Hyppää sisältöön

Matkailuauton leasing – ensimmäinen vuosi takana, toinen edessä

Reilu vuosi sitten päätimme hankkia leasing-matkailuauton vuodeksi Best Caravanilta. Päätös osoittautui niin hyväksi, että päädyimme jatkamaan leasing-sopimusta. Tässä blogissa reflektoimme mitä ensimmäinen vuosi leasing-matkailuautoilua mahdollisti, miksi päätimme jatkaa matkailuauton leasingia sekä mihin tuleva vuosi meitä vie.
|
Kuvat: Jasmin Assulin, Nasim Selmani

Olimme jo vuosia olleet koukussa matkailuautoilun mahdollistamaan vapauteen ja joustavuuteen, kun päätimme, että matkailuauton leasing vuodeksi olisi meille sopiva ratkaisu. Lyhytaikaiset vuokraukset eivät riittäneet sammuttamaan jatkuvaa ja spontaania reissunälkäämme, kun taas matkailuauton ostaminen omaksi ei ollut kohdallamme realistista. Voit lukea lisää vertailua leasingin ja omistamisen hyödyistä täältä

Matkailuauton leasing sekä kannusti että mahdollisti erilaisiin irtiottoihin ja loi vapauden tunnetta sekä lisää hyvinvointia läpi vuoden.

Miten ensimmäinen vuosi matkailuauton leasingia sujui, ja miksi päätimme jatkaa leasing-sopimusta?

Matkailuauton leasing toi arkeen vapautta ja hyvinvointia

Työskentelemme täysipäiväisesti Helsingissä. Matkailuauton leasing kuitenkin mahdollisti meille paljon irtiottoja arjesta ja matkailua niin lähelle, kuin kauas. Yhdistelemällä lomia, vapaita ja etätöitä pystyimme toteuttamaan esimerkiksi seuraavat reissut:

  • Hääreissu Espanjan Andalusiaan läpi Euroopan toukokuussa
  • Mini-häämatka Italian Cinque Terreen toukokuussa
  • Kuukauden reissu Pohjois-Norjaan heinäkuussa 
  • Etätöitä lähellä ja kaukana
  • Lukuisia viikonloppumatkoja kesällä Etelä-Suomessa
  • Turun Saariston Rengasreitti elokuussa
  • Ruskaretki Lofooteille syyskuussa
  • Sienestysreissuja Uudellamaalla lokakuussa
  • Hiihto- ja laskettelureissu Lappiin maaliskuussa

Pohjois-Norjan maisemat eivät kyllästytä monien vuosienkaan jälkeen.

Pystyimme siis toteuttamaan muutaman pidemmän reissun sekä monia lyhyempiä täysipäiväisen työskentelyn ja hektisen Helsinki-arjen ohessa. Matkailuauton leasing sekä kannusti, että mahdollisti erilaisiin irtiottoihin ja loi vapauden tunnetta sekä lisää hyvinvointia läpi vuoden. Meille esimerkiksi etätöiden tekeminen silloin tällöin raikkaassa vuoristoilmassa matkailuauton takaovet auki tuntuu erilaiselta, kun kiireisessä kaupungissa. 

Etätyöpisteen takapiha ja raitis vuoristo- ja meri-ilma.

5 syytä, miksi jatkoimme matkailuauton leasingia

Kun ensimmäisen leasing-vuoden kuukaudet alkoivat käymään vähiin, olimme yksimielisiä siitä, että jatkamme sopimusta. Vuosi tuntui jopa lyhyeltä, joten päätimme lopulta tehdä seuraavan leasing-sopimuksen 18 kuukaudeksi. Tässä 5 syytä, miksi päätimme jatkaa matkailuauton leasingia ja miksi leasing-malli sopii juuri meidän elämäntilanteeseemme: 

