Hyppää sisältöön

Lapsiperheen ruskaretki matkailuautolla: Parhaat vinkit onnistuneelle syysseikkailulle

Syksyn väriloisto kutsuu perheitä nauttimaan ruskaretkestä matkailuautolla! Lapsiperheen ruskaretki matkailuautolla, syksyn kauniissa väreissä, on ihana mahdollisuus koko perheelle viettää aikaa yhdessä. Matkailuauto tarjoaa kätevän ja mukavan tavan tutustua ruska-aikaan – ilman kiirettä ja aikataulupaineita. Nappaa vinkkimme onnistuneelle ruskaretkelle ja lähde luomaan unohtumattomia perhemuistoja!
|
Kuvat: Eeva Pettersson, Johannes Nuotio, Niko Laurila, Best Caravan

Ruskaretkelle kannattaa valita kohde, jossa on jokaiselle jotakin. Kansallispuistot ja luontopolut tarjoavat upeita maisemia ja helppoja reittejä myös lapsiperheille. Esimerkiksi Nuuksion tai Teijon kansallispuistoista löydät helppokulkuisia polkuja, joita on mukava kulkea lasten kanssa. Useimmilla retkeilyalueilla on lisäksi nuotiopaikkoja, joissa voi paistaa makkaraa ja nauttia eväistä.

Syksyiset säät voivat olla vaihtelevia, mutta matkailuauto varmistaa, että retkeily välillä sateisissakin säissä on mukavaa.

Matkailuauto tarjoaa kotoisan ja lämpimän kodin syysretkien jälkeen. Voit käpertyä lukemaan kirjaa ja keittää kupin teetä matkailuauton keittiössä.

  • Nuuksion kansallispuisto: Espoossa sijaitseva kansallispuisto, joka on täynnä hyvin merkittyjä reittejä, laavuja ja nuotiopaikkoja. Nuuksion Haukkalampi ja Myllypuron alue tarjoavat eripituisia ja helppokulkuisia reittejä lapsiperheille. Syksyn väriloisto tekee retkestä ikimuistoisen, ja ruskan hehkussa kulkeminen on turvallista myös pienten lasten kanssa.
    • Vinkki: Haukkalammen alueella on tilava pysäköintialue, jonne matkailuauto on helppo parkkeerata. Nuotiopaikoilla voitte paistaa makkaraa tai lämmittää retkieväitä luonnon keskellä.
  • Kolvananuuro – Kontiolahti: Pohjois-Karjalan upea rotkolaakso, joka tarjoaa erikoisen ja jännittävän retkikohteen. Reitti on lyhyehkö, mutta seikkailuhenkinen, mikä innostaa erityisesti lapsia. Rotkomaisemien ruskan värit ovat henkeäsalpaavia, ja matkailuauton saa helposti parkkiin läheiselle pysäköintialueelle.
    • Vinkki: Kolvananuuron vaelluspolut ovat lyhyitä, mutta reitillä on vaihtelevaa maastoa, joka tekee retkestä sopivan pienten seikkailijoiden kanssa.

Lapsiperheen ruskaretki matkailuautolla tarjoaa mukavaa tekemistä kaikenikäisille. Kauniista syksyisestä maastosta löytyy kaikille jotain tekemistä.

  • Iso-Syöte Pudasjärvellä: Tämä on Suomen eteläisin tunturi ja loistava kohde lapsiperheille, jos haluaa kokea tunturimaisemat ilman pohjoisimman Lapin pitkiä ajomatkoja. Alueella on monipuolisesti aktiviteetteja, kuten luontopolkuja, pyöräilyreittejä ja jopa mahdollisuus bongata poroja. Iso-Syötteen huipulta avautuvat maisemat ovat erityisen kauniit syksyn ruskan aikaan.
    • Vinkki: Matkailuautolle löytyy hyvin varusteltu BestPark Iso-Syöte aivan tunturin kupeesta. 

Mukavat tauot matkailuauton lämmössä

Syksyiset säät voivat olla vaihtelevia, mutta matkailuauto varmistaa, että retkeily välillä sateisissakin säissä on mukavaa. Kun sade yllättää tai pieni lepohetki on tarpeen, voit viettää tauon auton mukavassa lämmössä. Lapsille on helppo ottaa mukaan lautapelejä tai kirjoja, jotta matkat ja tauot sujuvat rattoisasti.

Matkailuautolla liikkuessa aikataulut ovat joustavia, ja juuri tämä tekee ruskaretkestä matkailuautolla niin ihanan. Anna lasten nauttia luonnon ihmeistä ja pysähdy ihailemaan yhdessä ruskan värejä.

Lasten kanssa kannattaa myös ottaa kaikki irti syksyisten metsien antimista – poimikaa marjoja ja sieniä ja tehkää niistä jotain hyvää matkailuauton keittiössä.

Nauti luonnon antimista

Syksyn ruska-aikaan metsät tarjoavat runsain määrin marjoja ja sieniä, jotka ovat mainioita retkieväitä. Lähimetsän aarteet voi yhdistää ruokailuun – esimerkiksi muurikkapannulla paistetut sienet ovat helppo ja herkullinen ateria, joka valmistuu kätevästi matkailuauton varusteilla. Ruokailuhetket luonnon äärellä tekevät retkestä erityisen!

Pysähdy hetkeen ja anna lasten tutkia

Matkailuautolla liikkuessa aikataulut ovat joustavia, ja juuri tämä tekee ruskaretkestä matkailuautolla niin ihanan. Anna lasten nauttia luonnon ihmeistä ja pysähdy ihailemaan yhdessä ruskan värejä. Luontopolut tarjoavat mahdollisuuden tehdä tutkimusmatkoja – kerätkää lehtiä, tutkikaa maaperää ja ihastelkaa yhdessä syksyn värikirjoa.

Lapsiperheen ruskaretki matkailuautolla on mahtava suunnitelma syyslomaksi. Reissusta on helppo tehdä joustava ja stressitön kun majoitus kulkee kätevästi mukana.

Lapsiperheen ruskaretki matkailuautolla – koko perheen yhteistä aikaa

Ruskaretki matkailuautolla on täydellinen tapa yhdistää luonto ja perheen yhteinen aika. Jättäkää arjen kiireet taakse, nauttikaa luonnon kauneudesta ja viettäkää laatuaikaa yhdessä. Matkailuauton mukavuus takaa sen, että ruskan hehkua voi ihailla säällä kuin säällä – ja paluumatkalla autossa lämmittävät luonnonläheiset muistot! 

__________

Matkailuautolla pääsee koko perheen voimin upeisiin paikkoihin. Nappaa talteen myös vinkit syyslomareissuun matkailuautolla ja ruskaretki vinkit niin Etelä-Suomeen kuin Lappiinkin.