Hyppää sisältöön

Juhannuksen unohtumattomat saunakokemukset – Tietäjät löytää #7

Aamusauna, iltapäiväsauna ja myöhäisillan sauna – niistä on juhannuksen unohtumattomat saunakokemukset tehty! Suomen reiluun kolmeen miljoonaan saunaan mahtuu monenmoista tarjontaa. Teille, jotka haluatte tänä vuonna kokeilla jotain hieman erilaisempaa, poimimme tähän blogiin Tietäjät löytää -sivustolta viisi ainutlaatuista saunaa juhannuksen viettoon. Valitse mieluisimmat löylyt, pakkaa vihdat matkailuautoon ja lähde saunomaan!
|
Kuvat: Best Caravan, Fiia Ketonen, Eero Ettala

Juhannus lähestyy ja löylyt yöttömässä yössä kutsuvat. Onko mitään parempaa, kuin laittaa matkailuauto parkkiin pitkän ajopäivän päätteeksi, rentoutua saunan lämmössä ja nauttia vapauden tunteesta? Tämän blogin unohtumattomat saunakokemukset tuovat varmasti virkistävää vaihtelua perinteiseen juhannussaunaan. Olitpa sitten himosaunoja tai pikalämmittelijä tai haitpa saunakokemukseltasi rustiikkisuutta tai ylellisempää hemmottelua, näillä lauteilla akut latautuvat varmasti. Lupa nauttia on annettu!

Erilainen savusaunakokemus Turussa

Vanhaan kalastajakylään rakennetun Herrankukkaron tavoitteena on luoda ympäristöystävällinen saunaelämys aikuisille. Saunojat pääsevät heittämään unohtumattomat löylyt maailman suurimmassa maasavusaunassa, joiden jälkeen ekologisessa ulkoimakylpylässa voi kylpeä lämmin- ja merivesialtaissa myrskylyhtyjen valossa. Herrankukkaro on esteetön alue – matkailuautolla pääsee aivan alueen viereen, ja polku alas kylään on helppo kulkea. Lenkkarit kannattaa myös pakata mukaan, sillä saaristomaisemissa voi juosta hien pintaan eri pituisilla ihanilla metsäreiteillä ennen saunomista. Kulttuurinnälkäiset pääsevät maistelemaan luonto- ja villiruokaa paikallisessa ravintolassa. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan jotain aivan uutta ja erityistä, ravintolassa voit osallistua myös aktiiviruokailuun, jossa ruoka kerätään lähiluonnosta ja se valmistetaan itse huippukokin neuvojen avulla.

Itämereen pulahdus viilentää ihanasti saunan jälkeen.

Hemmotteleva saunakokemus Ruotsinpyhtäällä

Ajoittainen itsensä hemmottelu tuo hyvää vastapainoa matkailuautolla reissaamiselle. Vain tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista sijaitsee Strömfors Hyvinvointi Wellness -keskus, jonka harvinaisen jurttasaunan kosteat löylyt luovat ainutlaatuista tunnelmaa. Saunaan voi myös halutessaan tilata hieronnan sekä kroppaa virkistäviä savi-, turve- ja yrttihoitoja. Strömforsin ruukin joenvarrella riittää myös tekemistä koko päiväksi, ja ennen saunaa voit kokeilla vaikkapa miniristeilyä SUP-laudoilla tai kanooteilla. Maksimaalista rentoutumista kaipaaville Strömforsin joogasalilla järjestetään erilaisia tunteja läpi kesän. Jos sateinen sää yllättää, Ruukin pihassa voit maistella lähiruokaa Wanhan Navetan ravintolassa ja shoppailla idyllisissä pikkuputiikeissa. 

Saunan lämpö hemmottelee pitkän ajopäivän jälkeen.

