Hyppää sisältöön

Hymer ML-T 570 CrossOver – puskaparkkeilijan luottokumppani kesyttää haastavankin maaston

Maastoajo-ominaisuuksia, omavaraisuutta ja mukavuuksia. Niistä on hämmästyttävä Hymer ML-T 570 CrossOver tehty! Rouhean ulkokuoren alle mahtuu järeitä ajo-ominaisuuksia haastaviin maastoihin, mutta myös upeaa tyylikkyyttä ja mukavuuksia. Jotta luontomatkailusta voisi nauttia huoletta, on Hymer panostanut omavaraisuuteen niin, että tällä matkakodilla pärjää reissun päällä jopa 10 päivää!
|
Kuvat: Raul Fall

Nelivetoisen Mercedes Sprinterin alustalle rakennettu Hymer ML-T 570 CrossOver on maskuliinisen näköinen ilmestys, joka pärjää maastossa kuin maastossa tehden siitä täydellisen partnerin puskaparkkeilevalle matkailijalle. Sen lisäksi, että ronski matkakoti kesyttää lähestulkoon minkä tahansa maaston, sen ominaisuudet tekevät siitä todella omavaraisen useammankin päivän mittaiselle reissulle. Myöskään mukavuudesta ei ole lähdetty tinkimään – erinomaista Hymer-laatua löytyy myös asuinosan joka kolkasta.

Katso yltä Hymer ML-T 570 CrossOverin koeajovideo, jossa tämä maastojen kunkku viedään tulikokeeseen motocrossradalle!

Hymer ML-T 570 CrossOver pärjää maastossa kuin maastossa

Korkea maavara, rouheat renkaat ja lisävalot tuulilasin yläpuolella tekevät Hymer ML-T 570 CrossOverin ulkoisesta ilmeestä maskuliinisen ja jopa hieman maasturimaisen. Ilmettä korostamaan on vararenkaan paikaksi valittu tietenkin auton perä. Korkeutta tällä matkakodilla on 304 cm, pituutta 674 cm ja leveyttä 222 cm. Kokonaismassa on 4100 kiloa.

CrossOverin korotettu alusta ja maastorenkaat

Mercedeksen maskuliininen keula, korotettu alusta ja maastorenkaat tekevät Hymer ML-T 570 CrossOverista “äijämäisen” ilmestyksen.

Sen lisäksi, että ulkonäkö vihjailee hyvistä maastoajo-ominaisuuksista, niitä todella löytyy. Hymer ML-T 570 CrossOver on rakennettu nelivetoisen Mercedes Sprinterin alustalle. 7-vaihteinen automaattivaihteisto toimii hyvin yksiin 3.0 litraisen, 190 hevosvoimaisen moottorin kanssa. Epätasaisessa maastossa ajamista auttaa alennusvaihde, jolla ajoneuvoon saadaan suurempi vääntö haastavissakin paikoissa. Mukaan pakettiin kuuluvat tietenkin myös hyvä ajotekniikka, kuten ABS-jarrut ja alamäkiavustin. Etuakseli on suojattu alumiinisella suojuksella.

ML-T 570 nousee jyrkkää mäkeä.

Motocrossradan jyrkät nousut kalpenivat CrossOverin itsevarman menon alla!

Hymer ML-T 570 CrossOver pärjää takuuvarmasti jokaisella mökkitiellä, sillä koeajossa se läpäisi tulikokeen jopa sohjoisella ja mutaisella motocrossradalla! Kumpareet, mutakuopat ja loska kesyyntyvät kyselemättä CrossOverin renkaiden alla. Hämmästyttävät ominaisuudet tekevät tästä matkakodista jokaisen puskaparkkeilijan unelman, jolla pääsee sellaisiinkin paikkoihin, jonne muut eivät varmasti eksy.

Hymer ML-T 570 CrossOver pärjää mainiosti maastossa, mutta miltä se tuntuu perinteisessä maantieajossa? Rouhevista maastorenkaista huolimatta ajokokemus on pehmeä. Ohjaamossa kuskin istuin on säädettävissä itselle sopivaan asentoon ja myös ratin korkeutta voi säätää oman mielen mukaan. 

