Hyppää sisältöön

Kaunis ja sporttinen Niesmann+Bischoff Smove 7.4E hurmaa

Kaunis, sporttinen ja linjakas Niesmann+Bischoff Smove 7.4E on menevä tapaus ja täynnä yllätyksiä. Katso video ja antaudu Smoven vietäväksi!
|
Kuvat: Raul Fall

Niesmann+Bischoff Smove 7.4E:tä on kutsuttu maailman kauneimmaksi puoli-integroiduksi matkailuautoksi. Tätä nimitystä ei Smovelle ole suotta annettu, sillä se totta tosiaankin poikkeaa massasta. Sulavalinjainen muotoilu ja urheilullinen olemus eivät pelkästään vangitse katseita vaan tarjoavat myös koukuttavan ajokokemuksen.

Omavarainen Smove

Smove 7.4E on rakennettu Ducato Maxin alustalle kaksoispohjaratkaisua hyödyntäen. Autolla on pituutta 7,4 metriä, korkeutta 2,7 metriä ja leveyttä 2,2 metriä. Smoven muotoilu poikkeaa selkeästi muista vastaavan kokoluokan matkailuautoista, kuten myös isommista sisaruksistaan Flairista ja Artosta. Virtaviivaisuus ja sporttisuus tarjoavat silmänruokaa, mutta nerokkaan muotoilun ansiosta myös ilmanvastuskerrointa ja polttoaineen kulutusta on saatu pienennettyä.

Niesmann+Bischoff Smove 7.4E kokonaisuudessaan.

Sporttinen ja massasta poikkava Smove 7.4E on kaunis ja käytännöllinen.

Smoven kaksoispohja tarjoaa runsaasti säilytystilaa niin matkatavaroille kuin tekniikallekin. Kaksoispohjasta löytyvät auton kaksi 11 kilon kaasupulloa sekä kiinteä 20 kilon kaasutankki. Takatali on reilun kokoinen ja sen luukut toimivat keskuslukituksella. Tila ei Smovesta lopu todellakaan kesken! Takatallista löytyy lisäksi käsisuihku, harmaavesisäiliön huoltoluukku sekä auton sähkökeskus.

Niesmann+Bischoffin muiden mallien tapaan myös Smovessa on huippulaadukas Lithium Energy -paketti. Smoven omavaraisuus sähkön suhteen onkin useita päiviä. Smoven litiumenergiapaketti sisältää kaksi 100 ampeerin litiumakkua, Victronin 1600 watin invertterin 70 ampeerin kombilaturilla sekä Black Solarin 160 watin aurinkopaneelin.

Myös vettä Smovessa riittää! 200 litran raikasvesisäiliön täyttö käy kätevästi kuskinpuoleisen huoltoluukun kautta. Saman luukun alta löytyvät myös raikasvesisäiliön sekä 130 litran harmaavesisäiliön tyhjennyshanat sekä kiinteän kaasutankin täyttöhana.

Ajomukavuus on omaa luokkaansa

Ajomukavuudessaan Niesmann+Bischoff Smove 7.4E on aivan omaa luokkaansa. Matkailuauto käy Fiatin 2,3 litraisella turbodieselillä, josta lähtee 180 hevosvoimaa ja 450 newtonia vääntöä. Pippurinen moottori ja uusi 9-portainen vaihteisto vastaavat kaasupolkimeen sporttisen ärhäkkäästi ja auto kiihtyy nopeasti tavoitevauhtiin. Smoven huippunopeudeksi on luvattu jopa 170 kilometriä tunnissa. Ratissa ajotuntuma on henkilöautomaisen ketterä, jonka vuoksi kuskin kannattaa tarkkailla nopeusmittaria, sillä alla hyrräävä kaunokainen on todellisuudessa 3500-kiloinen matkailuauto. Vaikka Smove on kuin luotu vauhdikkaaseen maantieajoon, sillä ei välttämättä kannata vetää tutkaan 130 km/h linssissä – ainakaan kovin usein.

Smove 7.4E :n renkaat esittelyssä.

Matalan profiilin renkaat pitävät Smoven tukevasti tienpinnalla.

Smoven alumiinivanteet lähikuvassa.

18 tuumaiset alumiinivanteet ja Continentalin 255/55-sarjan renkaat pitävät auton tukevasti tienpinnassa. Smoven ohjaamo ja asunto-osa on yhdistetty toisiinsa uudenlaisella kolmikerrostekniikalla auton B-pilareista. Tämä yhdistettynä jäykkään alustaliitokseen tekee korista erityisen jämäkän, eikä auto vääntelehdi koukeroisillakaan teillä. Matalan profiilin renkaat ja rungon jäykkä rakenne antavat erinomaisen pidon räntäsateessakin.

Lisäksi Smove on hämmästyttävän hiljainen ajettava! Sulavalinjainen muotoilu ei vähennä vain ilmanvastusta ja lisää pitoa vaan vähentää ajonaikaista melua myös sisällä. Ajokokemuksena ihastuttava Smove onkin todellinen hymyn nostattaja vailla vertaa.

