Hyppää sisältöön

Suomen ylellisin matkailuauto Concorde Centurion on puhdasta luksusta

Nyt on hyvä syy unelmoida! Suomen suurin ja kallein matkailuauto Concorde Centurion 1165 GSI saapuu Best-Caravan Hyvinkäälle kesällä 2019. Tästä ylellisestä maantieristeilijästä löytyy tilaa ja tyyliä vaikka muille jakaa, eikä kotiin tule ikävä ihan heti.
Kuvat:
Suomen ylellisin matkailuauto Concorde Centurion

Concorde Centurion 1165 GSI on 27,5 m2 täyttä luksusta. Pyörillä kulkevassa ylellisessä kaksiossa yhdistyy Mercedes-Benzin laadukkuus, hi-tech ja tyylikäs sisustus, joille ei löydy vertaa matkailuautomarkkinoilla.

Ylellinen sisustus

Kun Concorde Centurioniin astuu ensimmäistä kertaa sisään, on pakko haukkoa henkeä ihastuksesta. Tummien kalusteiden pyöreät muodot soljuvat saumattomasti pyöristettyihin seinäpaneeleihin. Säilytys- ja keittiökalusteiden silkkimäiset teräselementit säihkyvät LED-valojen loisteessa kilpaa kuin tähdet taivaalla.

Pähkinän väristen kalusteiden keskeltä kohoaa arvokkaana olohuoneen vaalea nappanahkainen istuinryhmä, jonka säädettävät mekanismituolit kutsuvat pehmeään syleilyynsä siemailemaan lasillisen Château Pétrusta. Käsinojan nappia painamalla katon mediakaapista laskeutuu taulutelevisio, jonka ääressä on hyvä lepuuttaa ja kerrata kaupunkikierroksen tapahtumia.

Tilava luksuskaksio pyörillä

Centurionin jokaisessa huoneessa on oma ilmeensä. Olohuoneen ja keittiön luksusjahdin kannelta siirrytään kylpyhuoneen vaalean marmoriseen tunnelmaan. Ajoneuvon keskellä sijaitseva tilava kylpyhuone toimii luksuskaksion tilanjakajana. Etuosan olohuone keittiöineen ja takaosan makuuhuone on erotettu kylpyhuoneesta liukuovilla. Suihku ja WC sijaitsevat omissa tiloissaan.

Kolme porrasaskelmaa johdattelee kylpyhuoneesta makuuhuoneeseen, jossa kannattaa riisua kengät ja upottaa varpaat pehmeään kokolattiamattoon. 180 x 200 cm saarekevuoteen vastapäätä löytyy 32 tuuman LED-taulutelevisio. Kaappitilaa on yllin kyllin ja aamuvirkun kokin astian kilistelyt eivät kuulu makuuhuoneeseen kahden oven läpi.

Concorde Centurion 1165 GSI:ssä yöpyy mukavasti neljä matkustajaa. Makuuhuoneen lisäksi nukkua voi myös ohjaamon päälle laskettavassa parivuoteessa.

Sähköisellä erkkerillä lisää tilaa olohuoneeseen

Centurion on täynnä teknologisia innovaatioita, joista mielellään nauttisi kotioloissakin. Jo valmiiksi avaraan keittiöön saa lisää työtilaa sähköistetystä laskutasosta, joka lipuu ulos päätason alta. Tilava jääkaappi-pakastin (160/29 l), astianpesukone, keraaminen induktioliesi ja uuni tekevät keittiömestarin elämästä helppoa.

Concorde Centurionin erikoisuus on sähköisesti suurennettava olohuone. Auton vasemmalla puolella oleva levitysosa muodostaa vajaan puolen metrin syvyisen erkkerin, jolla olohuoneeseen saa lisää avaruutta auton ollessa pysäköitynä. Myös olohuoneen verhot ovat sähkösäätöiset. Lisäksi vakiovarusteisiin kuuluu sähkökäyttöinen kattomarkiisi (2 x 4,5 m), jolla saa lisäoleskelutilaa ulos.

Suomen ylellisin matkailuauto Concorde Centurion

Autotallissa kulkee kaupunkiauto

Erikoista on myös se, että Centurionissa voi kuljettaa A-segmentin henkilöautoa.

Centurionin perässä makuuhuoneen alla sijaitsee autotalli, johon mahtuu kaupunkiauto, jolla kauppareissut ja päiväretket hoituvat kätevästi. Auton pysäköinti talliin hoituu kiskoja pitkin vinssin avulla.

Myös turvallisuudesta on pidetty huolta. Hälytysjärjestelmä kuuluu vakiovarusteisiin ja se kattaa sisätilat, oven ja autotallin luukun. Neljän kameran Birdview-järjestelmä tarjoaa 360-asteen näkymän ajoneuvon ympäristöön.

Centurionin myötä jää kadonneiden matkailuauton avainten metsästys myös historiaan. Ovi ja takatallin luukku toimivat ohjauskoskettimilla ja niitä ohjataan älypuhelinsovelluksella tai kojelaudasta.

Mercedes-Benziä tietty

Lähes 12 m pitkä, 2,5 m leveä ja 3,85 m korkea Concorde Centurion 1165 GSI on rakennettu Mercedes-Benzin Actros-alustalle. 6-sylinterinen 12,7 litran moottori tuottaa 476 hevosvoimaa vääntömomentin ollessa 2 300 Nm. Myös kääntösäde on sopivan muikea, eikä ajaminen serpentiiniteillä lisää harmaita hiuksia. Dieseltankkiin mahtuu 500 litraa menovettä, jonka pakokaasujen typpioksidipäästöjä AdBlue-liuos pienentää.

Centurionin vesisäiliöt ovat myös aitoa Concordea. Reilun kokoista 470 litran raikasvesisäiliötä ei tarvitse olla täyttämässä joka kylässä. Harmaavedet sujahtavat 370 litran säiliöön, jonka tyhjennysletku löytyy alustasta.

Concorde Centurion 1165 GSI lämpiää nestekiertoisella keskuslämmityksellä, joka antaa tasaisen lämmön ympäri ajoneuvoa. Olohuoneessa ja makuuhuoneessa on kummassakin oma kattoilmastointinsa, joiden avulla isäntäväelle ei tule hiki helteelläkään. Centurionin kahta litiumakkua (24 V/180 Ah) voi verkkovirran lisäksi ladata vakiovarusteisiin kuuluvilla aurinkopaneeleilla.

Tule ja tutustu

Concorde Centurionia valmistetaan tilauksesta ja omaa maantieristeilijäänsä voi joutua odottamaan jonkin aikaa. Tässä artikkelissa esiteltyyn Concorde Centurion 1165 GSI:hin voi tutustua Hyvinkään Best-Caravanissa kesästä 2019 lähtien. Suomen ylellisin matkailuauto on myös nähtävillä Caravan-messuilla Lahdessa 19.9. – 22.9.2019.

Tervetuloa tutustumaan!

Päivitetty: 23.5.2022