Matkailuauto maantiellä

Retkeile omavaraisesti jopa 10 päivää

Mitä tekee hyvillä maastoajo-ominaisuuksilla, jos matkakodilla ei pärjää puskassa päivää pidempään? Hymer vahvasti sitä mieltä, että matkakodin omavaraisuus kulkee käsikädessä puskaparkkeilun kanssa, sillä ML-T 570 CrossOverilla pärjää jopa 10 päivää.

CrossOverin 120 litrainen raikasvesisäiliö riittää helposti useammaksi päiväksi. Harmaavesisäiliö puolestaan vetää 100 litraa. Vakiona mukana tulee myös toinen vaihtokasetti vessaan. Kaasupullojen säilytystilan yläpuolella lisäkasetti kulkee näppärästi mukana, eikä se vie ylimääräistä tilaa muista säilytystiloista.

Hymer ML-T 570 CrossOverissa on paikat kahdelle viiden kilon kaasupullolle. Kaasua tässä matkakodissa kuluu ainoastaan lieden käyttöön ja jääkaapin toimintaan. Lämmitysjärjestelmä on nimittäin dieselkäyttöinen Trumatic, jota voi käyttää dieselillä, sähköllä tai näiden yhdistelmällä.

Aurinkopaneelit matkailuauton katolla

Aurinkopaneelit ovat omavaraisen matkailijan must-have. Kesäisin ne tuottavat energiaa jopa yli tarpeen.

Katolta löytyy kaksi kappaletta aurinkopaneeleja ja sähkökeskuksesta auton omien akkujen lisäksi yksi hupiakku sekä invertteri. Aurinkopaneelit pitävät kesäaikaan huolen siitä, ettei sähkö pääse loppumaan, vaikkei verkkovirran päähän pääsisikään. Invertteri puolestaan muuntaa akkujen 12V:n jännitteen 230V:n jännitteeksi, jolloin myös verkkovirtakäyttöisiä laitteita pystytään käyttämään keskellä metsääkin.

Tilavasta takatallista löytyy hyllykköjä, ulkosuihku ja erätarvikesetti.

Tilavuuden lisäksi takatalli on tyylikkään näköinen puisine hyllyineen.

Takatalli on kookas. 121 cm korkea talli kantaa 350 kiloa ja mukaan mahtuu kaikkea pienistä harrastevälineistä vaikkapa maastopyöriin tai surffilautoihin. Pohja on päällystetty alumiinisella pellillä. Seinällä on myös monta lokerikkoa, joiden avulla tavarat saa pysymään mukavasti järjestyksessä. Takatallista löytyy lisäksi ulkosuihku ja erikoisuutena laadukas Fiskarsin eräsetti, johon kuuluu mm. lapio ja kirves.

Asuinosa täynnä mukavuuksia ja tyyliä

Pidätkö luontomatkailusta ja eräilystä, mutta kaipaat kuitenkin retkelle myös mukavuuksia? Hymer ML-T 570 CrossOverin asuinosan tyylikkyys ja mukavuus ovat pisteenä iin päälle, kun puhutaan täydellisestä retkikodista.

Oleskelutila ja ohjaamo.

Oleskelutilan sohvista, pöydästä ja kuskin penkistä saa koottua myös yhden ylimääräisen makuupaikan.

Oleskelutilasta löytyy L-mallinen sohva ja liikuteltava ruokapöytä. Ohjaamon penkit kääntyvät pöydän ääreen, jolloin yhtaikaa aterioimaan mahtuu neljä henkeä. Sohvassa on myös lisämatkustajan paikat kahdelle. Sohvassa kangas on laadukkaan tuntuista. Oleskelutilan katossa on suuri kattoikkuna, joka tuo luonnonvaloa tilaan. Säilytystilaa löytyy katonrajasta kaapistoista sekä ohjaamon yltä syvennyksestä.

