Hyppää sisältöön

Rapido V62 -retkeilyautossa korostuu asuinmukavuus

Rapidon vuoden 2021 retkeilyautomalli V62 keskittyy erityisen hyvään asuinmukavuuteen, josta retkeilyautojen ystävät joutuvat silloin tällöin hieman tinkimään. Pohjaratkaisua on muokattu vaihtamalla kylpyhuoneen paikkaa retkikodin perälle, jolloin avaruutta on saatu lisää erityisesti keittiöön ja oleskelutilaan. Oleskelutilan katon upealla panoraamaikkunalla on myös oma tehtävänsä avaran tunnelman luojana.
|
Kuvat: Raul Fall

Rapido V62 – erityistä asuinmukavuutta ja Fiat Ducaton laatua

Rapido V62 -retkeilyauto on valmistajan uutuusmalli vuodelle 2021, jossa taattu Rapido-laatu komeilee erityisesti perinteistä poikkeavina tilaratkaisuina, jotka vievät retkikodin asuinmukavuuden seuraavalle tasolle.

V62 on rakennettu Fiat Ducaton pakettiauton alustalle. 6,36 metriä pitkä, 2,05 metriä leveä ja 2,5 metriä korkea ajoneuvo on varustettu Fiatin 140 hevosvoimaisella, 2,3-litraisella turbodieselmoottorilla. Moottorin parina on 9-lohkoinen automaattivaihteisto. Vaihteiston ja moottorin yhteistoiminta on sulavaa ja sen myötä myös retkeilyauton ajomukavuus on hyvä. Mikäli kuitenkin tuntee kaipaavansa enemmän tehoja, on V62:ta saatavilla myös 160- ja 180-hevosvoimaisena.

Rapido V62 ajaa maantiellä.

Tilan hyödyntämistä poikkeuksellisella pohjaratkaisulla

Rapido V62 asuintilasta on saatu poikkeuksellisen avara, vaikka kyseessä onkin aivan normaalikokoinen retkeilyauto. Avaruutta retkikotiin saavat aikaan poikkeuksellinen pohjaratkaisu sekä oleskelutilan katon suuri panoraamaikkuna, kattoikkuna ja leveä sivuikkuna.

Asuintilan erikoisuus kiinnittää huomion ensimmäisenä. Puoli-integroidun matkailuauton tyylinen L-keittiö sijaitsee siinä, missä yleensä retkeilyautoissa on kylpyhuone. Keittiötä vastapäätä on suuri 130 litran jääkaappi pakastelokerolla. Jääkaapin vieressä on myös säädettävä teline televisiolle. Erilainen keittiöratkaisu tuo huomattavaa tilaa, sillä keittiön ja makuutilan väliä mahtuu kulkemaan väistelemättä, vaikka toisella olisikin kokkailut kesken.

Tässä retkikodissa on poikkeuksellisesti L-keittiö, jollaisia harvemmin retkeilyautoissa näkee.

Keittiöön saadaan lisää työskentelytilaa laskemalla taso liesien päälle ja käyttämällä lisätasoa, jonka saa kiinni lavuaarin viereen.

Rapido V62 keittiö ja makuuhuone ovat perinteisestä retkeilyautosta poikkeavia.

Makuutila ja kylpyhuone löytyvät retkikodin perältä. Erikoinen ratkaisu tuo lisätilaa tuntuvasti.

Makuutilassa odottaa seuraava erikoisuus, sillä erillisvuoteen tilalla onkin 125 x 198 cm kokoinen, ranskalaistyylinen vuode pitkittäissuunnassa. Vuoteen päädyn voi nostaa nojaksi, jolloin vuoteessa on mukava lukea kirjaa tai katsoa vaikka televisiota – kyllä, jääkaapin vieressä sijaitseva televisioteline on käännettävissä myös makuuhuoneeseen päin!

Vuoteen alta löytyy retkeilyautomaiseen tapaan runsaasti säilytystilaa. Ylös nostettava pääty tekee tilaa myös kookkaammille harrastusvälineille. Kaasupullot on siirretty takatallista apukuskin penkin taakse ulko-oven yhteyteen.

Säilytystila retkeilyauton perällä. Sängynpääty taittuu ylös, jolloin tilaa saadaan lisää.