Ainutlaatuinen, vanha sauna Tampereella

Järvimaisemissa lähellä Tampereen keskustaa sijaitsee legendaarinen Rauhaniemen kansankylpylä. Rauhaniemessä voit heittää kovia löylyjä alkuperäisessä 1920-luvun saunassa. Yleissauna on unisex, joten muista pakata uimapukusi mukaan. Hiekkainen ranta on kuin tehty auringonottajille, ja uskaliaimmat voivat sukeltaa betonisesta hyppytornista suoraan järveen. Rauhaniemen kallioilla voit myös syödä vaikkapa piknik-eväitä. Jos omat eväät unohtuivat, kesäkahvilasta saa pientä syötävää ja juotavaa. Rauhaniemeen ajaminen on helppoa, ja matkailuauton voit jättää kätevästi koko päiväksi puskaparkkiin vain kivenheiton päähän rannasta. Suomen kolmanneksi suurimpana kaupunkina Tampere on mahtava lomakohde pidemmänkin kesäreissun ajaksi – Best Caravanilla on myös hyvin varusteltu toimipiste Pirkkalassa, jonka matkaparkissa yöpyy huoletta ja vaivattomasti useammankin päivän.

Saunominen järvimaisemissa kruunaa juhannuksen. 

Rento saunakokemus Vantaalla

Jos etsit rentoja löylyjä lähellä pääkaupunkiseutua, suuntaa matkailuautolla kohti Kuusijärveä. Sipoonkorven kansallispuiston luonnossa voi vaeltaa tai retkeillä, jonka jälkeen savusaunan löylyt tuntuvat erityisen pehmeiltä. Saunoja saa fiiliksen mukaan valita joko sähkösaunan tai savusaunan väliltä, ja löytyypä alueelta myös yksi yksityiskäyttöön varattava saunakin. Mikäli savusaunat vievät voiton, muista napata uimapuku mukaan – saunat ovat nimittäin unisex-saunoja, joissa on uimapukupakko. Viilentävä uinti Kuusijärvessä kruunaa toisaalta autenttisen saunakokemuksen ihan jokaiselle. Jos oman ruoanlaitto matkailuautossa ei inspiroi, Cafe Kuusijärven terassilla voit nauttia burgereita ja salaatteja.

Juhannuksen viettäminen ystävien kanssa on yksi kesän kohokohtia.

Kotasauna Lapin erämaassa

Kakslauttasella joen rannassa sijaitseva Luxia Caravan on tehty kiireetöntä ja omannäköistä oleskelua kaipaaville. Matkailuauton tukikohtana toimivan leirintäalueen lähiluonto on Lapin erämaata parhaimmillaan. Kiilopään ja Saariselän huikeissa tunturimaisemissa on useita eri pituisia päivävaellusreittejä. Jos innostut melonnasta, pakkaa kajakki matkailuauton katolle ja lähde melomaan Lapin jokimaisemiin. Erikoisempaa tekemistä etsivät voivat myös kokeilla kullanhuuhdontaa erämaassa. Luonnossa vietetyn päivän jälkeen pölyt karistetaan leirintäalueelta löytyvän kotasaunan löylyissä, joista löytyy myös kultaakin kalliimpi suihku. 

Lapissa voit keskikesällä nauttia yöttömistä öistä.

Best Caravanin matkaparkit

Mikäli edelliset vaihtoehdot eivät syystä tai toisesta houkuttele tai sovi omaan matkareittiin ja aikatauluun, kanta-asiakkaidemme on myös mahdollista ajaa matkailuautonsa Best Caravanin matkaparkkeihin Hyvinkäällä, Turussa ja Oulussa. Matkaparkeissamme kanta-asiakkaat pääsevät nauttimaan levähdyksen lomassa saunasta ja suihkusta. Hyödynnä pysähdyksen pituus, ja pese sekä kuivaa samalla reissussa rähjääntyneet pyykit matkan seuraavaa etappia varten.

Joko lähdetään löylyihin? 🚐

___

Lisää vinkkejä matkailuautolla lomailuun löydät tietäjät.fi -sivustolta. Käy myös jakamassa meille omasi! 

Kaipaatko neuvoja matkailuauton kanssa reissaamiseen? Best Caravanilla on myymälöitä ympäri Suomen, joissa asiantunteva henkilökunta auttaa kaikissa matkailuautoon liittyvissä kysymyksissä. Auton vuokrausta suunnittelevat löytävät lisätietoja myös Best Caravan -sivulta. Oman auton omistajuudesta haaveilevia varten kokosimme oppaan matkailuauton hankintaan. Valitse paras vaihtoehto ja ota määränpääksi vapaus.

Päivitetty: 5.7.2021