Hyppää sisältöön

Suomen parhaat matkakohteet – Tietäjien vinkit

Suomea kutsutaan usein tuhansien järvien maaksi. Suomi on myös tuhansien tarinoiden, kokemusten ja mahdollisuuksien maa. Matkailuauto vapauttaa sinut kokemaan ja löytämään uutta omilla säännöilläsi. Jotta seuraavasta reissustasi tulisi mahdollisimman onnistunut, olemme koonneet Suomen parhaiten pidetyt salaisuudet yhteen paikkaan: Tietäjät löytää -sivustollemme.
|
Kuvat: Eero Ettala, Sami Hyypiä ja Emma Kimiläinen

Kauan odotettu kesäsesonki ja matkailuautoilun kulta-aika Suomessa lähestyy. Siksi olemme perustaneet Tietäjät löytää -sivuston, jolle olemme koonneet Suomen parhaita matkakohteita, -vinkkejä ja -inspiraatiota. Sivusto kaipaa myös sinun vinkkejäsi, joten jaa meille omasi! 

Tietäjät löytää Suomen upeimmat maisemat, parhaat aktiviteetit, erikoisuudet, instagrammattavimmat maisemat, puskaparkit ja parhaimman fiiliksen palvelut. Tietäjinä sivustolla toimivat muun muassa jalkapallolegenda Sami Hyypiä, kilpa-autoilija Emma Kimiläinen, kiipeilijä Anna Laitinen, lumilautailija Eero Ettala sekä monta muuta. Tietäjämme jakavat vinkkejään Tietäjät löytää -sivun lisäksi omissa sosiaalisen median kanavissaan, ja kohteita päivitetään sivustolle koko kesän ajan. Tässä tiivistettynä upeiden löytäjien Eero Ettalan, Sami Hyypiän ja Emma Kimiläisen vinkit Suomessa matkailuautolla reissaaville.


Lumoava Nauvo, hyppytorneja ja teehuoneita – Eero Ettalan vinkit

Eero Ettala on suomalaisen lumilautailun pioneereja, joka on tullut tutuksi suurelle yleisölle myös lukuisista tv-esiintymisistä ja juontajan töistä. Tässä Eeron vinkkejä kotimaan helmistä tulevalle kesäkaudelle.

Nauvo on oiva paikka aloittaa pyöräilijöiden rakastama saariston rengasreitti. Pyörät kulkevat kätevästi mukana myös matkailuauton takaosassa. Hieman reilun 100 kilometrin pyörämatka taittuu upeissa merellisissä maisemissa ja levätä ehtii esim. lauttamatkojen aikana. Nauvosta löytyy lisäksi Suomen hienoin katettu skeittiramppi sekä jäätelökioski, josta saa jokaisesta jäätelömausta pehmisversion. 

Eero ja kaverit Nauvossa lähdössä rengasreitille.

TeaHouse of Wehmais Wehmaisin teehuone lähellä Juvaa on vanha upea herraskartano idyllisessä miljöössä, mihin on helppo pysähtyä matkailuautolla kesäpäivinä. Eeron ykkösvinkki on kokemisen arvoinen iltapäiväteekattaus. Teetä ja bistroruokaa voi nauttia joko sisällä tai sään salliessa kauniilla piha-alueella.

Parhaat saunaelämykset ja upea tunturi – Sami Hyypiän vinkit Lappiin

Sami Hyypiä on jalkapallolegenda, joka on toiminut mm. FC Liverpoolin kapteenina. Nykyään Sami on innokas motocross-urheilija, jonka kilpailumatkat taittuvat kuinkas muutenkaan kuin matkailuautolla. Tässä Samin vinkit Lapissa matkaaville.

Immeljärven rannassa sijaitseva Immelkartano on yksi Levin helmistä. Jos haikailet ultimaattisen saunaelämyksen perään, kannattaa Immelkartano pitää Samin mukaan visusti mielessä. Immeljärveltä löytyy savusaunan lisäksi järvellä kelluva lauttasauna, jolla voi viettää rauhallisen kesäillan lautan lipuessa ympäri Immeljärveä.  

Immelkartanon sauna.

Kumputunturi tarjoaa pysäyttävän upeat näköalat ja maisemat Pallastuntureille, Ylläkselle ja aina Leville asti. Tunturi on Samin vakikohde Lapissa reissatessa ja hän suuntaa sinne tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös kesällä. Kumputunturi sijaitsee automatkan päästä Kittilästä – täältä löydät reittiohjeen.

Sami matkasi moottorikelkalla Kumputunturin huipulle nauttimaan auringonlaskusta.


Kanjoneita, tanssilavoja ja Helsingin lähialueiden helmiä – Emma Kimiläisen vinkit

Emma Kimiläinen on menestynyt kilpa-autoilija, perheenäiti ja yrittäjä. Lisäksi hän on puheammattilainen, joka on mm. toiminut F1-kommentaattorina ja radiojuontajana. Alla Emman vinkit kesäiseen Suomeen.

Lammassaari ja Vanhankaupunginkoski Helsingissä. Moni Helsingin ulkopuolella asuva ei tiedä, että lähes Helsingin ytimestä löytyy näin upea paikka. Vanhankaupunginkosken ulkoilualue hivelee aisteja. Luonnonrauhaa etsiville Emma suosittelee kävelyretkeä Vanhankaupunginkoskelta Lammassaareen pitkospuita pitkin. Nimensä mukaan Lammassaaren Kuusiluodossa on mahdollista nähdä ja rapsuttaa vapaina vaeltavia lampaita upeissa merellisissä maisemissa.

Emma nauttimassa vanhankaupunginkoskella ihanasta kevätsäästä.


Julma-Ölkyn kanjoni on Hossan kansallispuistoon kuuluva useita kilometrejä pitkä murroslaakso, johon on muodostunut Julma-Ölkyn rotkojärvi. Tämän upean vaelluskohteen vetonaula on rotkojärven ylittävä riippusilta. Näyttävä luonto ja maisemat houkuttelevat vaeltamaan, ja eri reittivaihtoja onkin runsaasti. Kohteeseen pääsee helposti matkailuautolla.

Maisemakuva Hossan kansallispuistosta.

***

Lisää kohteita löytyy tietäjät.fi -sivustolta. Tutustu matkavinkkeihin ja jaa meille omasi. Osallistu myös arvontaan – voit voittaa matkailuauton käyttöösi viikoksi!

 Oletko kiinnostunut matkailuauton kokeilemisesta? Best-Caravanin kautta voit vuokrata matkailuauton ja testata, olisiko pyörien päällä liikkuvasta matkakodista viemään kohti omannäköistä vapauttasi. Tutustu matkailuauton vuokraukseen Best-Caravanin sivuilla ja pyydä rohkeasti apua sopivan ajoneuvon valintaan.

Päivitetty: 22.5.2023