Hyppää sisältöön

Syksyn uudet tietäjät – Tietäjät löytää #13

Jälleen on tullut aika esitellä Best Caravanin uusi Tietäjä – tai itseasiassa uudet Tietäjät, sillä unelmien ruskareissuun hakemusten joukosta valikoitui tällä kertaa Christer ja Laura. Tietäjä-pariskunnan tehtävänä on jatkaa siitä, mihin edellinen Tietäjä Damon jäi ja suunnata kohti Suomen ja Pohjois-Ruotsin syksyisiä ja värikkäitä unelmakohteita. Tässä blogitekstissä tutustutaan Christeriin ja Lauraan vähän lisää.
|
Kuvat: Laura Kolari & Christer Ådahl

Tietäjien soihtua Best Caravanilla kantavat tämän syksyn ajan mukanaan uudet tietäjät Laura ja Christer, joiden tehtävänä on löytää ruskan peittämiä maisemia ja mieleenpainuvia kohteita. Tietäjät kertovat tässä blogissa hieman lisää itsestään, siitä mitä he tiesivät matkailuautoista ennen Tietäjät-pestiään sekä mihin auton nokka olisi syksyn aikana tarkoitus suunnata.

Keitä olette ja mitä teette?

Terve! Me olemme uudet tietäjät Laura Kolari ja Christer Ådahl, kaksi elämännälkäistä seikkailijaa sekä vapaata sielua. Viihdymme parhaiten luonnossa ja olemme onnellisimmillaan, kun elämme tien päällä, retkeilemme metsissä, pyöräilemme seuraavaan kohteeseen tai vaellamme vuorilla. Edellä mainittujen asioiden lisäksi meidän molempien sydäntä lähellä ovat myös henkiset harjoitukse, kuten meditointi, jooga ja hengitysharjoitukset, jotka tasapainottavat aktiivista ja usein melko hektistäkin elämäntyyliämme.

Laura ja Christer ovat elämännälkäisiä reissaajia, joille luonnossa seikkailu on elämän suola.

Tällä hetkellä työskentelemme molemmat täysipäiväisesti valokuvauksen ja sisällöntuotannon parissa tehden niin lyhyitä kuin pidempikestoisia projekteja. Olemme hyvä tiimi ja molemmilla meistä on hieman eri vahvuudet, jotka täydentävät loistavasti toisiaan. 

Haaveilemme pienestä punaisesta tönöstä, kasvimaasta sekä omasta matkailuautosta, ja tavoitteenamme on tulevaisuudessakin pystyä elämään vapaata elämää tehden töitä sieltä, missä ikinä satummekaan olemaan. 

Mikä sai teidät hakemaan tätä työtä?

Kaikki maailman syyt. “Tietäjät löytää” on ehdottomasti meidän molempien unelmaduuni, koska se mahdollistaa meitä tekemään sitä, mitä eniten rakastamme. Kun näimme, että BestCaravanilla oli haussa taas uudet tietäjät syksyksi, meillä oli vahva tunne siltä, että nyt olisi meidän aikamme hakea. Olimme myös valmiita lähtemään tien päälle vaikka heti, koska kolme kuukautta kestänyt valokuvausprojektimme Kuopio–Tahko -markkinoinnille oli juuri loppumassa, ja syksyn suunnitelmat olivat vielä täysin avoinna.

Tien päällä on hyvä muistaa myös levätä, jotta jaksaa löytää yhä uusia kokemuksia ja mahdollisuuksia.

Tämän lisäksi moni ystävämme laittoi meille viestiä, että meidän kannattaisi hakea kyseistä työtä, koska se sopisi meille täydellisesti. Ja onneksi haimmekin, koska nyt pääsemme elämään unelmaamme.

Mitä tiesitte matkailuautoista ennen tätä kokemusta?

