Hyppää sisältöön

Rapido 696F Premium Edition on korkealuokkainen matkakoti

Rapidon 6F-mallisarjan puoli-integroitu 696F Premium Edition on runsaalla vakiovarustuksella varustettu ja ulkomuodoltaan tyylikäs matkakoti ripauksen hienostunutta ylellisyyttä kaipaavalle. Kun pakettiin nappaa vielä mukaan pohjoismaiset olosuhteet huomioivan Scandinavian Exclusive-lisävarustepaketin, ei 696F jätä ketään kylmäksi sanan varsinaisessakaan merkityksessä.
|
Kuvat: Raul Fall

Korkealuokkainen puoli-integroitu

Puoli-integroitu Rapido 696F Premium Edition on Rapidon 6F-mallisarjan komein yksilö, jossa merkin tunnusomaiset piirteet, kuten runsas vakiovarustelu, erityislaatuinen mukavuus, tyylikäs sisustus sekä tinkimätön laatu kohtaavat premium-luokkaisina. Tunnusmerkkinä mallissa on siniharmaa metallinsävyinen ohjaamo, jota koristaa kiiltävän musta maski ja kapeat kromiset koristelistat. Siniharmaa sävy jatkuu virtaviivaisesti auton asunto-osaan saakka. 696F Premium Edition erottuukin selkeästi perinteisestä massasta. Takaosassa komeilee lisäksi näkyvä Premium Edition -tarra. Katso yltä koeajovideo!

Rapido 696F Premium Editionin tyylikäs ulkoasu jatkuu perään saakka.

Rapido 696F Premium Editionin tyylikäs ulkoasu jatkuu perään saakka.

7,49 metriä pitkä, 2,35 metriä leveä ja 2,90 metriä korkea 696F on omamassaltaan 3 500 kiloa, joten kyseessä ei tällä kierroksella ole raskaimman luokan matkakoti. 696F kulkee tehokkaalla Fiatin 2,3 litraisella, 160 hevosvoimaisella moottorilla, joka on yhdistetty 9-portaiseen automaattivaihteistoon. Moottorin ja vaihteiston yhteispeliä voi säädellä kolmella ajotilalla.

Eco-tilassa moottori ja vaihteisto toimivat verkkaisesti pitäen kierrokset alhaisina ja ajon mahdollisimman taloudellisena. Normal-tilassa kaasupoljin reagoi jo huomattavasti herkemmin. Ripeisiin kiihdytystilainteisiin ja vaativampaan maastoon löytyy vielä Power-tila.

Rapido 696F Premium Edition on tilava matkakoti

Rapido 696F Premium Editionin ohjaamo tulee Fiat Ducatolta. Scandinavian Exclusive-lisävarustepakettiin kuuluvat nahkainen ratti ja kromikoristeltu mittaristo luovat ohjaamon ilmeeseen korkealuokkaista tunnelmaa. Kojelaudasta löytyvät ääniohjauksella toimiva Kenwoodin multimedialaite sekä puoliautomaattinen ilmastointi. Alaosassa sijaitsevat turvallisuutta lisäävät sutimisenesto sekä alamäkiavustin, joiden avulla mäkisessäkin maastossa ajaminen helpottuu.

696F Premium Editionissa on Fiat Ducaton ohjaamo.

Rapido 696F Premium Editionin ohjaamo on hillityn tyylikäs. Multimedialaite on integroitu kojelautaan.

Oleskelutilan leveän ruokapöydän ympärille mahtuu helposti kuusi henkilöä ruokailemaan. Pöydän ympärillä on sohvat, jotka on Rapidolle tyypilliseen tapaan sijoitettu pitkittäin menosuuntaan päin. Matkaamisen ajaksi sohvat muuttuvat käden käänteessä kahdeksi matkustajapaikaksi. 696F Premium Edition onkin rekisteröitävissä neljälle henkilölle.

Oleskelutilan tyylikäs paneloitu ja valaistu katto laskeutuu sähköavusteisesti ohjaamon ylle paljastaen kahden hengen lisävuoteen.

Matkailuauton oleskelutila on valoisa ja moderni.

Runsas luonnonvalo ja tarkkaan suunniteltu LED-valaistus saavat aikaan ylellisen ilmeen.

Matkakeittiö on suunniteltu niin, että oleskelutilan ja keittiön välille jää runsaasti tilaa. Keittiötason työskentelytila on maksimoitu kaasulieden ja pesualtaan päällä olevilla suojalaseilla. Keittiössä on myös tilava 149-litrainen jääkaappi erillisellä pakastimella.

