Hyppää sisältöön

Niesmann+Bischoff iSmove on kaikkea muuta paitsi tavallista

Liner-luokan matkailuautoistaan tunnetun Niesmann+Bischoffin uusi iSmove tarjoaa premium-luokan matkakokemuksia henkilöautokortin omistaville karavaanareille. Yllättävän kompakti iSmove on Niesmann+Bischoffin todiste siitä, että linereiden luksusominaisuudet saa paketoitua kevyenpäänkin pakettiin.
|
Kuvat: Raul Fall

Niesmann+Bischoff iSmove on luksusmatkailuajoneuvovalmistajan hämmästyttävä uutuus, joka sijoittuu yllättäen B-ajokorttillisten ajoneuvojen luokkaan. Kompakti koko ei kuitenkaan tarkoita, että Niesmann+Bischoffin tunnetuista luksusherkuista täytyisi luopua. Päinvastoin uuden luokan valloittaminen on haastanut Niesmann+Bischoffin kehittämään mitä innovatiivisempia ratkaisuja, jotta jatkossa myös B-ajokortillisten karavaanareiden uusi sukupolvi voisi nauttia premium-tason matkailuauton mukavuuksista – ilman kompromisseja.

Kuten suurissa linereissä, iSmovessa ei ole ohjaamoon omia ovia lainkaan.

Ulkonäöllisesti iSmove muistuttaa suuria linereitä: siinä on sulavalinjainen integroitu kori, jonka ohjaamoon käydään asuinosan kautta. Pituutta iSmove 6.9E:llä on kuitenkin alle seitsemän metriä ja sen kokonaismassa pitäytyy 3 500 kilossa. Mitä tämän kokoinen matkakoti mahtaa pitää sisällään, jos se tosiaankin tarjoaa premium-luokan matkakokemuksen? Ota asiasta selvää katsomalla yltä koeajovideo.

iSmove – kompakti ei tarkoita enää kompromisseja

ISmoven asuintiloissa on hyödynnetty aivan uudenlaisia ratkaisuja. Ratkaisuilla on haluttu rikkoa perinteisiä sääntöjä ja tehdä kompaktista matkailuautosta säästelemätön matkakoti kaikilla mukavuuksilla.

Oikeanpuoleisen sohvan istuinosa kääntyy menosuuntaan päin ja selkänoja levenee sivulle. Näppärä keksintö pitää oleskelutilan tilavana silloin, kun ei matkusteta!

Koeajovideolla nähtävä Niesmann+Bischoff iSmove 6.9E on rekisteröitävissä neljälle matkustajalle. Oleskelutilaa tarkastellessaan saattaakin pohtia, missä lisämatkustajapaikat sijaitsevat. Jotta oleskelutilassa olisi tilaa liikkua myös leiriytyneenä, on Niesmann+Bischoff ratkaissut lisämatkustajien paikat matkustajapaikoiksi laajennettavalla sohvalla. Sohvan penkki käännetään sivuttain menosuuntaan päin ja selkänoja vedetään istuimen leveydelle. Nojien väliin asetetaan lisäpala ja matkustajien paikat ovat valmiina.

Laskuvuode yöasennossa. Vuode on ohut, mutta vuoteen rakenne on suunniteltu niin, ettei nukkumismukavuus ei kärsi yhtään.

Lisämatkustajien nukkumapaikkaa ei tarvitse koota sohvaryhmästä eikä perinteistä laskuvuodettakaan näy oleskelutilan yllä. Kuten sanottu, on tässä matkakodissa perinteisiä sääntöjä hieman muokattu. Laskuvuode löytyy kyllä oleskelutilan päältä, mutta se on saumattomasti integroitu matkakodin kattoon, josta se lasketaan alas sulavasti vain vetämällä.

Makuuhuone on tunnelmallinen ja erillisvuode lähes parisängyn veroinen.

ISmove 6.9E:n makuutilasta löytyy koko ajoneuvon levyinen erillisvuode. Makuutilan yläosaa kiertää rivistö tyylikkäitä ja tilavia säilytyskaappeja. Säilytyskaappien lisäksi molempien vuoteiden jalkopäätyjen alta sekä vuoteeseen vievien rappujen alta löytyy lisää säilytystilaa tavaroille. Sisustukseen on tuotu upeaa tyyliä sinisen sävyisellä takaseinällä ja lämpimillä puupinnoilla rappusissa sekä kaapistojen ovissa.

