Hyppää sisältöön

Hobby Vantana K65 Ontour – Ensiaskeleesi tien päälle

Hobby Vantana K65 Ontour -retkeilyauto sopii mainiosti pariskunnan tai yksinään seikkailevan ensimmäiseksi matkakodiksi. Pieni koko ja ketteryys ovat omiaan kaupunkien kapeilla kaduilla, ja moottoritiellä Ontour sulautuu muun liikenteen menoon täydellisesti. Näppärä ajoneuvo toimittaa hyvin myös talouden ainoan ajoneuvon virkaa.
|
Kuvat: Raul Fall

Hobby Vantana K65 Ontour on yksi kolmesta Vantana-sarjan retkeilyautomalleista. Se edustaa niin sanottua ensiaskelmallia ja poikkeaa sarjasisaruksistaan De Luxesta ja Premiumista varustetasoltaan sekä sisustuksen ja ulkonäön yksityiskohtien ominaisuuksiltaan. Tyylikkäästi pelkistetty varustelu laskee matkakodin hintaa ja tekee siitä samalla matalamman kynnyksen hankinnan.

Vantana K65 Ontour sopii erinomaisesti ensimmäiseksi matkakodiksi pariskunnalle tai yhdelle, ja näppärän kokonsa puolesta myös talouden ainoaksi ajoneuvoksi. Katso Hobby Vantana K65 Ontourin koeajovideo ja ihastu retkeilyauton ketterään menoon!

Ketterä liikenteeseen soluttautuja

Hobby Vantana K65 Ontour on vain 6,3 metriä pitkä ja 2,0 metriä leveä. Painoa retkeilyautolla on 2 900 kiloa, eli kyseessä on keveä matkaaja. Vantana K65 Ontour on rakennettu Fiat Ducaton alustalle ja ohjaamossa on matkailuautoille tyypillinen Ducaton kojelauta. Ohjaamon penkit ovat ergonomisesti suunnitellut ja ne on helppo säätää juuri itselleen sopivaan ajoasentoon. Istuimien käsinojat tuovat lisämukavuutta ajamiseen, kun ajetaan pitkää matkaa.

Hobby Vantana K65 Ontour mahtuu parkkiruutuun.

Hobby Vantana K65 Ontour sujahtaa parkkiruutuun vaivatta.

Siitä huolimatta, että Vantana K65 Ontour on kevyesti varustettu, se sisältää kaiken tarpeellisen, mitä seikkailijan mukava ja moderni matkakoti tarvitsee. Ehdottoman etulyöntiaseman Ontour nappaa kaupunkiajossa, sillä sitä eivät kaupungin kapeat kadut pysäytä. Ajoneuvo sujahtaa myös vaivatta vaikka täydemmänkin parkkipaikan parkkiruutuun. Lomamatkailun lisäksi arjen asioiden hoitaminen Vantana K65 Ontourilla sujuu yhtä hyvin kuin millä tahansa hieman kookkaammalla henkilöajoneuvolla.

Moottoritiellä Hobby Vantana K65 Ontour soluttautuu täydellisesti liikenteeseen ja kiitää kevyesti 120 km/h muun liikenteen joukossa. 2,0 litrainen moottori ja 6-portainen manuaalivaihteisto ovat kevyelle ja pienelle ajoneuvolle sopiva yhdistelmä ja ne liikuttavat Ontouria moitteetta eteen päin. Useissa kookkaammissa matkailuautoissa maanteiden puuskainen sivutuuli saattaa helposti tarttua ajoneuvoon ja aiheuttaa keinuntaa. Vantana K65 Ontour nappaa kokonsa puolesta pisteet kotiin tästäkin, sillä pienikokoiseen ajoneuvoon ei sivutuuli juuri tartu.

Matkakoti minimalistin tyyliin

Hobby Vantana K65 Ontourin asuintilat ovat tiiviit, mutta matkakodin jokainen neliö on käytetty nerokkaasti hyödyksi. Asuintiloista löytyy kaikki tarpeellinen mukavaan matkantekoon. Runsas määrä ikkunoita ja vaalea sisustus saavat aikaan avaran tunnelman ja luonnon valoa tulvii matkakotiin joka puolelta. Ikkunoissa on sekä hyttysverkot että vekkikaihtimet. Erityisesti oleskelutilan ja makuuhuoneen suuret ja avattavat kattoikkunat ovat huomiota kiinnittäviä yksityiskohtia.

