Hyppää sisältöön

Challenger X150 – Uutuudessa ketterä ajo yhdistyy loistokkaisiin sisätiloihin

Challengerin uusi X150 käärii kermat kakun päältä ja yhdistää parhaat puolet matkailuautosta ja retkeilyautosta yhdeksi upeaksi kokonaisuudeksi. Challenger X150:n valttikortit löytyvät nimittäin sen asuintilasta ja ajo-ominaisuuksista: matkailuauton mukavuudet on onnistuttu yhdistämään retkeilyauton kokoiseen, ketterästi liikkuvaan koriin. Lisäksi ajoneuvon ulkonäkö niin sisältä kuin ulkoakin on todella huomiota herättävä - jopa hieman futuristinen!
|
Kuvat: Raul Fall

Challenger X150 on uniikki uutuus, joka yhdistää matkailuauton tilavuuden ja mukavuudet retkeilyauton kokoiseen pakettiin. Yhdistämällä parhaimmat ominaisuudet matkailu- ja retkeilyautosta Challenger on luonut ajoneuvon, joka hurmaa äärimmäisen ketterällä ajettavuudella, tyylikkäin ja modernein mukavuuksin varustelluilla sisätiloilla ja vertaansa vailla olevilla talviominaisuuksilla. Challenger itse luonnehtiikin uutta X150:stä iskulauseella “Best of both worlds”.

Katso yltä Challenger X150:n koeajovideo ja lataa Challenger merkin esitteet tutustuaksesi ajoneuvoihin tarkemmin.

Tyylikäs ja nokkela asuintila on Challenger X150:n valttikortti

Sisätiloissa on Challenger X150:n loistavimmat valttikortit. Retkeilyauton kokoon on saatu mahtumaan kaikki parhaimmat matkailuauton ominaisuudet tilavaksi, modernin tyylikkääksi ja ennen kaikkea toimivaksi kokonaisuudeksi. Sisustuksen mustavalkoinen pääväri ja hillityt korostusvärit sekä pyöreät muodot luovat asuintilaan ilmeen, joka on kaikkea muuta kuin perinteinen.

Matkailuauton oleskelutila ja erikoinen kattolamppu

Oleskelutila on tyyliltään kaikkea muuta kuin perinteinen.

Ulko-oven led-valaistus toivottaa sisääntulijat näyttävästi tervetulleeksi. Matkailuauton etuosassa on todella tilava oleskelutila, jonka levitettävän pöydän äärelle mahtuu jopa seitsemän henkilöä. Maisemia kelpaa katsella sohvaryhmän yläpuolella olevasta suuresta, avattavasta ikkunasta. Oleskelutilan katossa on erikoinen pyöreä valaisin.

Oleskelutilan penkeistä saa koottua näppärästi kaksi lisämatkustajapaikkaa ajon ajaksi. Paikkojen IsoFix-kiinnikkeiden ansiosta myös perheen pienimmät pääsevät turvallisesti matkaan.

Katosta laskeutuva laskuvuode ala-asennossa

Sähkökäyttöinen laskuvuode laskeutuu näppärästi oleskelutilan katosta.

Nukkumapaikkoja Challenger X150:ssä on neljälle. Oleskelutilan yläpuolella on sähköisesti laskettava, 140 cm leveä parivuode ja oleskelutilan istuimista saa koottua lisävuoteen kahdelle. Sähkökäyttöstä laskuvuodetta voi käyttää kahdella tavalla: kun lisävuoteille ei ole tarvetta, laskuvuoteen voi laskea alas saakka. Silloin, kun lisävuoteet ovat käytössä, laskuvuoteen voi puolestaan jättää korkeammalle. Oleskelutilaan integroidut vuoteet tuovat runsaasti lisätilaa matkakodin perälle – ja lisätilahan ei tämän kokoluokan matkakodissa ole koskaan pahasta!

Challenger X150:n I-keittiössä on laadukas, matkailuautomainen varustelu: kahden polttimon kaasuliesi lasisella kannella, suuri 134 L Dometic-jääkaappi integroidulla pakastinlokerolla ja rosterinen lavuaari. Työskentely- ja laskutilaa saadaan lisää avaamalla oikealta laidalta taitettava lisätyötaso. Työtason yläpuolella on tilavat, syvät kaapit ja alhaalla on laatikostoja laadukkaalla liukumekanismilla ja softclose-järjestelmällä.

Tyylikäs I-keittiö

Keittiö on tyylikäs ja toimiva kokonaisuus.

Kylpyhuone on nerokkaiden keksintöjen tyyssija

Challenger X150:ssä kylpyhuone sijaitsee matkailuauton perällä poikittain. Kylpyhuoneen saa erotettua omaksi tilakseen välioveksi kääntyvällä vaatekaapin ovella. Itse vaatekaappi ja sen edusta muodostavat kylpyhuoneen edustalle pukeutumistilan.

Matkailuauton kylpyhuone on moderni ja tilava

Kylpyhuone on moderni ja poikkeuksellisen tilava.

Kylpyhuone on todellinen nerokkaiden keksintöjen tyyssija. Ensikatsomalla WC näyttää ja tuntuu todella tilavalta. Selityksenä on vessanpöntön yläpuolelle seinään kätketty, avattava lavuaari! Käytön jälkeen lavuaari nostetaan takaisin ylös, jolloin altaaseen jääneet vedet valuvat suoraan viemäriin. Lavuaarin yllä oleva peilikaappikin on upotettu, jonka ansiosta se ei vie lainkaan tilaa.