Niesmann+Bischoff iSmove 6.9E pohjakuva.

iSmove 6.9E on nimensä mukaisesti 6,99 metriä pitkä. Se on varustettu erillisvuotella.

iSmove 7.3 F pohjakuva.

iSmove 7.3F puolestaan on 7,29 metriä pitkä ja makuuhuoneesta löytyy saarekevuode.

Useissa kompaktin kokoluokan matkailuautoissa vessa-kylpyhuoneyhdistelmissä on jouduttu säästämään erityisesti koon kanssa. ISmovessa tähänkään säästelyyn ei lähdetty, sillä sama tila toimii erikseen sekä vessana että kylpyhuoneena. Tyylikäs ja tilava vessa muuttuu hyvän kokoiseksi suihkutilaksi liu’utettavan väliseinän avulla, joka piilottaa taakseen pöntön sekä lavuaarin.

iSmoven kylpyhuone on valoisa, tyylikäs ja erittäin tilava

Väliseinän avulla vessa muuttuu tilavaksi suihkukopiksi. Tässä suihkussa peseytyy muutenkin kuin vain hätätapauksessa!

Asuintilojen lisäksi myös ohjaamoon on tuotu mukavuuksia. Sekä kuskin että apukuskin puoleisilla seinustoilla on syvät säilytyslokerot erilaisille tavaroille, joita matkaamisen aikana saattaa tarvita. Molemmille on myös omat älypuhelin- tai tablettitelineet. Kojelaudasta löytyy napit mm. sivupeileille, sähkökäyttöiselle etuverholle, rappusten nostolle, keittiönkaappien keskuslukitukselle sekä valoille. Lisäksi käytössä on hieno Zenecin multimediasoitin peruutuskameroineen ja navigaattoreineen.

Matkailuauton keittiö täynnä innovatiivisia ratkaisuja

Nopeasti silmäilemällä iSmoven keittiö näyttää pieneltä. Ja pieni se onkin, kunnes tulee ruoanlaiton aika. Keittiötaso muuttuu silmänräpäyksessä kokkaajan unelmaksi: lieden päällä olevan suojalevyn saa vedettyä pitkäksi lisätasoksi ja lavuaarin päällä olevasta leikkuulaudasta saa tason alta vedettävän tukialustan avulla lisätilaa toisellekin puolelle keittiötasoa.

Kun molemmat lisätasot ovat käytössä, maustehylly ylhäällä ja väliovi kiinni, on kokin käytössä tilava matkakeittiö.

Keittiössä on muitakin näppäriä ratkaisuja, kuten liikuteltavalla letkulla varustettu hana, jolla on helppo suihkutella astiat puhtaiksi. Myös jääkaappi yllättää, sillä perinteistä kylmäsäilytyskaappia iSmovessa ei ole. Keittiötason keskimmäisestä vetolaatikosta löytyy nimittäin täysin ravintolatasoinen 138 litrainen kompressorijääkaappi. Jääkaapissa on tilaa vähintäänkin yhtä paljon, kuin tavallisessakin jääkaapissa olisi, mutta ylimääräistä tilaa matkakodista se ei vie lainkaan.

Matkailuauton kompressorijääkaappi laatikoston yhteydessä.

Kompressorijääkaappin yhteydessä on myös integroitu pakastin.

Keittiötason yhteydessä on sähkökäyttöisesti ylös nouseva maustehyllykkö, joka toimii samalla väliseinänä makuuhuoneeseen. Nostettavan väliseinän lisäksi kylpyhuoneen vierestä saa vedettyä vielä liukuoven makuuhuoneen ja keittiön kulkuväylän väliin, jolloin makuuhuone saadaan eristettyä kokonaan muusta tilasta.

Keittiön katosta löytyy vielä tuulettimellinen ilmanvaihtoluukku, josta kokkailujen höyryt saa näppärästi tuuletettua samantien ulos.

