Hyppää sisältöön

Leasing-matkailuauto on pariskunnan vaihtoehto perinteiselle mökkielämälle

Monet pariskunnat haaveilevat omasta kesämökistä, mutta korkeat kustannukset ja ylläpito voivat estää haaveita toteutumasta. Leasing-matkailuauto tarjoaa joustavan ja taloudellisen vaihtoehdon perinteiselle mökkielämälle. Tässä haastattelussa selvitetään, miten matkailuauton leasing toimii ja miksi se voi olla pariskunnille loistava vaihtoehto perinteiselle mökille.
|
Kuvat: Nasim Selmani, Akseli Mäkynen, Petteri Hentilä, Leena Skogström

Perinteisen kesämökin rinnalle on noussut vaihtoehto, joka tarjoaa vapautta ja joustavuutta ilman suuria alkuinvestointeja – leasing-matkailuauto. Haastattelimme Nasim Selmania ja Jasmin Assulinia,  yrittäjäpariskuntaa Helsingistä, jotka ovat innostuneet matkailuautoelämästä ja mahdollistaneet elämäntyylin Best Leasiningin kautta. He avaavat mitä hyötyä matkailuauton leasingistä on ollut ja kertovat, miksi valitsivat matkailuauton mökin sijaan.

1. Miksi päädyitte leasing-matkailuautoon perinteisen kesämökin tai matkailuauton ostamisen sijaan?

Nasim: Liikkuvan elämäntyylin mahdollistamisen lisäksi kustannukset painoivat vaakakupissa paljon. Olemme yrittäjiä ja vapaa-aikamme on rajallista, joten mökin olisi pitänyt sijaita jossain pääkaupunkiseudulla, jotta olisimme voineet käyttää sitä paljon.

Matkailuauto vie vaivatta upeiden luonto- ja vaelluskohteiden äärelle. Auto toimii hyvänä tukikohtana ja levähdyspaikkana luontoretkien välissä ja tuo mukavuutta reissuelämään.

Teimme kustannuslaskelmia ja tulimme siihen tulokseen, että matkailuauton liisaus on meille järkevämpää ja edullisempaa  kuin mökin ostaminen tässä elämäntilanteessa. Kustannukset muodostuvat leasing-maksun lisäksi vain ylläpidosta (bensat, kaasut, sähkö ja vesi) vuositasolla. Tämä oli meille myös realistisempi vaihtoehto, kuin oman matkailuauton ostaminen. Leasing-matkailuauto on toki sitoumus myös, sillä minimiaika leasingille on 12kk, mutta se on matalamman kynnyksen sijoitus, kuin auton ostaminen. Leasing kattaa huollot ja sen mukana hyödymme myös Best Caravanin kanta-asiakkuuseduista kuten matkaparkeista ilmaiseksi.

2. Miten matkailuauton leasing on vaikuttanut teidän matkustustottumuksiinne? Onko se lisännyt spontaaniutta matkailussanne?

Jasmin: On ehdottomasti lisännyt spontaaniutta! Perinteisen mökin sijaan meidän “liikkuva mökki” vie meitä aina Jäämereltä Välimerelle. Aina kun on vain mahdollista lähdemme reissuun. Nukumme autossa paremmin kuin kotona –  luonnon äärellä nukkuminen tuo arkeen luksusta. Saatamme myös kiireisen työn vastapainoksi yöpyä keskellä viikkoa Helsingin rauhallisemmilla merialueilla, varsinkin kesäisin. 

Maata pitkin matkustaminen ulkomaille on myös helpottunut.  Ajoimme esimerkiksi liisatulla autolla omiin häihimme Espanjan Andalusiaan läpi Euroopan ja takaisin. Seikkailu on spontaanimpaa ja helpompaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin kun ei tarvitse vertailla ja varata majoituksia tai suunnitella miten matkustaa paikasta A paikkaan B.

Leasing on ympärivuotista ja esimerkiksi kotimaassa talvella reissaus vaatii perusmukavuudet kuten lämmityksen ja vesijärjestelmän ymmärtämisen.

