Hyppää sisältöön

Valokuvaajien vinkit upeisiin maisemiin – Tietäjät löytää #5

Suomi on täynnä mielettömiä luontokohteita, ja kukapa niistä olisi parempi kertomaan kuin ammattivalokuvaajat. Tietäjämme Krista Ylinen, Noora Huttunen sekä Riku Kylä ovat matkailleet ympäri Suomen, ja nyt heidän vinkkinsä ovat meidän kaikkien saatavilla Tietäjät löytää -sivustolla. Kokosimme tähän blogiin valokuvaajien vinkit niin lyhyempiin viikonloppuretkiin kuin pidempiinkin matkailuautoreissuihin.
|
Kuvat: Krista Ylinen, Noora Huttunen ja Riku Kylä

Kun ammattivalokuvaaja suosittelee jotain luontokohdetta, kannattaa valokuvaajien vinkit ottaa tosissaan. Olit sitten innokas matkailuautoilija, luonnon ystävä tai vaikka harrastelija- tai ammattikuvaaja, tästä blogista löytyy varmasti inspiraatiota kohti omannäköistä vapautta.

Eteläisen Suomen viikonloppuretkien helmet – Krista Ylisen vinkit

Krista Ylinen on valokuvaaja, jonka työ vie häntä tien päälle suurimman osan vuodesta. Hänen kuvissaan pääosassa on Suomen luonto ja sen maagiset aamut ja illat. Ammatissaan Krista pystyy yhdistämään kaksi intohimoaan: valokuvauksen sekä luonnossa liikkumisen. Tässä Kristan vinkit: 

Kirkkonummella sijaitseva Porkkalanniemi on ideaali viikonloppukohde lähiseuduilla asuville, jotka haluavat nauttia luonnonrauhasta ja irrottautua hetkeksi arjen kiireestä. Porkkalan virkistysalueelle pääsee helposti matkailuautolla, ja alue tarjoaa upeita päiväretkeilymahdollisuuksia. Porkkalanniemellä pääsee nauttimaan niin metsästä, merestä kuin rantakallioistakin. Porkkalaniemi on myös lintubongarin unelma – etenkin auringonnousun aikaan on mahdollista bongata alueen moninaisia lintulajeja!

Hirvi poseeraa auringonnousun aikaan.

Linnansaaren kansallispuisto Varkaudessa tarjoaa vierailijoille suomalaista järvimaisemaa parhaimmillaan, ja upeasta kansallismaisemasta löytyy monipuolista tekemistä. Kansallispuisto muodostuu saarista ja sinne kuljetaan vesiteitse. Ei kuitenkaan huolta! Lähellä sijaitsevassa Oravissa on mukavuuksilla, kuten saunalla, ravintolalla ja suihkulla varustettu parkkipaikka, joka toimii loistavasti matkailuauton tukikohtana.

Järvimaisemat ovat kesällä mielettömän upeita.

Koillismaan satumaiset maisemat – Noora Huttusen vinkit

Noora Huttunen on suomalais-filippiiniläinen valokuvaaja, joka nauttii retkeilystä sekä valokuvaamisesta Suomen luonnossaa, ja tuottaa luonto-, retkeily- ja valokuvausaiheista sisältöä sosiaaliseen mediaan. Tässä Nooran vinkit:

Pähkänänkallio Kuusamossa on osa Oulangan kansallispuistoa ja on mieletön näköalapaikka nauttia auringonlaskuista kauniin ja mutkikkaan Kitkajoen maisemissa. Tämä kohde on yksi Suomen kuvauksellisimpia paikkoja. Matkailuautolla voi saapua joenvarteen, mistä lähtee selkeä polku kalliolle. Matka parkkipaikalta on vain reilun kilometrin pituinen, joten Pähkänänkallio on loistava pysähdyspaikka vaikka matkalla pohjoiseen.

Pähkänänkallio tarjoaa kauniit näkymät joelle.

Riisitunturin kansallispuisto sijaitsee Posiolla, joka on lähellä Kuusamoa. Suosittu Riisin rääpäsy -kierros on 4,3 kilometriä pitkä rengasreitti, joka vie reissaajan kumpuilevien tunturimaisemien äärelle. Riisitunturin pysäköintialue sijaitsee aivan kansallispuiston kupeessa, ja sinne on helppoa tulla matkailuautolla. Satumaisen taigametsän keskellä voi patikoida, nauttia upeista näköaloista useilta eri paikoilta, tarkkailla lintuja sekä marjastaa ja sienestää. Riisitunturin kansallispuisto on niin retkeilijän kuin harrastelija- ja ammattivalokuvaajankin unelma!

Patikointi tunturin huipulle on kaiken sen vaivan arvoista.

Pohjoisen karu kauneus – Riku Kylän vinkit

Riku Kylä on valokuvaaja, joka fiilistelee kuvissaan erityisesti arktista luontoa. Häntä inspiroivat pohjoisen karuus, monimuotoisuus sekä hiljaisuus. Kahdeksan vuoden kokemus on painanut mieleen lukuisia mahtavia maisemia, jotka saavat Rikun palaamaan pohjoiseen kerta toisensa jälkeen. Tässä Rikun vinkit: 

Punaisen hiekan autiotupa sijaitsee Pallasjärven rannalla. Kesä ja syksyn ruska ovat parasta aikaa tehdä päiväretki kohteeseen, jonne pääsee helposti matkailuautolla. Matkailuauton voi jättää Majavaojan tielle, josta kävelee tuvalle vain noin puoli kilometriä. Tunturijärvimaiseman ja hyvän tunnelman lisäksi autiotuvassa on hyvä pysähtyä esimerkiksi syömään eväitä, sillä autiotuvasta löytyy myös tulentekomahdollisuus. Tupa on myös lemmikkiystävällinen, joten karvakaveritkin voi ottaa mukaan. 

Pallasjärven rannalla voi kirkkaana päivänä nähdä myös tunturin järven toisella puolen.

Kitinen on joki, joka sijaitsee Sodankylässä ja sopii aktiviteeteista pitäville reissaajille. Joki tarjoaa mahtavat puitteet muun muassa melonnasta ja kalastuksesta innostuneille. Kitinen on keskikesän yöttömässä yössä mieletön kokemus ja sopii hyvin myös juhannuksen viettoon. Maisemista voi kuitenkin nauttia täysin rinnoin myös rannalta käsin. Lähellä sijaitseva Camping Nilimella -leirintäalue on hyvin varusteltu ja toimii hyvänä tukikohtana matkailuautolle, jonne voi jäädä myös pidemmäksi aikaa lomailemaan.

Kitisen joella voi tehdä melontaretkiä ja kalastella.

_____

Tiedätkö jonkun must-see-paikan tai haluatko jakaa itsellesi tärkeän kohteen myös muiden kanssa? Tietäjät löytää -sivustolla voit jakaa myös sinun valokuvaus vinkit parhaista paikoista Suomessa. Best-Caravanin kautta voit vuokrata matkailuauton ja testata, olisiko pyörien päällä liikkuvasta matkakodista viemään kohti omannäköistä vapauttasi. Tutustu matkailuauton vuokraukseen Best-Caravanin sivuilla ja pyydä rohkeasti apua sopivan ajoneuvon valintaan.

 

Päivitetty: 5.7.2021