Hyppää sisältöön

Dethleffs Just 90 – Juhlavuosimalli juhlallisen kattavilla varusteluilla

Tänä vuonna Dethleffs iloitsee 90-vuotista uraansa karavaanareiden kanssa. Just 90-juhlavuosimallissa on totutun Dethleffs-laadun ja luotettavuuden lisukkeena erityiset juhlavuoden varustelut. Dethleffs Just 90:ssa on kaikkea mitä iloiseen karavaanielämään tarvitaan - eikä hintakaan huimaa päätä!
|
Kuvat: Raul Fall

Dethleffs juhlistaa 90-vuotista menestystään matkailuautojen pioneerina ainutlaatuisella juhlavuoden mallistolla. Dethleffs Just 90 ajoneuvoissa on juhlavuoden kunniaksi erityisen kattava vakiovarustelu, jolla matkaan pääsee lähtemään vaikka heti. Edullisempaan hintakategoriaan kuuluvana Just 90-ajoneuvot sopvat hyvin vaikkapa ensimmäistä matkailuautoaan harkitsevalle – eivätkä juhlavuosivarusteluineen petä kokeneemmankaan karavaanarin odotuksia. 

Koeajoimme juhlavuoden mallistoon kuuluvan Dethleffs Just 90 T7052:n. Tutustu matkakotiin yltä löytyvän koeajovideon kautta.

Laadukasta matkailua vuoden ympäri

Tyypilliseen Dethleffsin tapaan Just 90 T7052 on laadukas ja luotettava matkakumppani. Sulavalinjainen ja moderni ajoneuvo on rekisteröity viidelle matkustajalle. Pituutta Dethleffs Just 90:stä löytyy 741 cm, korkeutta 294 cm ja leveyttä 233 cm. Kokonaismassa on 3 500 kiloa, joten se sopii hyvin B-ajokortillisille.

Puoli-integroitu Dethleffs Just 90 T7052 on rakennettu Citroen-alustalle. Kevytpainoisen T7052:n 140 hv:n moottori yhdistettynä 6-vaihteiseen manuaalivaihteistoon sopeutuu onnistuneesti erilaisiin ajotilanteisiin ja se ottaa notkeasti vastaan epätasaisuudet tienpinnassa. Luistonesto ja alamäkiavustin toimivat loistavana apuna ajossa. Ohjaamosta näkee hyvin kaikkiin suuntiin ja myös taakse näkyvyys jatkuu sujuvasti suurten sivupeilien sekä kuolleen kulman peilien ansiosta.

Dethleffs Just 90 on Citroen pohjalle rakennettu

Perinteisestä Fiat-massasta poiketen tämä Dethleffs Just 90 T7052 EB on Citroen-pohjainen.

Juhlavuoden kunniaksi Dethleffs Just 90 T7052 on varusteltu jo vakiona erittäin kattavasti. Pakettiin kuuluu muun muassa ohjaamon ilmastointi, vakionopeuden säädin, LED-päiväajovalot sekä sähköisesti säädettävät ja lämmitettävät sivupeilit. Ohjaamossa on nahkainen monitoimiratti sekä vaihdekepin nuppi. Kojelaudassa on näppärä alusta, johon saa kiinnitettyä vaikkapa muistion. Ohjaamon keskellä on myös käytännöllinen mukiteline sekä 12 W pistoke.

T7052:lla voi myös huoletta matkailla vuodenajasta riippumatta, sillä se on Pohjolan haasteellisiin sääolosuhteisiin suunniteltu. Katon XPS-eristys ja rungon niin etu- kuin takaosankin kestävä lasikuitu pitävät vaihtelevat sääolosuhteet visusti ajoneuvon ulkopuolella. Erinomaisten eristysarvojensa lisäksi T7052 ei myöskään pelkää pakkasta – kylmää vastaan puolensa pitävät Truma 6-kombi lämmitys, sähköinen lattialämmitys sekä lämmitetty ja eristetty 90 L harmaavesisäiliö. 

Suuressa takatallissa on myös hyllytilaa.

Suuressa takatallissa on myös hyllytilaa.

Lisäksi takatalli on lämmitetty ja eristetty. Takatalli on ajoneuvon molemmin puolin lastattava ja erittäin tilava. Ajoneuvon kevyen omapainon ansiosta takatallia voi hyödyntää täysmittaisesti – mukaan mahtuu hyvin polkupyörät tai vaikka kevyt skootteri!

Dethleffs Just 90 T7052 sisätiloissa viihtyy ja tunnelmoi

Dethleffs Just 90:n juhlavuosivarustelu näkyy ja tuntuu T7052:n sisällä. Sisään astutaan 70 cm leveästä, LED-valaistusta ulko-ovesta. Ulko-ovi on kytketty keskuslukitukseen ja varustettu myös hyttysverkolla. Porrasaskelma liukuu esiin sähköisesti. 

Just 90:n leveä ulko-ovi ja sähköinen porrasaskelma.

Just 90 T7052:ssa on leveä ulko-ovi ja sähköisesti esiin liukuva porrasaskelma.

