Hyppää sisältöön

Puoli-integroitu matkailuauto kuudelle: Hobby Optima Ontour T65 HKM

Puoli-integroitu Hobby Optima Ontour T65 HKM on tilava ja näppärästi toteutettu matkailuauto kuudelle hengelle. Oli kyseessä sitten perhe tai kaveriporukka, jokaiselle matkalaiselle on varmistettu täyspitkä vuodepaikka ja reilusti tilaa matkatavaroille sekä tärkeimmille harrastusvälineille.
|
Kuvat: Raul Fall

Puoli-integroitu matkailuauto kuudelle kuulostaa poikkeukselta sääntöön: useissa tapauksissa yli viiden hengen matkakodit ovat joko alkovimallisia matkailuautoja tai maanteitä seilaavia suuria linereitä. Hobbyn uusi Optima Ontour T 65 HKM -malli ei kuitenkaan istu muottiin, sillä tämä kuuden hengen matkailuauto on toteutettu massasta poikkeavalla pohjaratkaisulla puoli-integroituun koriin.

Tilava puoli-integroitu matkailuauto kuudelle

Citroën Jumperin alustalle rakennetun puoli-integroidun Hobby Optima Ontour T65 HKM:n erilaisen pohjaratkaisun johdosta nukkumapaikat kuudelle on pystytty toteuttamaan ilman alkovia. Erilaisuus tuo myös mukavaa vaihtelua totuttuun. Pituutta matkakodilla on 6,99 metriä ja leveyttä 2,33 metriä, joten kyseessä ei ole suunnattoman kokoinen maanteiden seilaaja.

Hobby Optima Ontour T65 HKM on matkailuauto kuudelle - oleskelutilan penkit toimivat myös matkustajapaikkoina.

Oleskelutilassa on enemmän hyödynnettävää tilaa, sillä sisäänkäynti sijaitsee poikkeuksellisesti matkailuauton perällä.

Hobby Optima Ontour T65 HKM -matkailuautossa on matkustajapaikat kuudelle, mutta oleskelutilan pöydän ääressä tilaa on jopa seitsemälle. Pöydän vastapuolilla on kaksipaikkaiset istuimet, jotka ajon aikana toimivat lisämatkustajien istumapaikkoina. Kolmen istuttava sohva sijaitsee vastakkaisella seinällä ja ruokapöydän saa laajennettua sohvan puolelle, jolloin koko seurue mahtuu ruokailemaan pöydän ääressä yhtäaikaa.

Kompaktin kokoinen L-keittiö Hobby Optima Ontourissa

Kompaktissa L-keittiössä on kaikki tarpeellinen ja reilusti säilytystilaa keittiötarvikkeille.

Kompaktin kokoiseen L-keittiöon on saatu mahtumaan reippaasti säilytystilaa. Keittiötasolla on tiskiallas sekä liesi kolmella kaasupolttimolla. Erikoisuutena keittiötasossa on luukku tason alla sijaitsevaan säilytyslokeroon, jonne on pääsy myös auton ulkopuolelta.

Kolme kaappia keittiötason yläpuolella, alapuolen laatikostot ja kapea avohylly pitävät huolen, että ruokatarvikkeita ja ruokailuvälineitä mahtuu mukaan koko seurueelle. Lisäksi 133-litrainen Dometicin jääkaappi pakastelokerolla säilyttää useammankin päivän eväät. Jääkaapin ovi avautuu näppärästi molemmista suunnista.

Keittiöstä peremmälle siirryttäessä ulko-ovea vastapäätä sijaitsee kylpyhuone. Pesutilassa koolla ei ole pröystäilty, vaikka kyseessä onkin matkailuauto kuudelle lomailijalle. Näppärin ratkaisuin pieni tila on kuitenkin käytetty hyvin hyödyksi ja kylpyhuone hoitaa tismalleen sen, mihin se on tarkoitettukin. WC-istuimen asettelu suihkutilaan päin tuo mukavasti jalkatilaa ja istuimen vieressä on käsien pesuallas, jonka yllä on kolme kapeaa peilikaappia erilaisille tarvikkeille. Suihkussa mahtuu peseytymään ongelmitta. Vessa ja suihku saadaan erotettua toisistaan väliin vedettävällä väliseinällä.

Hobby Optima Ontour T65 HKM sopii perheelle sekä kaveriporukalle

Matkailuauton kaikki kuusi vuodepaikkaa on suunniteltu sopimaan sekä aikuiselle että lapselle, sillä vuoteet ovat täyspitkiä ja mukavan leveitä. Matkaan voi siis lähteä niin perheen kuin kaveriporukankin voimin ilman, että kenenkään tarvitsee nukkua jalat kippurassa. 

