Hyppää sisältöön

Challenger V217 Road Edition Premium – Täydellinen retkeilyauto Pohjolaan

Challenger V217 Road Edition Premium on täydellinen valinta ympärivuotiseen matkailuun. Vakiovarusteina tästä matkakodista löytyy mm. rakenteiden VPS-eristys, lattialämmitys, aurinkopaneeli ja markiisi. Katso yllä olevasta koeajovideosta, mitä muita herkkuja V217 pitää sisällään.
|
Kuvat: Raul Fall

Challenger V217 Road Edition Premium -retkeilyauto on yksi neljästä Best-Caravanin valikoimiin saapuneista upeista Trigano-tehtaan Challenger-malleista. Challengerin paluu Suomen markkinoille tapahtui tammikuussa, kun Ford-pohjaiset matkailuautot 270 Start Edition ja 287GA Graphite Edition Premium sekä Fiat-pohjaiset retkeilyautot 114MAX Road Edition ja 127 Road Edition Premium saapuivat Best-Caravan Hyvinkäälle.

Retkeilyautomallit Challenger V217 Road Edition Premium ja 114MAX Road Edition herättävät erityistä kiinnostusta retkeilyautojen ystävissä, sillä niiden hinta-laatusuhde on mitä mainioin: todella kattavat vakiovarustelut, laadukkaat materiaalit ja täydellisesti pohjoisen talviolosuhteisiin suunnitellut ominaisuudet ja rakenteet yhdistyvät reissukodiksi, jollaisesta ympäri vuoden reissaava aktiivimatkailija on voinut vain uneksia!

Katso yltä Challenger V217 Road Edition Premiumin koeajovideo ja hämmästy siitä, mitä kaikkea yksi retkeilyauto voikaan sisältää.

Challenger V217 Road Edition Premium on kuin kotonaan paukkupakkasillakin

Fiat Ducato Light -alustalle rakennetun V217 Road Edition Premiumin talvivarustelu tekee ympärivuotisesta matkailusta lasten leikkiä, sillä tällä reissukodilla voi huristella menemään keskitalvellakin kylmyyttä pelkäämättä. Talvivarustelu alkaa jo retkeilyauton rakenteesta, sillä siinä on VPS, Van Protection System, -eristys. VPS-eristetyn retkeilyauton polyesterikuitueriste istuu täydellisesti ajoneuvon metallirakenteisiin, jonka ansiosta lämpö pysyy tiiviisti sisätiloissa ja kylmyys ulkona. 

Challenger V217 Road Edition Premium sivuprofiili.

Fiat Ducaton alustalle rakennettu V217 on 6,36 m pitkä ja 2,05 m leveä.

V217 Road Edition Premiumin lämmitysjärjestelmä on Challengereille tyypilliseen tapaan diesel-/sähkökäyttöinen. Erikoisuutena tästä retkeilyautosta löytyy lisäksi sähkökäyttöinen lattialämmitys. Mukana tulee myös lisäeristyspaketti, johon kuuluu ikkunoiden ja ohjaamon eristepeitteet. Talvivarusteiden määrän perusteella ei ihmetytä, että Challengerit ovat suosittuja Pohjoismaissa.

Talvikäyttöä varten 90-litrainen harmaavesisäiliö on tietenkin eristetty ja lämmitetty. Lisäksi jääkaapin mukana tulee sen toimintaa pakkasella suojaavat talviritilät. Mikäli talvimatkailu ei ole vielä täysin tuttu juttu, kannattaa tutustua myös muihin talvimatkailijan lisävarusteisiin, joista tien päällä on hyötyä talvella.

Premium-laatua ja herkkuja vakiovarusteena

Challenger V217 Road Editioniin ei suotta ole lisätty sanaa premium. Laadukkuus ilmenee jo matkailuajoneuvon ulkokuoren ja sisätilojen tyylikkäästä ulkonäöstä, mutta tarkemmin perehtyvä huomaa myös erittäin laajan vakiovarustelun.

V217:n kojelauta on premium-laadun mukaisesti tyylitellyn näköinen.

Tyyliltelty kojelauta huokuu premium-laatua.

V217 Road Edition Premiumin ohjaamoa koristavat kromiset koristelistat. Monitoimiratti ja vaihdekepin nuppi ovat miellyttävää nahkaa. Kojelautaa koristaa myös hyvänkokoinen multimedialaite, jossa on mm. peruutuskamera, navigointi ja stereot. Kuskin puolen ovesta löytyy säätönapit sivupeileille, jotka saa sähkökäyttöisesti käännettyä myös sisään.

Retkeilyauton tuulilasin etuverho puoliväliin nostettuna.

Näppärällä etuverholla voi peittää joko koko ikkunan tai vain osan.

Tuulilasi on varustettu alhaalta ylös nostettavalla etuverholla, jonka voi helposti säätää myös osittaiseksi näkösuojaksi päiväkäytössä. Ohjaamon yllä on leveä panoraamakattoikkuna, joka tuo mukavasti avaruutta kompaktin kokoiseen ajoneuvoon. Oleskelutilan seinässä on lisäksi todella ylellisen tunnelman tuova nahkaverhoilu.