  1. Leasing-sopimuksen ennakoitavuus ja joustavuus. Best Leasingilla voit hankkia uuden tai vähän käytetyn matkailuauton tai -vaunun edullisella  kuukausimaksulla. Maksat sopimuskauden aikana vain kuukausierän sekä käytöstä aiheutuvat polttoaine- ja kaasukustannukset. Lisäksi huolehdit ajoneuvon pesusta ja siivouksesta. Nykyään voit halutessasi ostaa matkailuauton itsellesi edullisempaan hintaan leasing-sopimuskauden päätteeksi. Lue aiheesta lisää täältä.
  2. Koti renkaiden päällä. Pidempiaikainen leasing mahdollistaa sen, että matkailuautoon voi todella asettautua ja kotiutua eri tavalla, kuin lyhytaikaisesti vuokrattuun autoon. Matkailuauto on todella tuntunut toiselta kodilta, jonka avulla pääsemme liikkumaan minne haluamme – samalla oma koti ja oman kodin turva ja lämpö pysyy aina mukana.
  3. Leasing-matkailuauto toimii etätyötoimistona. Ensimmäisen leasing-vuoden aikana teimme useita pidennettyjä viikonloppureissuja, joihin yhdistelimme muutamia etätyöpäiviä.  Etätöitä on helppo tehdä liisatussa matkailuautossa, johon voi asentaa halutessaan aurinkopaneelit ja invertterin. Läppärin ja muiden laitteiden helppo lataaminen pitää huolen siitä, että etätyöpalavereita voi ottaa myös tien päältä.
  4. Liikkuminen ja majoitus harrastuksiin. Best Leasing on mahdollistanut sekä reissaamisen, että majoituksen meille tärkeiden harrastusten parissa: luonnossa liikkuminen sekä surffaus. Matkailuauto vei meitä pitkin vuotta eri kansallispuistoihin, vuorille, sekä surffirannoille niin pohjoisessa kuin etelässä.
  5. Kesämökin korvike. Olemme aina haaveilleet kesämökistä, mutta matkailuauton leasing on tässä kohtaa ollut meidän elämäntilanteeseen sopivampi vaihtoehto. Lue täältä lisää, miten leasing-matkailuauto on toiminut meille vaihtoehtona perinteiselle kesämökille. 

Leasing-matkailuauto toimii niin kulkuvälineenä, kuin majoituksenakin monia meille tärkeitä harrastuksia ajatellen.

Leasing-matkailuauton tulevaisuus ja uusi elämänvaihe

Leasing-sopimusta on jatkettu, ja erityisen jännittävää seuraavasta vuodesta meille tekee myös henkilökohtainen suuri elämänmuutos – syksystä eteenpäin matkailuautoelämäämme tulee mukaan pieni vauva eli #vanbaby! 

Leasing-matkailuauto on mahdollistanut meille, nuorelle kaupungin sykkeessä asuvalle pariskunnalle, taloudellisesti realistisemman ja joustavamman vaihtoehdon omistamisen rinnalle.

Jatkossa meitä on siis tien päällä kaksi aikuista ja yksi pieni uusi matkustaja. Jos kaikki menee hyvin, tarkoituksena olisi ensin totutella yhteiseen elämään matkailuautossa tekemällä lyhyitä viikonloppureissuja lähellä Helsinkiä. Haaveilemme ja suunnittelemme lisäksi ainakin yhteistä reissua Portugaliin muutamaksi kuukaudeksi talvella, sekä Islantiin kesällä.

Tuleva reissuvauva äidin mahassa Bøsandenin rannalla Norjassa.

Matkailuauton leasing mahdollisti unelmat kustannustehokkaasti

Leasing-matkailuauto on mahdollistanut meille, nuorelle kaupungin sykkeessä asuvalle pariskunnalle, taloudellisesti realistisemman ja joustavamman vaihtoehdon omistamisen rinnalle. Olemme kiitollisia kaikista kokemuksista, mitä leasing on meille jo mahdollistanut, sekä innoissamme tulevista toisen vuoden leasing-matkailuauton mahdollistamista seikkailuista uudessa elämäntilanteessa vauvan kanssa. 

_____________

Kiinnostaako myös sinua leasing-matkailuauton mahdollistama vapaus? Lue lisää Best Leasingista täältä

Päivitetty: 30.8.2024