Vantana K65 Ontourin oleskelutilassa on sohva, pöytä ja ohjaamon istuimet.

Oleskelutila sopii niin yhteisiin aamuihin kuin pienen kaveriporukan illanistujaisiin.

Oleskelutila muodostuu pienestä sohvasta, säädettävästä pöydästä sekä ohjaamon käännettävistä istuimista. Sohvasta, pöydästä ja kuskin istuimesta voi tarvittaessa kasata yhden ylimääräisen makuupaikan.

Heti oven viereen on sijoitettu Vantana K65 Ontourin matkakeittiö. I:n mallisessa keittiössä on kaasuliesi kahdella polttimolla, lavuaari ja mukavasti työskentelytilaa reissukokille. Liesi ja lavuaari on lisäksi suojattu lasisilla kansilla, jolloin koko taso on käytössä. Säilytystilaa keittiön tavaroille ja ruokatarvikkeille on keittiötason yläpuolella ja tason alta löytyy yksi kapea ja kolme leveää vetolaatikkoa. Makuuhuoneen puolella tason yhteydessä on tangollinen vaatekaappi. Ulko-oven puoleiselta sivulta puolestaan löytyy 70 litran jääkaappi pakastelokerolla, jonne muutaman päivän eväät mahtuvat mainiosti.

Retkeilyauton matkakeittiö.

Työskentelytilaa keittiössä on mukavasti kahdellekin kokille.

Vantana K65 Ontourin kompakti kylpyhuone.

Kylpyhuone on kompakti, mutta elementit on toteutettu fiksuin ratkaisuin.

Kompaktin kokoinen kylpyhuone on vessan ja suihkun yhdistelmä. WC-istuin on käännettävä, jolloin suihkutilaan saadaan hieman enemmän peseytymistilaa. Suihkuratkaisu onkin mielenkiintoinen, sillä lavuaarin hanassa on pitkä letku, jonka avulla hanasta saadaan käyttöön käypä suihku. Suihkukaukalossa on kaksi viemäriaukkoa, ettei vesi jää vahingossakaan seisomaan kaukaloon, vaikka auto olisikin parkkeerattu vinoon metsätien laitaan. Kaukalo on suojattu puisella levyllä, jota voi pitää paikoillaan kun suihkua ei käytetä.

Tavaratilaa vaikka jaettavaksi

Hobby Vantana K65 Ontourissa on erillisvuode, josta saadaan perinteiseen tapaan patjapalalla leveä parivuode. Laadukkaat kylmävaahtopatjat ja sälepohja takaavat makeat unet. Retkeilyautossa erillisvuoteen erikoisuutena on kuitenkin se, että vuode voidaan nostaa ylös, jolloin makuuhuone muuntuu suureksi kuljetustilaksi. Myös erillisvuoteen rappuset on poistettavissa. Tilaan mahtuu hyvin isompia harrastusvälineitä ja välineet saa turvallisesti kiinnitettyä paikoilleen liinoilla ja lattiassa olevilla kiinnikkeillä.

Hobby Vantana K65 Ontourin makuutila muuttuu kuljetustilaksin

Makuutilan saa muunnettua yllättävän suureksi kuljetustilaksi. Tänne mahtuu vaikka crossipyörä!

Erillisvuoteen ollessa paikoillaan vuoteen alle jää mukavan kokoinen tavaratila. Tilan yhteydestä löytyvät myös kahden 11 litran kaasupullon säilytystilat. Koska Hobby Vantana K65 Ontour on rakennettu pakettiauton rakenteisiin, on takana myös suuret avattavat pakettiauton ovet. Tavaran lastaus sujuu siis helposti. Ja onhan avoimista ovista mukava katsella vaikka kesäillan auringonlaskuakin.