Hobby Optima Ontour T65 HKM:n kerrosvuode on täyspitkä, eli se sopii myös aikuisille matkustajille.

Myös matkailuauton perällä sijaitsevan kerrosvuoteen pedit ovat täyspitkiä.

Takaa löytyy kerrosvuode, jonka leveät ja mukavat kylmävaahtopatjat takaavat sikeät unet. Ylävuoteessa on myös turvaverkko. Loput nukkumapaikoista löytyvät oleskelutilan yhteydestä. Oleskelutilan yllä on sähkökäyttöisesti tilan päälle laskeutuva 130 cm leveä lisävuode kahdelle. Laskeutuvan vuoteen alle jää hyvin tilaa, sillä loput kaksi nukkumapaikkaa kootaan oleskelutilaan sohvien ja ruokapöydän päälle 140 cm leveäksi parivuoteeksi.

Laskuvuode lasketaan sähköisesti oleskelutilan ylle.

Laskuvuoteen alle jää hyvin tilaa myös sohvaryhmästä rakennetussa pedissä nukkuville.

Jämäkkä alusta ja moderni ajotekniikka takaavat tasaisen kyydin

Omamassaltaan noin 3000-kiloista matkakotia liikuttaa 140-hevosvoimainen, 2,2-litrainen dieselmoottori. Moottorin parina on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. 140-heppainen moottori kiihtyy mukavasti moottoritielle liityttäessä, eikä ohitustilanteessakaan ole moittimista. Lisäksi Citroënin Light-alusta on jämäkkä, jonka ansiosta Hobby Ontour T65 HKM ei kallistele turhia maanteiden mutkissakaan. Mikäli matkakotiin jää kuitenkin kaipaamaan enemmän tehoja, on Hobby Optima Ontour T65 HKM saatavissa myös 165-hevosvoimaisella moottorilla.

Ohjaamo on yleisilmeeltään pelkistetty. Lisävarusteena saatava Blaupunktin multimedialaite tuo moderniutta kojelaudan ilmeeseen. Multimedialaitteesta löytyy kaikki tarpeellinen: peruutuskameran näyttö, navigaattori sekä radio. Vakiona ajoneuvossa on myös muun muassa mäkilähtöavustin, ESP, sähkötoimiset sivupeilit sekä vakionopeudensäädin. Ohjaamon ikkunoissa on lisäksi sivuilta vedettävät pimennysverhot.

Hyvät säilytystilat pidemmällekin reissulle

Hobby Optima Ontour T65 HKM:n takatalli sijaitsee kerrosvuoteen alla. Takatalliin on pääsy sekä apukuskin puoleiselta ulkosivulta että sisältä kerrosvuoteen alapuolella sijaitsevasta luukusta. Takatalli on leveä, mutta kerrosvuoteen alasängyn patjan ollessa paikallaan korkeus jää melko matalaksi. Patja on kuitenkin nostettavissa, jolloin talliin saadaan tarvittaessa lisää tilaa korkeussuunnassakin.

Hobby Optima Ontourin takatalliin saa lisää tilaa nostamalla kerrosvuoteen alapedin parjan ylös.

Ulko-ovi pysyy auki magneettisella pidikkeellä.

Säilytystilaa on takatallin lisäksi runsaasti asunto-osassa. Ohjaamon yllä kiertää hyllytilaa, oleskelutilan molemmilla seinillä on tilavat säilytyslokerot ja myös sohvan alus on hyödynnetty säilytystilaksi. Jääkaapin vieressä on lisäksi korkea vaatekaappi ja tilava ylähylly.

Kuskin puolelta takatallin kohdalta löytyvät lisäksi vielä matkailuauton kaksi kaasupulloa. Kaasupullot ovat säilytystilassaan peräkkäin ja ne on sijoitettu kiskon päälle, jonka avulla pullot saa vedettyä ulos vaihtoa tai täyttöä varten. Optima Ontour T65 HKM:ssä on myös 96-litrainen harmaavesisäiliö, joka on eristetty ja lämmitetty sekä 100-litrainen raikasvesisäiliö, jossa on lämmitys sekä pakkasvahti.

Etsitkö matkailuajoneuvoa, mutta et ole varma millainen matka koti sopii juuri sinun tarpeisiisi? Lue, mitä matkailuajoneuvon hankinnasta haaveilevan kannattaa ottaa huomioon valintaa tehdessään. Voit tutustua BestCaravanin retkeilyautoihin ja matkailuautoihin. Asiantuntevat myyjät vastailevat kysymyksiin chatin ja yhteydenottolomakkeen avulla – kysy siis rohkeasti, jos jokin matkailuajoneuvoissa tai hankinnassa askarruttaa!

Päivitetty: 5.7.2022