Olemme molemmat reissanneet paljon ja meillä oli jonkin verran aikaisempaa kokemusta matkailuautoista. Lauran ensimmäinen kosketus karavaanielämään oli muutama vuosi sitten, kun hän teki kahden viikon mittaisen roadtripin Lofooteille yhdessä ystäviensä kanssa. Vuoden 2019 puolestaan vietimme yhdessä seikkaillen ympäri Eurooppaa kulkupeleinä polkupyörät ja kotina teltta. Talven saapuessa vaihdoimme kuitenkin pyörät matkailuautoon ja vietimme kuukauden päivät Portugalin rannikolla surffaten. Silloin viimeistään rakastuimme ihan toden teolla asumiseen liikkuvassa kodissa, jossa pystyi kokkaamaan, nukkumaan, tekemään töitä sekä säilyttämään monenlaisia ulkoilu- ja harrastusvälineitä.

Matkailuauto on tuonut uusia mukavuuksia konkarireissaajille.

Tällä kertaa matkailuautossa on kuitenkin hieman enemmän mukavuuksia, kuten esimerkiksi oma vessa ja suihku. Olemme kuitenkin niin tottuneita retkeilemään ilman, että ne ovat molemmat jääneet vielä vähemmälle käytölle. Lämmitys sen sijaan on ollut kovassa käytössä, koska ilmat ovat viilenneet sen verran paljon. Tilaa on myös paljon, mikä on ollut kiva, koska tälle reissulle on voinut ottaa mukaan enemmän vaatteita sekä tavaroita, jotka normaalisti esim. pyörällä retkeillessä jäisivät kotiin. 

Mitä kaikkea olette suunnitelleet tekevänne ja minkälaisia paikkoja olette etsimässä muille löydettäväksi?

Heti auton haettuamme suuntasimme nokan kohti Lappia, missä ruska olikin jo parhaimmillaan. Ensimmäisen yön vietimme puskaparkissa Äkäslompolossa, Kesänkijärven rannalla. Seuraavana aamuna matkamme jatkui Pallakselle, missä teimme yön yli vaelluksen todistaen samalla mitä upeinta väriloistoa sekä vuoden ensimmäisiä revontulia. Tämän jälkeen lähdimme Kilpisjärvelle, jonka läpi olemme aina aikaisemmin vain ajaneet. Kilpisjärveltä löytyikin meidän uusi suosikkitunturi – Saana.

Pohjoisen laakeissa maisemissa omannäköinen vapaus on käsinkosketeltavissa.

Suomen lisäksi saimme mahdollisuuden tutkia myös muita Pohjoismaita, joten Lapin jälkeen suuntaamme Pohjois-Ruotsiin sekä Pohjois-Norjaan. Sieltä sitten takaisin Suomeen ja etelään ruskaa seuraten, kierrellen mahdollisimman monia kansallispuistoja sekä muita mielenkiintoisia kohteita ja nähtävyyksiä. Saas nähdä, minne tuuli meidät tämän kahden kuukauden aikana oikein kuljettaakaan.

Meitä kiinnostaa etsiä vielä hieman tuntemattomia paikkoja, jonne kuitenkin mahdollisimman monella olisi mahdollisuus päästä käymään. Kuviemme avulla pyrimme inspiroimaan ihmisiä olemaan aktiivisia sekä vahvistamaan omaa yhteyttään luontoon. Haluamme myös tuoda esille vastuullisuutta, ja matkailuautolla reissaaminen vastaakin hyvin omia arvojamme. 

–  Laura & Christer

Lauran ja Christerin seuraavat seikkailut vievät heitä Pohjois-Norjaan sekä Pohjois-Ruotsiin.

________

Ota Lauran ja Christerin seikkailut seurantaan Best Caravanin instagramista! Sieltä löydät myös muita helmiä, niksejä ja kohteita, jotka vievät sinua reissullasi  lähemmäs omannäköistä vapauttasi.

Haaveiletko omasta liikkuvasta kodistasi? Best Caravanin sivuilla löydät tietoa vuokrauksesta sekä oman auton ostosta. Myös Best Caravanin myymälöissä osaavat asiantuntijat auttavat kaikissa matkailuautoiluun liittyvissä kiperissä kysymyksissä. Valitse sinulle paras vaihtoehto ja ota määränpääksi vapaus.

 

Päivitetty: 4.10.2021