Kattoikkuna ja säilytystilaa

Leveä kattoikkuna tuo avaruuden tunnetta oleskelutilaan. Ohjaamon yllä on säilytystilaksi sopiva syvennys.

Makuuhuoneesta löytyy tilava ja mukava erillisvuode, jossa päivän retkien jälkeen uni maistuu ihanalta. Tunnelmallinen valaistus ja tyylikkäät sisustusmateriaalit tekevät tilasta viihtyisän. Erillisvuoteesta saa koottua myös täysleveän parivuoteen patjapalan avulla, jolloin sänkyyn mahtuu tarvittaessa vaikka kolmekin henkeä nukkumaan. Molempien sänkyjen alta löytyy vaatekaapit: toisessa on henkaritanko ja toisessa hyllyt.

Hymer ML-T 570 CrossOver erillisvuode

Viihtyisässä ja mukavassa makuuhuoneessa on mukava rentoutua aktiivisen päivän jälkeen.

Keittiö on kompaktin kokoinen, mutta tilaa on yllättävän paljon kaikenlaisille keittiötarvikkeille. Tason yllä on leveä yläkaappi ja alla kaksi matalaa ja yksi syvä laatikosto. Kolmen polttimon kaasuliesi on suojattu tummalla lasikannella ja myös tiskialtaan päällä on kansi. Kannet tuovat tasolle mukavasti lisää työskentelytilaa. Oikeasta reunasta saa tarvittaessa nostettua ylös vielä lisätyötason. Korkeaan jääkaappiin saa helposti mahdutettua ruokaa useammalle päivälle. Jääkaappiin on integroitu myös pakastelokero.

Hymer ML-T 570 CrossOver keittiö laatikostot auki.

Kolmen polttimon liesi helpottaa ja mukavoittaa kokkailua.

Hymer ML-T 570 CrossOverissa kylpyhuone ja WC ovat yhdistelmäratkaisuna. Normaaliasennossa käytössä on mukavan kokoinen WC ja peseytymistä varten tila muuntuu käden käänteessä tilavaksi ja tyylikkään näköiseksi suihkukopiksi. 

Matkailuauton WC

WC:n ja kylpyhuoneen yhdistelmä on todellinen tilaihme. Käden käänteessä tämä tila muuttuu suihkukopiksi!

Hymer ML-T 570 CrossOver on kokonaisuutena mukavuudenhaluisen seikkailijan matkakoti, jolla pääsee halutessaan omaan rauhaan metsän siimekseen useiksi päiviksi. Yhtä hyvin sillä pääsee myös mukavalle road tripille valloittamaan vaikka kotimaan parhaita luontokohteita. Mikäli mielit kuitenkin hieman pienempää retkikotia, mutta samankaltaisilla ominaisuuksilla, tutustu CrossOverin pikkuveljeen, van-luokan matkailuautoon Hymer ML-T 580:een.

Ostajan opas apuna matkailuajoneuvon hankinnassa

Oletko ajatellut hankkia itsellesi matkailuauton? Olemme laatineet kattavan käsikirjan matkailuautoa ostavan avuksi – löydät siitä vinkkejä siihen, millainen ajoneuvo juuri sinulle voisi sopia sekä tietoa matkailuautoista ja karavaanielämästä yleensäkin. Tutustu oppaaseen ja lataa se itsellesi!

Ajoneuvon hankinnassa kannattaa luottaa myös asiantuntevan ajoneuvokauppiaan apuun. Äläkä huoli, vaikka toiveesi ja tarpeesi olisivat vasta muotoutumassa – meillä Best-Caravanilla osaavat ajoneuvomyyjät kartoittavat tarpeesi ja etsivät juuri sinulle sopivia vaihtoehtoja ajoneuvojen laajasta kirjosta erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin. Tervetuloa tutustumaan matkailuajoneuvoihin verkkosivujemme ajoneuvohaussa tai paikan päällä toimipisteillämme!

Hymer ML-T 570 CrossOver pysäköitynä metsätien laitaan.

Päivitetty: 19.5.2021