Jääkaapin vasemmalla puolella sijaitsee paikka televisiolle, jonka saa suojattua matkustamisen ajaksi eteen vedettävällä rullaovella. Matkustamon oven yllä sijaitsee tekniikan ohjauspaneeli, josta akkujen ja säiliöiden tilaa voi reaaliaikaisesti seurata ja lämmitysjärjestelmää säätää.

Tekniikan ohjaus onnistuu suoraan ohjauspaneelista.

Tekniikan ohjaus onnistuu suoraan ohjauspaneelista.

Luksusta matka-arkeen

Rapido 696F Premium Edition tarjoaa matkakodin ilmeeseen ylellisyyttä. Tyylikkäillä sisustusvaihtoehdoilla sisätiloista saa raikkaan ja modernin. Suurista ikkunoista ja kattoikkunoista tuleva runsas luonnonvalo sekä suunnitelmallinen LED-valaistus saavat aikaan ylellisen vaikutelman.

Suihku ja vessa ovat erilliset ja tilavat. Kylpyhuoneen kromattu suihku, vessan tyylikäs messinkinen hana ja lavuaari ovat näyttäviä ja käytännöllisiä. Molemmissa saniteettitiloissa on kattoikkunat, joista tulee kauniisti luonnonvaloa. Vessan ovi toimii väliovena makuuhuoneen ja oleskelutilan välillä. Kylpyhuone- ja vessatilan saa eristettyä oleskelutilasta liukuovella. 696F:ssä on 120-litrainen raikasvesisäiliö ja 90-litrainen harmaavesisäiliö, joten omavaraisuutta löytyy mukavasti.

Saarekevuoteen voi säätää lukuasentoon.

Saarekevuoteen päädyn voi nostaa lukuasentoon selkänojaksi.

Makuuhuoneessa odottaa suuri 160 cm leveä saarekevuode. Vuode on säädettävissä lukuasentoon, jolloin sängyn pääty nousee selkänojaksi. Lukuasento onkin kätevä viikonloppuaamujen vuodebrunsseihin tai vaikkapa ennen nukkumaanmenoa, kun tahtoo viettää hetken lempikirjansa parissa. Säilytystilaa löytyy vuoteen alta vetolaatikostona ja sivuilta vaateripustimellisina kaappeina.

Rapido 696F Premium Editionissa on tyylikkäiden sisustuselementtien lisäksi käytännöllinen ja kookas takatalli. Talli on lämmitetty ja valaistu, ja sen korkeutta on mahdollista säätää. Painikkeesta takatallin katto nousee jopa 20 cm ylemmäs, jolloin koko tallissa on tilaa metrin korkeudelta. Kaasupullot sijaitsevat kuskin puolella ja Scandinavian Exclusive -varustepaketin mukana niihin saa automaattisen kaasupullon vaihtajan. Mikäli kaasu sattuisi loppumaan pullosta keskellä yötä, automaattinen vaihtaja nappaa käyttöön täyden pullon ilman sen kummempia toimenpiteitä!

Rapido 696F mallissa on automaattinen kaasupullonvaihtaja.

Automaattinen kaasupullonvaihtaja säästää lomalaisia ylimääräiseltä työltä ja turhilta yöllisiltä herätyksiltä.

Pohjoismaihin räätälöityä varustelua

696F Premium Editioniin kuuluu kattava vakiovarustepaketti, mutta vieläkin monipuolisemmat ominaisuudet saa käyttöönsä Rapidon Scandinavian Exclusive -lisävarustepaketilla. Nimensä mukaisesti paketti on räätälöity pohjoismaisiin olosuhteisiin. 696F lämpiää Trumaticin ilmakiertoisella lämmityksellä, jossa on iNet kauko-ohjainjärjestelmä. Asuinmukavuutta lisää sähkölämmitetty lattia ja harmaavesisäiliö, joka ei jäädy kovimillakaan pakkasilla.

Ohjaamon lämmitetyt ulkopeilit helpottavat ajoa talvella. Ohjaamon ovien ja tuulilasin eteen voi laskea lämpöeristetyt verhot, jotka toimivat asuintilan lämpöeristeenä talvellakin. Kenwoodin ääniohjattava multimedialaite sisältää mm. peruutuskameran ja navigaattorin. Lisäksi matkustamon puolelle on asennettu kaiuttimet. Asuinosan ovi on varustettu kiinteällä lisäikkunalla, joka lisää entisestään valoa sisätiloissa. Oveen on lisäksi asennettu eteen vedettävä hyttysverkko, joka pitää ötökät ulkona.

Rapido 696F Scandinavian Exclusive Premium Edition on nähtävillä Best-Caravanin näyttelytilassa Hyvinkäällä. Käy verkkosivuillamme tutustumassa tarkemmin Rapido-valikoimaan!

Päivitetty: 6.7.2022