Panoraamakattoikkuna ja vekkiverho retkeilyauton katossa.

Panoraamakattoikkuna on mukava valoa ja avaruutta tuova lisä kompaktiin matkakotiin.

Kesän reissuja varten vakiovarusteena V217:sta löytyy aurinkopaneeli ja Thule-markiisi – näitä herkkuja ei aivan jokaisessa ajoneuvossa vakiona ole! Terassipöytä markiisin alle hoituu näppärästi, sillä oleskelutilan ruokapöytä on irrotettavissa ja kiinnitettävissä ulkokäyttöön. Mukaan tarvitseekin sitten enää vain mukavat tuolit. Takatallin puolella on tilaa kahdelle kaasupullolle diesellämmittimestä huolimatta. Kaasua voi siis varata mukaan kokkailua varten reippaastikin.

Ulkoapäin retkeilyauton premium-laatu huokuu sen metallinhohtoväristä ja harmaista teippauksista. Ikkunat ovat upotettua mallia, joka vähentää muun muassa ajonaikaista tuulen suhinaa. Vakiona mukana on myös tyylikkäät mattamustat alumiinivanteet. Liukuoven yllä on mukavana lisänä oven edustaa valaiseva LED-valolista.

Käytännöllinen retkikoti

636 senttimetrin pituista ja kokonaismassaltaan 3500-kiloista V217 Road Edition Premiumia liikuttaa 2,3-litrainen, 140-hevosvoimainen moottori. Näihin yhdistettynä on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, joka pelaa hyvin yhteen kyseisen kokoluokan matkakodin kanssa. Tällä pakettiautomaisella retkeilyautolla pujottelee hyvin moottoritiellä muun liikenteen seassa ja puskaparkkeihinkin syrjäteitä pitkin sillä pääsee ketterästi.

Sisätiloissa Challenger V217 Road Edition Premiumissa odottaa laadukas kokonaisuus. Perällä on erillisvuoderatkaisu, jonka alla on reilusti säilytystilaa. Vuoteen alla olevat apukuskinpuoleiset laatikostot ovat irrotettavia ja myös välilattian saa pois. Tällöin käyttöön saa tarvittaessa kokonaisen suuremman takatallin. Makuuhuoneen yläosasta löytyy lisäksi kaappitilaa pienemmille tavaroille.

Challengerin takatalli laatikostojen kanssa.

Laatikostot ja välilattia tuovat jäsenneltyä säilytystilaa takatalliin.

Challenger-retkeilyauton takatalli.

Koko takatallin tila käytössä laatikostojen ja välilattian poiston jälkeen. Sängyt nostamalla tilaa on suurillekin tavaroille.

Kylpyhuone on kompakti, mutta näppärien ratkaisujen avulla se sopii hyvin aivan päivittäiseen käyttöönkin. Usein retkeilyautojen suihku on hanasta vedettävä käsisuihku, mutta tässä matkakodissa suihkulle on laitettu oma hana ja pidike, joka helpottaa peseytymistä. Suihkusta saa muodostettua suihkukopin vetämällä väliseinän suihkuttelualueen ja WC:n välille

Kylpyhuonetta vastapäätä on pieni keittiö, jonka tasot ovat laadukkaan tuntuiset ja näköiset. Tiskiallas yhdistyy saumattomasti työskentelytasoon. Lasikannen alta paljastuu kaasulieden kaksi polttimoa. Lieden vasemmalta puolelta saa tarvittaessa nostettua pienen lisätyöskentelytason keittiötason jatkoksi. Säilytystilaa keittiötarvikkeille on reilusti yläkaapin ja kolmen syvän alalaatikon muodossa.

Kolmiosainen ruokapöytä retkeilyauton olohuoneessa.

Kolmiosainen pöytä jättää lisätilaa silloin, kun täysikokoista pöytää ei tarvita.

Oleskelutilassa huomion kiinnittää erikoisen näköinen ruokapöytä, joka on kolmiosainen. Ajon ajaksi pöydän taittamalla matkustaja saa mukavasti lisätilaa liikkua. Ruokailun ajaksi pöydän voi avata ja alta saa taitettua ulos vielä erillisen lisäkkeen apukuskin penkille. Matkustajan paikan yläpuolelta löytyy pistokepaikat ja TV:n antennivalmius.

Joko Best-Caravanille saapuneet uudet Challengerit ovat herättäneet kiinnostuksesi? Challengerit lanseerattiin 26.1. virtuaalitapahtumassa, jossa merkkivastaava Oskari Moisanen esitteli juuri saapuneita malleja yhdessä Trigano-tehtaan edustajan Mats Stolzin kanssa. Mikäli tapahtuma jäi näkemättä, sen voi katsoa Best-Caravanin Youtube-kanavalta

Nomadielämää -blogisarjan Petteri Hentilä viettää sarjan nimen mukaisesti nomadielämää hankkimassaan Challenger V217 Road Edition Premium -retkeilyautossa. Lue Petterin mietteet ajoneuvosta: Matkailuauton valitseminen – Nomadielämää #1

Päivitetty: 22.12.2021