Pitäydy vakiossa tai varustele persoonalliseksi reilulla kädellä

Niesmann+Bischoff iSmove on hyvin vakiovarusteltu, mutta lisävarusteilla matkailuun voi tuoda vielä lisää mukavuuksia. Matkailuauto on rakennettu Fiatin alustalle ja se kulkee 160-hevosvoimaisella 2,3-litraisella turbodiesel moottorilla. Moottorin parina on ZF:n uusi 9-vaihteinen automaattivaihteisto. Parivaljakko on reipas yhdistelmä, jolla ohitustilanteet moottoritielläkin onnistuvat sujuvasti. Mikäli kuitenkin kaipaa hieman lisää tehoja, voi oman iSmoven varustaa 180-hevosvoimaisellakin moottorilla.

iSmoven ajettavuus on hyvä. Ajokokemus on myös miellyttävä, ja esimerkiksi tuulen humina moottoritiellä on minimaalista.

Erillisjousitus ja Michelinin 225/75 renkaat 16 tuuman alumiinivanteilla toimivat maantiellä hyvin ja tien epätasaisuudetkin tuntuvat pehmentyvän kuin itsestään. Lisävarusteena renkaisiin saa myös todella tyylikkäät 18-tuumaiset vanteet.

Vakiona iSmovessa on kaksi 11 kilon kaasupulloa automaattisella kaasupullon vaihtajalla. Lisävarusteeksi voi ottaa myös kiinteän 20-litraisen kaasutankin, joka tuo huomattavasti lisää omavaraisuutta matkalle. Omavaraisuutta saa myös vaihtamalla vakiovarusteena olevan kasettivessan kiinteään 120-litraiseen septitankkiin, jolloin vessaan saa myös tyylikkään keraamisen WC-istuimen. Raikasvesisäiliö on vakiona 200-litrainen, joten silläkin pärjää helposti useita päiviä tien päällä. 

Kuten muissakin Niesmann+Bischoffin malleissa, myös iSmovessa saa räätälöidä matkakodin värimaailmaa sekä ulkoa että sisältä. Valitse hienoista korostusväreistä suosikkisi iSmoven ulkokuoreen ja jatka räätälöintiä sisälle valitsemalla parhaat kaapistojen pintavaihtoehdoista sekä sisustuksen kankaisista ja nahkaisista vaihtoehdoista juuri oman makusi mukaan.

Tekniikka kaksoispohjan suojissa

ISmovessa on kaksoispohjaratkaisu, jossa pohjien väliin jäävä tila on lämmitetty ja eristetty. Ajoneuvon tekniikkaa, kuten akut ja säiliöt, on sijoitettu kaksoispohjaan, jossa ne ovat turvassa talven pakkasillakin. Lisäksi asuinosa on eristetty. Kyljet ovat kaksikerroksiset ja kerrosten välissä on 30 millimetriä paksu eristekerros. Samalla tavalla eristys jatkuu myös katossa.

Takatalli iSmovessa on kookas ja sen kantavuus on jopa 300 kiloa. Kyytiin mahtuu niin surffilaudat, pyörät kuin muutkin kookkaammat harrastevälineet. Takatallissa on ovet auton molemmilla kyljillä ja ne ovat kooltaan 80×100 cm. Lastaaminen sujuu siis muitta mutkitta.

Suomen ensimmäinen Niesmann+Bischoff iSmove saapui Best-Caravanille

Koeajoauto on Suomen ensimmäinen Niesmann+Bischoff iSmove. Paikan päällä iSmovea voi ihastella Best-Caravanin Hyvinkään toimipisteessä. Käy myös tutustumassa Niesmann+Bischoff-valikoimaamme!

Niesmann+Bischoff on tunnettu korkealaatuisista matkailuajoneuvoistaan, ajoneuvojen ylellisestä varustetasosta ja laajoista räätälöintimahdollisuuksista. Uuden iSmoven kehityksen aikana valmistaja patentoi jopa seitsemän uutta ratkaisua. Best-Caravanilta löydät iSmoven lisäksi myös muut Niesmann+Bischoffin upeat linerit ja matkailuautot, Arton, Flairin ja Smoven. 

Niesmann+Bischoffin omistajia varten Best-Caravanilla on myös ainutlaatuinen premium-huoltopalvelu: jokaisella Best-Caravanin huoltopisteellä on oma Niesmann+Bischoff asiantuntijansa!

Päivitetty: 5.7.2022