Hyppää sisältöön

Niesmann+Bischoff Flair 920EK: Vaativalle matkailijalle

Tyylikäs maantieristeilijä Niesmann+Bischoff Flair 920EK on näyttävä näky valtateillä ja ketterä ajettava haastavissakin tilanteissa. Katso esittelyvideo tästä hurmaavasta ajoneuvosta!
|
Kuvat: Raul Fall

Hymer Groupin lippulaivamerkin matkailuautot tarjoavat vaativalle matkailijalle laadukasta käsityötä. Niesmann+Bischoff yksinkertaisesti huokuu ylellisyyttä sekä viimeiseen asti hiottua käytännöllisyyttä. Best-Caravanin valikoimaan nämä luksusluokan maantieristeilijät ilmestyivät keväällä 2019.

Tässä artikkelissa tutustumme Niesmann+Bischoffin Flair 920EK:hon, joka soveltuu mainiosti vaativampaan makuun ja täyttää suuremmatkin toiveet mukavammasta matkailusta.

N+B Flair 920EK esittelyssä parkkipaikalla

Niesmann+Bischoffin Flair 920EK on tyylikäs kokonaisuus.

Flair 920EK on hulppean kokoinen ja luotettava matkaaja

Flair 920EK on linerluokan integroitu matkailuauto, jolla on pituutta 9,30 metriä, leveyttä 2,40 metriä ja korkeutta 3,34 metriä. Hulppean kokoisessa autossa omamassaa on 5 750 kiloa ja kokonaispainoa 7 490 kiloa. Flair 920EK kulkee Iveco Dailyn 3.0 turbodieselmoottorilla ja automaattivaihteistolla.

Matkailuauto on rakennettu Iveco Dailyn alustalle, jonka Niesmann+Bischoff on lisäjäykistänyt tukirakenteilla. Lisäksi Flair 920EK:ssa on poikkeuksellisesti säilytetty Ivecon alkuperäinen ohjaamo sekä keulan tukirakenteet, jolloin ajoturvallisuutta on saatu entisestään lisättyä.

Autossa on aktiivinen ilmajousitus, joka esimerkiksi kuoppaisilla hiekkateillä tasoittaa menoa mukavasti. Maantieajoa varten puolestaan on olemassa “Sport” -asento, joka laskee auton alustaa ja helpottaa ajamista mutkaisilla teillä. Mäkisille teille avuksi tulevat magneettijarrut, jotka säästävät jarruja palamiselta. Lisäasetusten ansiosta ajaminen mukavoituu, eikä kuski huomaa olevansa suurikokoisen ajoneuvon ratissa. Lisäksi Flair 920EK ohjautuu kokoisekseen ketterästi ahtaissakin paikoissa.

Matkustavan kokin unelmakeittiö

Saksalainen laadukas työ näkyy myös matkailuauton sisätiloissa ja sisustuselementtien yksityiskohtaisuudessa. Auton sisätilat ovat räätälöitävissä oman maun mukaisiksi monipuolisista kuosi- ja materiaalivaihtoehdoista.

Flair 920EK on rekisteröity neljälle henkilölle, mutta sen oleskelutiloissa mahtuu vaivatta viettämään aikaa kuusikin henkilöä. Pöytä on säädettävissä halutulle kohdalle ja sen pystyy lisäksi laajentamaan suuremmaksi.

N+B Flair 920EK oleskelutila ja keittiö

Luksusta huokuva sisustus on räätälöitävissä juuri oman maun mukaiseksi.

Keittiö on oikea ruoanlaittajan unelma. Keittiössä on runsaasti pöytätilaa, jota lisäävät vielä tiskialtaan kansi, kaasulieden lasikansi sekä tason alta nostettava näppärä lisätyötaso. Liesi on upotettu laskutasoon niin, että polttimot ovat tason kanssa samalla korkeudella, mikä helpottaa kattiloiden siirtelyä. Espressokeittimelle on oma lasinen säilytystasonsa, jossa se kulkee turvallisesti ja kätevästi ajon aikana. Keittiöstä löytyy myös molemmilta puolilta aukeava jääkaappi, pieni pakastin sekä kaasu-uuni. Astioille ja muille tarvikkeille on reippaasti tilaa oleskelutiloihin asti yltävissä yläkaapeissa sekä suurissa alakaapeissa työtason yhteydessä. Hyvien säilytystilojen ansiosta kunnollisten keittiövälineiden säilyttäminen onnistuu vaivatta, eikä matkalaisen tarvitse kokkaamisen laadusta tinkiä.