Retkeilyauton erillisvuode Hobby Vantana K65 Ontour.

Erillisvuoteesta saa suuren parivuoteen patjapalan avulla.

Takaosan suuren säilytystilan lisäksi Vantana K65 Ontourissa on huima määrä säilytyskaappeja, joita on aseteltu katon rajaan ympäri asuintilaa. Oleskelutilan päällä on kaksi kaappia ja suuri syvä tila ohjaamon yläpuolella. Keittiöstä alkaen makuuhuoneen ympäri kiertää rivistö kaappitilaa. Tavaratilan puute ei tässä matkakodissa tuota ongelmia, vaikka kokonaisuudessaan kyseessä onkin tiivis paketti!

Hobby Vantana K65 Ontourin korkein sallittu kokonaispaino on 3 500 kiloa, joten 2 900-kiloiseen ajoneuvoon tavaraa saa pakata loppujen lopuksi hyvinkin huoletta mukaan.

Hobby Vantana K65 Ontourilla matkailee talvellakin

Kun matkailuauton hankinta tulee ajankohtaiseksi, on hyvä pohtia hieman, aikooko kulkineella matkata vain kesäsesongin aikaan vai halajaako tien päälle talvellakin. Hobby Vantana K65 Ontour on täysin talviasuttava retkeilyauto. Ontour lämpiää Trumaticin ilmakiertoisella lämmityksellä, joka lämmittää myös käyttöveden suihkuun ja keittiöön

Makuutilan alla sijaitsevat 95 litran raikasvesi- ja 90 litran harmaavesisäiliöt, jotka ovat pakkassuojattuja. Putkistot on sijoitettu alustan kaksoispohjaan, jossa ne pysyvät pakkaselta suojassa lämmitetyssä tilassa. Talvisin kannattaakin muistaa pitää lämmitys päällä myös auton ollessa parkissa, sillä muutoin myös rakenteet pääsevät jäähtymään.

Fiatin alustalle rakennettu matkakoti on eristetty, jonka ansiosta lämpö pysyy talvisin sisätiloissa ja kesäisin asuintila pysyy viileänä. Kaksoispohja ja pohjan eristeet pitävät myös lattian lämpimänä, joten varpaatkaan eivät jäädy pakkasella. 

Koska Hobby Vantana K65 Ontour on rakennettu pakettiauton rakenteisiin, on sen varakuskin puoleisella sivustalla liukuovi, joka toimii asuintilan ulko-ovena. Liukuoven hyvinä puolina on esimerkiksi erinomainen tuuletusmahdollisuus ja sen tuoma terassimainen tunnelma oven ollessa auki. Talvisin liukuoven kanssa saa kuitenkin olla vikkelä, ettei kaikki lämpö karkaa ulos mentäessä.

Retkeilyauton tekniikan hallintapaneeli.

Vasemmalla Trumatic kiertoilmalämmön säädin ja oikealla asunto-osan hallintapaneeli.

Vantana K65 Ontourin asunto-osan tekniikkaa säädetään heti liukuoven yläpuolella sijaitsevasta hallintapaneelista. Kiertoilmalämmityksen ja vedenlämmityksen säädöt tehdään erillisestä säätimestä. Hallintapaneelista säädetään asuinosan valaistusta ja tarkastellaan vesisäiliöiden ja akkujen mittareita.

Onko uuden matkailuauton hankinta mielessä?

Jos uuden matkailuajoneuvon hankinta kutkuttaa ja unelmat karkailevat tien päälle, kannattaa haaveiden toteuttaminen aloittaa tutustumalla karavaanielämään ja tien päällä oloon mielenkiintoisten matkatarinoiden ja vinkkien parissa. Käy myös tutustumassa Hobbyn matkailuajoneuvoihin!

Mikäli mieleesi herää kysymyksiä, Best-Caravanin asiantuntevat myyjät auttavat mielellään mieltä askarruttavien asioiden kanssa ja sopivan ajoneuvon löytämisessä. Myyjän saat kätevästi kiinni esimerkiksi verkkosivujen chatilla tai erillisellä yhteydenottolomakkeella.

Päivitetty: 5.7.2022