Jos Smove on poikkeuksellinen ulkoa, on se sitä myös sisältä

Ohjaamossa huomio kiinnittyy huippulaadukkaaseen Alpinen 9-tuumaiseen multimedialaitteeseen, joka on alumiinikoristeisen Ducaton kojelaudan helmi. Kosketusnäytöltä löytyvät pikanäppäimet mm. navigaattorille, peruutuskameralle sekä radiolle. Nahkapäällysteinen ohjauspyörä on sekä näyttävä että mukava myös ajossa.

Multimediasoitin on integroitu koelautaan.

Huippulaadukkaasta Alpinen 9′ multimedia soittimesta löytyvät navigaattori, peruutuskamera ja radio.

Smoven sisustuksen materiaalit ja värimaailma ovat Niesmann+Bischoffin tapaan räätälöitävissä juuri sellaisiksi kuin itse haluaa. Vaihtoehtoja löytyy yli 500, joten kannattaa varata hyvin aikaa, kun kaupoille lähtee. Oleskelutilaan on haettu Liner-luokan tyyliä leveällä ja jatkuvalla ylälinjalla, joka luo tilaan avaruuden tuntua. Smove on rekisteröitävissä neljälle hengelle, mutta jatkettavan pöydän ääreen mahtuu kevyesti kuusikin ruokailijaa istumaan iltaa.

Niesmann+Bischoff Smove 7.4E :n oleskelutilan sisustus.

Räätälöi Smoven sisustuksen värimaailma oman makusi mukaiseksi.

Oleskelutilan katosta löytyy yksi Smoven erikoisuuksista, eli kattoikkuna, jota voi pitää auki myös ajon aikana. Auton muotoilun sekä ikkunan asemoinnin ansiosta avoin ikkuna ei ajossa nosta melutasoa auton sisällä. Sähkökäyttöinen ikkuna aukeaa napin painalluksella ja ajon aikana kyytiläiset voivat ihailla vaikkapa öistä tähtitaivasta.

Keittiö piiloutuu kauniin puisen tason alle. Kannen alta paljastuu kaksi kaasupolttimoa sekä tiskialla hanoineen. Kokonaisuudessaan pikkukeittiö muistuttaa puista senkkiä, joka itsessään on jo hyvännäköinen sisustuselementti.

Keittiö on piilossa puisen tason alla.

Pieni keittiö piiloutuu puisen tason alle. Todella kätevää!

Keittiön vastapuolelta löytyy Smoven käyttöpääkeskus ja tekniikan hallintapaneelit. Paneelista voidaan säätää Alden nestekiertoista lämmitysjärjestelmää, johon kuuluu muun muassa lattialämmitys ja lämmönvaihdin. Smovessa on myös lattian kautta toimiva ilmastointi, jonka kaukosäätimen vastaanotin löytyy tekniikan hallintapaneelista. Päähallintapaneelista voi seurata myös kaasujen, säiliöiden ja akkujen tasoja. Kiinteän kaasutankin mittari löytyy paneelin alta erikseen.

Smove 7.4E:ssä on erillisvuoderatkaisu, joka vastaa parivuodetta. Vuoteen alta löytyy molemmin puolin säilytyskaapit ja myös makuuhuoneen ylälinjassa on runsaasti säilytystilaa. Erillisvuoderatkaisu tuo takatalliin enemmän tilaa, sillä vuode sijoittuu pohjassa korkeammalle kuin parisänkyratkaisu. 

Yllätyksiä kylpyhuoneessa

Niesmann+Bischoff on tunnettu innovatiivisista ratkaisuistaan matkailuautoissa. Smoven kylpyhuone on erinomainen esimerkki innovatiivisuudesta, joka yllättää nerokkaalla suunnittelullaan.

Ensisilmäyksellä ihmetyttää, missä WC-istuin oikein on? Kekseliäisyys nostaa päätään, kun selviää, että istuin on piilossa luukun takana seinän syvennyksessä. Tiivistetyn luukun ovet avataan ja nappia painamalla posliininen pytty liukuu esiin piilostaan. Ratkaisun idea piilee siinä, että suihkutilasta tulee todellinen tilaihme, kun lattiatila saadaan kokonaan vapaaksi.

Smoven kylpyhuoneessa on piilotettava WC-istuin ja lavuaari.

Kylpyhuoneesta saa todella tilavan, kun WC-istuimen piilottaa koloonsa ja lavuaarin kääntää piiloon syvennykseen.

Eikä siinä kuitenkaan vielä kaikki. Myös lavuaaritaso on käännettävissä omaan syvennykseensä, jolloin lavuaarin alta paljastuu suihkupenkki. Käännä WC-kalusteet piiloon ja voíla, käytössäsi on täysikokoinen suihkutila! Ja päinvastoin ottaessasi WC-kalusteet esiin käytössäsi on tilava WC. Smove todellakin on yllätyksiä täynnä!

Ihastuttavaan ja yllätykselliseen Niesmann+Bischoff Smove 7.4E:hen pääset tutustumaan Best Caravanin Hyvinkään näyttelytiloissa. Lue lisää laadukkaista Niesmann+Bischoff-matkailuautoista!

Päivitetty: 5.7.2022