Hyppää sisältöön

Hymer B 704 SL tuo tyyliä teille

Hymer B 704 SL on maanteiden tyylilyyli ja asuinmukavuudessaan sekä ajettavuudessaan ykkösluokkaa. Katso video ja ihastu!
|
Kuvat: Raul Fall

Raul ja Sanna Fall ihastuivat Hymer B Klasse Supreme Line 704:een keväällä 2019. Hymer B 704 SL:n tilava takatalli, keittiön yläkaapin alasvedettävä kahviasema ja tilava suihkutila olivat lopulta ne syyt, joiden vuoksi B 704 SL lähti Fallien matkaan. Nyt pariskunnan mukana kulkee niin harrastus- kuin työvälineetkin eikä espresson maussa tarvitse tinkiä.

Alasvedettävä espressoasema oli yksi niistä syistä, miksi Fallit ihastuivat Hymerin B 704 SL:ään.

Hymer B 704 SL kulkee kuin juna

Täysintegroitu Hymer B 704 SL -matkailuauto kulkee Fiatin 2,3-litraisella turbodieselmoottorilla, joka tuottaa 180 hevosvoimaa. Ajoneuvo on 7,8 m pitkä ja 2,35 m leveä. Omamassa on 3 400 kg ja kokonaispaino 4 500 kg. C1-kortilla ajettavan ajoneuvon akseliväli on 4 400 mm, mikä tekee siitä jämäkän ja vakaan ajettavan, tai kuten Raul asian ilmaisee: “Hymer B 704 SL kulkee kuin juna”.

Hymer B 407 SL kulkee kuin juna.

Kaksoispohjansa ansiosta Hymer B 704:sta on mukava ajaa.

Ajoneuvossa on kaksoispohja, jonka lämpimään välikerrokseen on sijoitettu mm. harmaa- ja raitisvesisäiliöt sekä asunto-osan akut. Pohjan rakenteen ansiosta ilmanvastuskerrointa on saatu parannettua ja polttoaineen kulutusta vähennettyä. Kesän aikana Fallien polttoaineen keskikulutus oli 11,2 l/100 km.

Takatalliin mahtuu vaikka mopo

B 704:sesta löytyy suuri lämmitetty takatalli, johon pääsee käsiksi molemmilta puolin autoa. Takatallin kantavuus on 350 kg. Alumiinirihlatussa pohjassa on kiskoja, joihin kiinnitettyjen koukkujen ja hihnojen avulla kuorman saa sidottua paikoilleen. Tallissa matkalle saa mukavasti mukaan polku- ja motocross-pyörät, surffilaudat, lasketteluvälineet tai vaikkapa lyhyemmän kajakin.

Hymer B 497 SL:n takatalliin mahtuvat kaikki harrastusvälineet.

Takatallissa kulkevat suuremmatkin harrastusvälineet.

Lisäksi keskellä ajoneuvon läpi kulkee noin metrin leveä ja 35 cm korkea lastaustila, joka on kesällä viileä ja talvella lämmin. Lastaustilaan pääsee käsiksi auton molemmilta sivuilta sekä asuintilasta luukun kautta. Falleilta luukun alta löytyykin kesäisin viinikellari. Lisää säilytystilaa löytyy vielä kuskin puolelta.

Tekniikassa ei ole tingitty

Asunto-osa saa tarvittaessa sähköä kahdesta 95 ampeerin hupiakusta. Sähkönsaanti on varmistettu 18 voltin lisälaturilla sekä 160 watin aurinkopaneelilla, jonka mukana tulee 2 kilowatin invertteri.

Hupiakkujen ja auton akun varaustilannetta sekä kaasupullojen kaasun määrää voi seurata, ja Alden nestekiertolämmitystä voi ohjata asuinosan oven päällä olevasta paneelista.

Myös säiliöiden koot ovat riittävät eikä täyttö- ja tyhjennyspisteitä tarvitse olla metsästämässä muutaman päivän välein. Ajoneuvon raikasvesisäilö on 180-litrainen, ja 150 litran harmaavesisäiliön voi kätevästi tyhjentää ohjaamosta nappia painamalla.

Hymer B 704 SL lämpiää Alden nestekiertolämmityksellä. Arktis-paketin myötä kojetaulu lämpiää tehostetusta ja ilmalämmitys puhaltaa lämmintä ilmaa mm. ulko-oven kynnykseen ja etuosan sivuikkunoihin.

Helteillä B 704:n pysyy viileänä Dometic FreshJet 2200 -ilmastointilaitteen avulla. Ilmastointilaitetta voi halutessaan käyttää myös kosteudenpoistoon ja lämmittämiseen.

Ajoneuvosta löytyy myös Truman automaattinen kaasupullonvaihtaja. Katkaisijan ohjauspaneelista näkee, kumpi kaasupullo on kulloinkin käytössä. Kaasupullot pysyvät toimintakykyisinä myös kovilla pakkasilla sillä niiden säilytystila on lämmitetty.

Oleskelutilan nahkaistuimet on helppo puhdistaa ja ne tuntuvat käytössä mukavilta.

Hymer B 704 SL:n ylellisissä asuintiloissa viihtyy

Hymer B 704 SL:n täysintegroitu korimalli tuo avaruuden tuntua oleskelutilaan, joka jatkuu kokoleveänä ohjaamoon asti. Oleskelutilan pöydän ääreen mahtuu istumaan 5-6 henkeä. Pöytälevyä voi pyöritellä itselle sopivaan asentoon ja asetella haluamaansa kohtaan. Sohvan selkänojaan voi sijoittaa 32 tuuman taulutelevision.

Keittiö on tilava ja laskutilaa on hyvin lieden molemmilla puolilla sekä tiskialtaan päällä kannen ollessa paikallaan. Kun tiskialtaan kannen kääntää, löytyy toiselta puolelta leikkuulauta. Lieden kolmea kaasupoltinta voi poikkeuksellisesti käyttää samanaikaisesti. Jääkaappi-pakastin on 160-litrainen. Jääkaapin yläpuolella on kaasu-uuni.

Hymer B 704 SL -mallissa on erillisvuoteet, joiden ansiosta takatalliin on saatu enemmän tilaa. Vuoteen saa levitettyä parisängyksi vetämällä keskikaapista ulos lisäosan.

Ajoneuvon erilliset WC- ja suihkutila ovat tilavat. Vessaan tulee luonnonvaloa kattoluukusta. Avaamalla WC:n oven täysin auki voi välitilan ja makuuhuoneen erottaa muista tiloista omaksi tilakseen.

B 704 SL majoittaa 5 yöpyjää. Makuuhuoneessa on erillisvuoteet, jotka mahdollistavat mahdollisimman suuren takatallin. Sänkyjen välissä olevasta kaapista ulosvedettävällä täytepalalla erillissängyt saa helposti yhdistettyä täysleveäksi parisängyksi, jossa nukkuu tarvittaessa kolme henkilöä. Lisäksi ohjaamon istuinten päälle saa laskettua parisängyn oleskelutilan ja keittiön jäädessä aamuvirkumpien matkaajien käyttöön.

Päivitetty: 5.7.2022