Avattava käsienpesuallas kylpyhuoneessa

Avattava lavuaari on nokkela tilansäästäjä.

Nerokkuus ei lopu vessaan. Kylpyhuoneen toisella seinustalla on nimittäin uskomattoman tilava suihkutila, joka erotetaan rullaverho-ovella muusta kylpyhuoneesta. Suihkuun mahtuu kerralla vaikka kaksikin henkilöä – tällaista tilaluksusta ei tämän kokoluokan matkakodeista ihan joka kerta löydä! Kylpyhuoneen katosta kääntyvät telineet, johon pyyhkeen saa ripustettua kuivumaan käytön jälkeen. Katon tuuletusikkuna pitää huolen kosteuden poistumisesta.

Tyylikäs ja tilava suihku

Suihkutila on avara ja tyylikäs.

Challenger X150 on helppo ja miellyttävä ajettava

Challenger X150 on rekisteröity neljälle matkustajalle. Korkeutta autosta löytyy 275 cm, pituutta on 599 cm ja leveyttä 210 cm. Alle kuuden metrin kokonaispituutensa ansiosta se on ketterä ja helppo ajettava, jolla kelpaa kurvailla niin mutkaisilla maanteillä kuin kaupunkien kujillakin. Kokonaismassaa ajoneuvolla on 3 500 kiloa, joten se sopii B-ajokortilla ajettavaksi.

140 hv:n moottori yhdistettynä 9-vaihteiseen ZF-automaattivaihteistoon tekee Challenger X150:stä miellyttävän ajettavan. Vaihteiston kolme erilaista ajotilaa sopeutuvat notkeasti erilaisiin käyttötarpeisiin: eco-ajotila pitää kierrokset matalalla korkeiden nopeuksien moottoritieajossa, normal-tila sopii maantieajoon ja power-tila kiihdyttää reippaasti ohitustilanteissa. Lisäksi käytössä on vakionopeuden säädin.

Challenger X150 maantieajossa

Kokonsa ansiosta Challenger X150 on ketterä ja helppo ajettava.

Ohjaamosta on hyvä näkyvyys liikenteeseen. Sähköisesti säädettävät, suuret peilit tarjoavat hyvän näkymän myös taakse. Tarvittaessa peilit taittuvat kokonaan sisään. Ohjaamon monitoimiratti sekä vaihdekepin nuppi ovat miellyttävää nahkaa. Keskellä on iso multimedianäyttö, josta käsin toimii niin peruutuskamera, navigointi kuin stereoiden ohjauskin.

Ohjaamon keskellä on iso multimedianäyttö

Ohjaamon keskellä on iso multimedianäyttö.

Fiat Ducato-alustalle rakennetun Challenger X150:n ulkonäössä korostuvat urheilullisuus ja ainutlaatuiset yksityiskohdat. Takaosassa on muotoilultaan ennennäkemätön, mutta tyylikäs design. Perän yläosassa on peruutuskamera integroituna korirakenteeseen sekä paikka polkupyörätelineelle. Ympäri ajoneuvon kiertävät tyylikkäät mattamustat yksityskohdat ja mustat alumiinivanteet viimeistelevät modernin ilmeen.

Challenger X150:n perä

Takaosassa on ennennäkemätön, tyylikäs muotoilu.

Kaikki mukaan ja matkaan, vaikka paukkupakkasilla!

Tavaratilaa Challenger X150:ssä on hyvin. Korkea ja syvä tavaratila sijaitsee auton sivussa. Matkaan mahtuu mukaan vaikka suurempiakin tavaroita, kuten vaikkapa kokoontaitettava terassikalustesetti tai grilli. Mikä kätevintä, tavaratilaan on pääsy myös ajoneuvon sisältä käsin.

Korkea säilytystila matkailuauton kyljessä

Korkeaan ja syvään tavaratilaan pääsee käsiksi niin ajoneuvon kyljestä kuin sisältäkin.

Challenger-matkailuautot ovat suosittuja Pohjoismaissa erityisesti ajoneuvojen erinomaisten talviominaisuuksien johdosta. Myös Challenger X150:llä voi lähteä yhtä huoletta matkaan niin talvella kuin muinakin vuodenaikoina. Siitä pitävät huolen lämmitetty ja eristetty 100 L harmaavesisäiliö sekä 100 L raikasvesisäiliö. Webasto-lämmitys pitää paukkupakkaset visusti ajoneuvon ulkopuolella. Mukaan mahtuu yksi 11 kilon kaasupullo. Kaasua kuluukin dieselkäyttöisen lämmityksen vuoksi vain ruoanlaittoon sekä tarvittaessa jääkaapin toimintaan.

Challenger X150 maantieajossa

Challenger X150:llä ajat huoletta kaikkina vuodenaikoina.

Tutustu Challenger-matkailuautoihin Best-Caravanin verkkosivuilla. Juuri nyt saatavilla olevat Challenger-mallit löydät ajoneuvohausta. Asiantuntevat ajoneuvomyyjät vastaavat mielellään kysymyksiisi verkkosivujen chatin ja yhteydenottolomakkeiden kautta.

Oletko aikeissa hankkia oman matkailuauton? Lataa itsellesi Ostajan opas, josta saat hyödyllistä tietoa ja neuvoja oman ajoneuvon hankintaan.

Ostajan opas matkailuajoneuvon hankintaan

Päivitetty: 16.8.2022