Ensivaikutelma Dethleffs Just 90 T7052:n sisätiloista on harmoninen. Valkoisen, harmaan ja tammenvärisen puusävyn yhdistelmä on tunnelmallinen ja raikas. Oleskelutilaan tuo lisää avaruutta avattava kattoikkuna. Katon rajassa kiertävissä yläkaapeissa on hyvin säilytystilaa. Koko asunto-osaa kiertää LED-valaistus, joka on paitsi tunnelmallinen, myös taloudellinen.

Just 90:n oleskelutila.

Tyylikkäät materiaalivalinnat jatkuvat läpi ajoneuvon.

Oleskelutilaa hallitsee mukava L-istuinryhmä. Keskellä oleva reilun kokoinen pöytä on moneen suuntaan liikuteltava ja sen ääressä mahtuu ruokailemaan koko matkaporukka. Oleskelutila on myös näppärästi muunneltavissa – pöydästä ja pehmusteista saa tarvittaessa koottua lisävuoteen ja sivupenkistä muodostuu käden käänteessä lisäistuin ajon ajaksi.

Just 90:n L-keittiö

L-keittiöstä löytyy kaikki tarpeellinen ja runsaasti säilytystilaa.

Keittiön kohokohtana on korkea, 142 litrainen jääkaappi pakastinlokerolla – tilaa riittää varmasti siis isommankin poppoon eväille. Jääkaappi toimii verkkovirralla, kaasulla tai ajon aikana auton omalla akkujärjestelmällä. Keittiön toisella puolella on työtaso, 2-polttimoinen kaasuliesi sekä pyöreä allas kromihanalla. Alhaalla on kaappi roskakorilla, vetolaatikko aterimille sekä kaksi muuta suurta vetolaatikkoa. Yläkaapit ovat tilavia, syviä ja tasaisia. Kaikissa kaapeissa ja laatikoissa on softclose-järjestelmä, jolloin kaapit ja laatikot painuvat pehmeästi takaisin kiinni.

Käytännölliset tilaratkaisut ovat iloksi reissussa

Dethleffs Just 90:ssa wc- ja suihkutilat sijaitsevat toisistaan erillään, mutta ne ovat yhdistettävissä myös käytännölliseksi koko ajoneuvon levyiseksi pesu- ja pukeutumistilaksi. Hyvän kokoisessa WC:ssä on tasoon upotettu lavuaari, jonka alla on reilun kokoinen kaappitila. Lavuaarin yläpuolella on lisää säilytystilaa tyylikkään, sivusuunnassa liukuvan peilin takana. 

Just 90:n suihku.

Suihkussa on omat lokerot pesuaineille.

Suihkussa riittää tilaa peseytymiselle, sillä suihkutila levenee peremmälle astuessa. Suihkutilassa on lisäksi  pyyhetanko sekä raitisilmaventtiili.

Erillisvuode mukavilla patjoilla

Just 90 T7052 on erillisvuodemalli. Lisäpatjapalan avulla saadaan aikaan leveä parivuode!

Ajoneuvon takaosassa sijaitsevassa makuuhuoneessa jatkuu Just 90:lle tyypillinen avara tila ja tyylikkyys. Suuri kattoikkuna tuo makuuhuoneeseen kauniisti valoa ja avaruutta. Dethleffs Just 90 T7052 on erillisvuodemalli, jossa vuode on yhdistettävissä lisäpalan avulla leveäksi parivuoteeksi. Vuoteessa mahtuukin parhaimmillaan nukkumaan jopa kolme henkilöä! Rentouttavat yöunet on taattu, sillä vuoteet on varustettu huippulaadukkailla 7-vyöhykkeisillä patjoilla sekä ergonomisella puusälepohjalla.

Makuuhuoneessa on säilytystilaa mm. vuoteiden alla sijaitsevissa vaatekaapeissa, joista löytyy myös henkaritanko. Lisäksi takaseinällä on kaksi yläkaappia ja koko makuutilaa kiertää tyylikäs avohylly. Lukuvalot ja USB-pistorasiat viimeistelevät makuuhuoneen varustelun.

Tutustu myös muihin Dethleffsin juhlavuoden malleihin! 

Dethleffs Just 90 -mallisto ei suinkaan ole ainoa Dethleffsin juhlavuoden tulokas – merkkipaalua juhlistetaan myös Pulse Classic 90:llä. Matkailuvaunujen puolella juhlamallin kunniasta nauttii Aero ja Premium-luokassa juhlitaan huikealla XLI Edition 90:llä.

Just 90 maantiellä ajossa.

Tutustu Dethleffs-matkailuautoihin Best-Caravanin verkkosivuilla. Juuri nyt saatavilla olevat Dethleffs-mallit löydät ajoneuvohausta. Asiantuntevat ajoneuvomyyjät vastaavat mielellään kysymyksiisi verkkosivujen chatin ja yhteydenottolomakkeiden kautta.

Oletko aikeissa hankkia oman matkailuauton? Lataa itsellesi Ostajan opas, josta saat hyödyllistä tietoa ja neuvoja oman ajoneuvon hankintaan.

Ostajan opas matkailuajoneuvon hankintaan