja tarvikkeet tulevat yleensä edullisemmiksi, joten näihin kategorioihin kannattaa tutustua huolella ostopäätöstä tehdessä. Tässä blogissa listataan karavaanarin tärkeimmät matkailuauton varusteet ja tarvikkeet, jotta reissailu olisi mahdollisimman vapaata, rentoa sekä oman elämäntyylin mukaista. Nappaa kynä käteen ja ota ylös nämä ajattomat vinkit.

Oikeilla varusteilla reissumukavuutta ja matkailuauton neliöt tehokäyttöön

Parhaimmillaan lisävarusteet tuovat vapautta ja tilaa matkailuauton tarkasti mietittyihin neliöihin

Matkailuautoa valitessa on järkevintä katsella autoja, joiden perusvarustelu tukee parhaiten omaa tulevaa karavaanielämääsi. Lisävarusteita on matkailuautolle monia, ja ne kannattaa valita tarpeen ja halun hyvässä yhteistasapainossa. Parhaimmillaan lisävarusteet tuovat vapautta ja tilaa matkailuauton tarkasti mietittyihin neliöihin sekä parantavat uuden ajoneuvon käyttömukavuutta. Pahimmillaan lisävarusteet typistävät matkailuauton jo rajallisen elintilan minimiin. Mieti siis tarkasti mitä tarvitset ja millaista karavaanielämää haluat viettää.

Sopivankokoisella markiisilla jatkat matkailuauton suojaisia neliöitä myös ulkoilmaan, satoi tai paistoi.

Kokoontaitettava markiisi on kätevä varuste matkailuautossa, suojaten kesän paahtavalta auringolta tai syksyn sateelta. Sen alle voi hankkia vaikkapa grillin tai puutarhapöytäryhmän rentoja illanviettoja varten. Aurinkopaneelit taas ovat kuin tehty ekologisuudesta, omavaraisuudesta sekä spontaaniudesta kiinnostuneille matkailijoille, jotka kaipaavat mahdollisuutta verkkovapaaseen seikkailuun sekä puskaparkkeiluun.

Aurinkopaneelin yhteydessä on hyvä miettiä erilaisia valaisinvaihtoehtoja, jotka sopivat parhaiten omaan kulutuksen. Yksi suosituimmista valonlähteistä on ohjaamoon asennettava lukuvalo, joka valaisee muuten hämäräksi jäävän alueen, kuitenkaan häiritsemättä nukkuvia reissukavereita. Myös ympäristöystävälliset led-valot ovat suosittuja vuodesta toiseen.

Pienikin matkailuauto muuntuu todelliseksi tilaihmeeksi näppärien säilytysratkaisujen ansiosta.

Matkailuautoihin on saatavilla näppäriä säilytysvaihtoehtoja ja tilanjakajia. Jos jo matkailuauton tilausvaiheessa tuntuu, ettei säilytystila tule riittämään kaikille kimpsuille ja kampsuille, voi harkita lisäkaappien asennuttamista tehtaalla. Mikäli tarve säilytystilaan on vähemmän akuutti, on tarjolla myös helposti matkailuauton seinään kiinnitettäviä koreja tai hyllyjä. 

Tarvikkeet oman maun mukaan

Kun matkailuauton varustelu on hiottu kuntoon, on aika siirtyä monipuolisen tarviketarjonnan pariin. Aloitetaan hyvin maanläheisellä ja käytännöllisellä vinkillä, etenkin näin korona-aikana: jokaisen karavaanarin kannattaa hankkia oma vesiletku, sillä juoma- ja käyttövesitankkeja täytetään lähes aina yhteisistä vesipisteistä. Letkun päähän on hyvä hankkia useampia erilaisia vesipostin avaimia ja letkuliittimiä – näin varmistat puhtaan veden saannin tilanteessa kuin tilanteessa.

Oma vesiletku ja hyvä kattaus erilaisia vesipostin avaimia ja liittimiä takaavat, ettei puhdas vesi pääse loppumaan kesken reissun.