3. Mitkä ovat olleet suurimmat hyödyt matkailuauton leasingissa verrattuna omistamiseen? Oletteko kohdanneet myös haasteita?

Nasim: Suurimmat hyödyt ovat kustannusten hallitseminen. Pystymme arvioimaan kuinka paljon kustannuksia erittäin tarkasti  kuukausitasolla. Se helpottaa perheemme budjetin suunnittelua tosi paljon. Leasing-matkailuauto on vakuutettu, joten reissuun voi lähteä turvallisin mielin. 

Kuulen usein  kommentteja kuten “eikö teitä pelota, että jokin rikkoutuu, kun auto ei ole oma?”. Me emme ole huomanneet tämän vaikuttaneen mitenkään käyttöömme – auto tuntuu kuin omalta ja kohtelemme sitä kuin omaa autoamme. Meillä on jo melkein vuosi liisausta takana.

Leasing-matkailuautolla pääset nauttimaan luonnon rauhasta niin Suomessa kuin myös Keski- ja Etelä-Euroopassa. Kuva otettu Sveitsin vuoristossa. Kuva: Akseli Mäkynen.

Suurempia haasteita ei ole vielä ensimmäisen vuoden aikana tullut eteen. Eniten mokia tulee tilanteissa, joissa ei ole tutustunut auton järjestelmiin. Leasing on ympärivuotista ja esimerkiksi kotimaassa talvella reissaus vaatii perusmukavuudet kuten lämmityksen ja vesijärjestelmän ymmärtämisen. Jos putkiin jää pakkasilla vettä, ne jäätyvät ja hajoavat, niin se on silloin oma moka eikä leasing korvaa tällaisia auton käyttöön liittyviä huolimattomuusvirheitä. Suosittelen siis tutustumaan autoon kunnolla ja tekemään testireissuja ennen pidempää matkaa.

4. Kuinka Best Caravan on tukenut teitä matkailuauton käytössä? Onko palvelu ollut odotustenne mukainen?

Nasim: Palvelu on ollut nopeaa ja mahtavaa. Aina kun on autoon liittyviä kysymyksiä ja pohdituttavia asioita niin apua on saanut nopeasti Best Caravanin henkilöstöltä.

Olemme nauttineet myös kanta-asiakaseduista. Olemme pesseet auton sekä pyykkiä ja esimerkiksi saunoneet Best Caravanin matkaparkeissa ilmaiseksi. Etenkin Best Caravanin matkaparkki Kempeleessä Oulussa ja Torniossa ovat olleet vakkari pysähdyspaikkamme Pohjois-Suomen reissuilla. 

5. Millaisia vinkkejä antaisitte muille pariskunnille, jotka harkitsevat matkailuauton leasingia?

Jasmin: Jos unelmoit matkailuautosta, on leasing-matkailuauto matalan kynnyksen tapa tutustua karavaanielämään ja toteuttaa unelmansa nyt eikä myöhemmin.

Vinkkinä sanoisin, että matkailuautosta kannattaa tuunata itsensä näköinen matkakoti. Olemme panostaneet kivoihin lakanoihin ja astioihin, yrttiruukkuihin keittiöön ja keittiöpyyhkeisiin. Meillä on myös valokuvia matkailuautoseikkailuiltamme ympäri Eurooppaa, joita olemme viherköynnösten lisäksi kiinnittäneet eri puolelle autoa.

Park4Night on ollu paras kaveri tien päällä. Katsomme lähes aina sieltä seuraavan yöpymispaikan.

Nasim: Kannattaa myös hankkia matkapöytä ja -tuolit, jotta voi nauttia esimerkiksi aamupalasta ulkona Lofoottien uskomattomissa maisemissa. 

Leasing-matkailuauto on kuin liikkuva kesämökki! Voit parkkeerata sen haluamasi maiseman äärelle ja ottaa rennosti.

__________

Jos kaipaat vaihtelua perinteiseen mökkielämään, voi leasing-matkailuauto olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Lisää tietoa Best Leasingistä löydät nettisivuiltamme.

Päivitetty: 23.5.2024