Raul esittelee Flair 920 EK:n keittiötä

Tilava keittiö on runsaan tilansa ja innovatiivisen suunnittelunsa ansiosta todellinen kokin unelma.

Kylpyhuoneen puolelle siirrytään ylellisyyttä huokuvasta kaislateemaisesta ovesta, jonka lasiosan välissä on todellakin aitoa kaislaa! Kylpyhuoneen lasinen suihkukoppi, sadetinsuihku ja vessan posliininen WC-istuin luovat hotellimaista tunnelmaa matkailuauton kylpyhuonetiloihin. Vesivarannoiltaan Flair 920EK on todella omavarainen: 370 litran raikasvesitankki, 250 litran harmaavesitankki sekä 160 litran septitankki eivät jatkuvalla syötöllä vaadi huomiota.

Hotellimainen kylpyhuone sopii vaativalle matkailijalle

Flair 920EK:n kylpyhuone on kuin luksushotellista.

Kaunis kaislateema jatkuu makuuhuoneen puolella. Makuuhuone on erillisvuotein varustettu, mutta leveän keskipalan ansiosta sänky toimii haluttaessa myös parivuoteena. Sänkyjen alla on piilossa esiin vedettävät laatikostot, jotka ilmentävät erinomaista insinöörityön jälkeä. Toinen alas laskettava parisänky löytyy ohjaamon yltä.

Säilytystilaa pidempääkin matkaa varten

Flair 920EK:n ulkopuolella sijaitsevat säilytystilat sekä kaasupullojen ja vesisäiliöiden tilat sijaitsevat matkailuauton alustan tasolla, jolloin kori jää täysin vapaaksi luukuista. Auton keskiosassa on läpimenevä matala tavaratila sekä pienempi  säilytystila. Perällä puolestaan on jättikokoinen takatalli, jonne on pääsy auton molemmilta puolilta.

Tässä kuvassa televisio on käännettynä säilytyslokerostaan

Televisio säilyy huomaamattomana omassa lokerossaan pystyasennossa, kun sitä ei käytetä.

Sisätiloissa säilytysmahdollisuuksia on pidempääkin matkaa varten. Tilaa on hyödynnetty kekseliäin säilytystilaratkaisuin eri puolilla matkailuautoa. Oleskelutilan yläosassa menee koko pituudelta kaappitilaa, ja myös sohvapöydän alla on kätevä lokerikko tavaroille. Laajakuvatelevisiolle on keksitty mielenkiintoinen säilytyspaikka: televisio kulkee pystyasennossa sille suunnitellussa syvennyksessä, josta se käyttöönotettaessa käännetään ulos vaakatasoon. 

Kylpyhuoneessa on paljon kaappeja niin meikkipusseille, vaatteille kuin siivoustarvikkeillekin. Pyyhkeille on nestekiertoinen kuivausteline. Myös makuuhuoneen yläosaan on laitettu paljon kaappitilaa.

NB-Flair 920EK ajaa maantiellä

Teknologialla mukavuutta matkailuun

Flair 920EK pursuaa teknologisia innovaatioita. Kaikki ulkopuoliset luukut toimivat keskuslukituksella ja esimerkiksi suuri takaluukku sulkeutuu sähköisesti. Kaasupulloissa on automaattinen vaihtaja. Auton etulasista löytyy yksi sen erikoisuuksista, eli sadetunnistin, jollaista ei ihan joka mallista löydykään.

Auton sisäpuolella on hallintapaneeli Alden nestekiertolämmitykselle, lattialämmitykselle sekä lämmönvaihtimelle. Myös akut, kaasupullot sekä vesitankit ovat hallittavissa ja tarkasteltavissa omasta paneelistaan.

Ohjaamon yltä laskeutuva lisävuode nousee ja laskee kaukosäätimen avulla.

Makuuhuoneesta puolestaan löytyy erityistä luksusta: täydelliset unet on taattu erillisellä makuuhuoneen lämpötilan säätimellä, jolla huoneen saa säädettyä erikseen haluttuun lämpötilaan.

Flair 920EK -malliin pääsee tutustumaan Best-Caravan Hyvinkään näyttelytiloissa. Tule tekemään tuttavuutta ja ihastu!

Päivitetty: 5.7.2022