Takaosan säilytystila on aavistuksen pienempi, kuin tavallisesti. Nouseva sängynpää tuo kuitenkin tilaa kookkaammillekin välineille.

Vuoteen vieressä sijaitsee keittiön tieltä väistynyt kylpyhuone. Sisäsuihkun lisäksi kylpyhuoneen päätyseinässä on takatallin puolella vedenottopiste, johon saa ulkosuihkun. Kylpyhuoneen ovi on ratkaistu liukuovella, jolloin avautuvalle ovelle ei ole tarvinnut varata erillistä tilaa. Liukuoven ansiosta makuutilan yhteyteen on saatu mahtumaan vielä tilava vaatekomero, jonka ovessa on kokovartalopeili.

Ikkunat tuovat avaruutta V62:n oleskelutilaan

Rapido V62:n oleskelutilassa on paljon suuria ikkunoita, jotka luovat avaran tunteen.

Runsas ikkunoiden määrä tuo avaruutta, mutta myös viihtyisyyttä matkakodin olohuoneeseen.

Olohuoneessa tilantuntu kasvaa entisestään, sillä ohjaamon ikkunoiden lisäksi oleskelutilan yllä on panoraamaikkuna ja avattava kattoikkuna sekä ruokailutilan seinässä leveä sivuikkuna. Ikkunoiden lisäksi tyylikäs, vaalea sisustus korostaa avaruutta.

Ohjaamon penkit kääntyvät perinteiseen tapaan ruokapöydän ympärille ja vastapäätä on matkustajan penkki kahdelle. Ulko-oven puolella on lisäksi viides penkki, joka toimii samalla kaasupullojen säilytyspaikkana. Rapido V62 tarjoaa matkustuspaikat neljälle, mutta yöpaikkoja on vain kolmelle. Lisävuode rakennetaan matkustajan penkkien ja viidennen penkin varaan oleskelutilaan.

V62:ssa myös takapenkkiläisten matkustusmukavuutta on ajateltu, sillä matkustajien penkkiä pystyy säätämään syvyyssuunnassa rennomman matkustusasennon saamiseksi. Penkkien alta löytyy lisäksi hyvänkokoinen säilytystila.

Pohjoismaihin sopivalla lisävarustepakeilla lisää mukavuuksia

Rapido V62 on vakiovarusteiltaan hyvin varusteltu. Vakiovarusteisiin kuuluu mm. lämmitettävät peruutuspeilit, ulkosuihku, oleskelutilan kaiuttimet sekä automaattinen LED-valaistus matkakodin sisätiloissa ja ulkopuolella. Retkikoti lämpiää lisäksi Truma Combi 4 -lämmityksellä.

Scandinavian Exclusive -lisävarustepaketilla retkeilyautosta tulee kuitenkin täysin pohjoismaiseen ilmastoomme sopiva matkakoti. Lämmitysjärjestelmä päivittyy Truma Combi 6:een ja sähköiseen lattialämmitykseen. Ohjaamoon sekä matkustamoon tulee kokolattiamattopaketti. 100 litran harmaavesisäiliö saa ylleen eristeet ja lämmityksen pakkaskelien varalle. Avonaisen sivuoven eteen vedettävä hyttysverkko pitää kesäisin pörriäiset ulkopuolella.

Lämmityksen ja hyttysverkon lisäksi Scandinavian Exclusive -paketti sisältää mm. hienon Kenwoodin 6,8-tuumaisen multimedialaitteen navigaattorilla ja yönäkymällä varustetulla peruutuskameralla. Automaattinen kaasupullonvaihtaja hoitaa tyhjentyneen pullon vaihdon täyteen vaikka keskellä yötä. Luistonesto, keinumisenehkäisy ja mäkilähtöavustin mukavoittavat matkailua entisestään.

Harkitsetko retkeilyauton hankkimista? Tutustu erilaisiin Best-Caravanin retkeilyautojen valikoimaan! Myyjät vastaavat kysymyksiin chatin kautta tai halutessasi voit jättää yhteydenottopyynnön myös lomakkeen kautta.

Uudesta retkeilyautosta haaveilevan kannattaa myös tutustua matkailuauton yksityisleasingiin. Leasingin myötä uuden ajoneuvon rattiin pääsee pelkällä kuukausierällä.

Päivitetty: 5.7.2022