Aktiivisen reissaajan ja urheilijan tärkeimpiä matkailuauton tarvikkeita ovat erinäiset  katto- ja taakkatelineet polkupyörille, kajakeille tai surffilaudoille. Oikeanlainen ja hyvin asennettu pyöräteline varmistaa tasaisen ja turvallisen ajon niin lyhyillä kuin pitkilläkin matkailuautoreissuilla. 

Monille noviisikaravaanareille tuntemattomamman kemiallisen wc:n toimintaan on hyvä tutustua ennen reissuun lähtöä, ettei keskellä korpea tule ikäviä yllätyksiä vastaan. Varmista siis, että vessaan on hankittu oikeanlaiset wc-kemikaalit matkailuautoon ja että tiedät, miten ne tyhjennetään oikeaoppisesti.

Kun pyöriä varten on asennettu matkailuautoon tukevat kiinnikkeet, on matkanteko turvallista ja mieluisaa kaikille kyydissä oleville.

Matkailuauton keittiö- ja taloustarvikkeet sekä astiat ovat olennainen osa karavaanarin jokapäiväistä arkea, ja monen mielestä yksi suurimmista nautinnoista reissussa onkin ruoanlaitto luonnon helmassa. Mummon perintöposliinit kannattaa kuitenkin jättää kotiin, sillä tien päällä tunnetusti sattuu ja tapahtuu – suosi sen sijaan kevyitä ja kestäviä astioita. Koirille, kissoille ja muille kaikenkarvaisille reissukavereille on mahdollista ostaa omia tarvikkeita, kuten ruoka- ja juomakuppeja sekä kiinnityskoukkuja remmille niin sisälle kuin uloskin.

Best Caravan -myymälästä löydät apua ja ideoita tarvikehankintoihin ennen reissuun lähtöä.

Muista ainakin nämä:

  • Markiisi antaa suojaa ja lisätilaa oleskeluun

  • Säilytyskorit auttavat pitämään tavarat järjestyksessä ja sisätilat siisteinä

  • Vesiletku kannattaa olla omasta takaa

  • Kemiallisen wc:n tarvikkeet takaavat sujuvan reissun

  • Kevyet ja kestävät astiat helpottavat kokkailua luonnon helmassa 

  • Varusteiden hankinta on hyvä aloittaa omien tarpeiden listaamisella ja vaikka testiajolla, jolloin huomaat, mitä lisäominaisuuksia kaipaat matkailuautoosi

Tunne omat tarpeesi ja vältä hutiostoksia

Netti on täynnä vinkkejä, niksejä sekä parhaita käytäntöjä, jotka voivat innostavuudestaan huolimatta saada varsinkin aloittelevan karavaanarin pään pyörälle. Ei kuitenkaan hätää: tärkeintä on tunnistaa omat tarpeensa ja suunnitella hankinnat niiden pohjalta. Alkuhuuman ja innostuksen lisäksi kannattaa siis ottaa ripaus malttia ja harkintaa matkaan mukaan, tehdä vaikkapa ensin pari testireissua lähiseuduille ja kokeilla, millaiseksi oma matkailuautoilu muodostuu. Näin omat tarpeet selkiytyvät ja vältyt hutiostoksilta.

Kun matkailuauton varustelu on kunnossa, voi keskittyä nauttimaan tärkeimmästä: matkasta.

_______

Best Caravanin nettitarvikekaupasta löydät suuren valikoiman varusteita sekä tarvikkeita kaikkiin karavaanarin tarpeisiin. 

Haaveiletko matkailuauton ostamisesta? Best Caravanilta löydät laajan valikoiman matkailu- ja retkeilyautoja sekä matkailuvaunuja – mikä vain sopii parhaiten viemään sinua kohti omannäköistä vapauttasi. Lataa alta kätevä Ostajan opas, josta löydät parhaat vinkit matkailuajoneuvon hankintaan.

Lataa Ostajan opas