Hyppää sisältöön

Dethleffs Grand Alpa I 7820 – Unelmien matkakoti kahdelle

Dethleffsin Alpa-malliperhe on saanut uuden jäsenen: Grand Alpa I 7820:n, joka on täydellisyyttä hipova, mukavuudessa vertaistaan hakeva liikkuva lomakoti kahdelle. Alpa-perhe on tunnettu poikkeuksellisesta pohjaratkaisustaan, joka näkyy myös uudessa Grand Alpa I 7820:ssa. Tutustu ainutlaatuiseen Alpa I:hin ja katso koeajovideo!
|
Kuvat: Raul Fall

Alpan valoisa ja tilava lounge hurmaa

Dethleffs Grand Alpa I 7820 hurmaa mukavasta lomailusta nauttivan pariskunnan ensisilmäyksellä niin ulkoisilla kuin sisäisillä ominaisuuksillaankin. Integroidulla lomakodilla on pituutta 8,5 metriä, korkeutta 3,04 metriä ja sen kokonaismassa on 5000 kiloa. Suuri koko näyttäytyy asuintiloissa erityisesti mukavana väljyytenä, liikkumatilana ja runsaina säilytystiloina.

Grand Alpa lounge oleskelutila.

Alpan lounge tuo sisätiloihin asuntovaunumaisen avaran tunnelman.

Perinteiseen matkailuauton pohjaratkaisuun tottunut yllättyy Grand Alpa I:n perältä löytyvästä loungesta, jonka pääroolissa komeilee jopa kahdeksalle hengelle sopiva U-istuinryhmä. Levitettävän ruokapöydän ansiosta lounge muuttuu helposti illanviettotilasta ruokailutilaksi. Istuinryhmää ympäröi kolme leveää ikkunaa sekä kattoikkuna, jotka tuovat runsaasti valoa ja avaruutta tilaan. Tarvittaessa istuinryhmä muuntuu lisämakuupaikaksi.

Alpan makuuhuone muodostuu laskuvuoteesta.

Tilava erillisvuode laskeutuu ohjaamon ylle napin painalluksella.

Päämakuuhuone löytyy laskuvuoteen muodossa ohjaamon yltä. Leveä, paksuilla patjoilla varustettu erillisvuode takaa sikeimmät unet. Vaikka kyseessä onkin laskuvuode, ei mukavuudesta tai ylellisestä ilmeestä ole tingitty tippaakaan. Makuuhuoneen yhteydessä ohjaamon istuimien takana on kaksi syvää ripustustangollista vaatekaappia sekä yksi hyllyllinen kaappi. 

Grand Alpa I 7820 keittiö

Keittiöön tulvii valoa sekä keittiön ikkunasta että kattoikkunasta.

Keittiöstä löytyy tilava työskentelytaso rosterisella tiskialtaalla ja hanalla sekä kolmen polttimon kaasuliesi. Lieden yllä on liesituuletin, jolla kokkailun höyryt saa näppärästi tuuletettua ulos. 141 litraisen jääkaapin ja pakastelokeron ovet avautuvat molemmille sivuille. Jääkaapin yltä löytyy myös integroitu kaasukäyttöinen uuni. Keittiön kaapit toimivat keskuslukituksella, joka takaa sen, etteivät laatikostot rämähdä auki tiukassakaan kurvissa. Keittiö on hämmästyttävän tilava, eikä kokin tarvitse ruoanlaiton lomassa väistellä ohikulkijaa. Keittiötasoa vastapäätä eteisessä on näppärä laskutaso, jonka alta löytyy mm. kenkäkaappi.

Hotellimaista tunnelmaa kylpyhuoneosastolla 

Eteisestä ohjaamoon päin siirryttäessä päästään Alpan kylpyhuoneosastolle. Grand Alpa I 7820:ssa suihku ja vessa ovat toisistaan erilliset ja niiden väliin jää mukavan kokoinen pukeutumistila. Koska tilat ovat erillään toisistaan, ovat ne myös tilavat. Suihkussa on tilaa niin korkeus- kuin leveyssuunnassakin ja siinä on hotellimaista tunnelmaa – katon led-valot, laadukas suihku ja seinämateriaalit takaavat rentouttavan spa-elämyksen missä ja milloin vain.

Tilava suihku takaa mukavan peseytymishetken.

Grand Alpassa vessa ja suihku ovat toisistaan erilliset.

Myös vessa jatkaa samaa linjaa tilavuuden osalta eikä pidemmänkään matkalaisen tarvitse käpertyä mahtuakseen. Peileistä ei tässä matkakodissa myöskään ole pulaa, sillä vessasta löytyy peilikaappi sekä seinäpeili ja pukeutumistilassa on vielä korkea kokovartalo peili.

Varusteluja mukavaan matkailuun – vaikka ympäri vuoden

Dethleffs Grand Alpa I 7820 on runsain vakiovarustein varusteltu paketti. Dethleffsin Lifetime-Plus korirakenne takaa korkean laadun ja mahdollisuuden ympärivuotiseen matkailuun. Erityisessä korirakenteessa, eli seinissä, katossa tai lattiassa, ei ole puurakenteita eikä kylmäsiltoja ja eristeenä on käytetty vettähylkivää XPS-foamia. Pohjan ja katon lasikuitulevyt suojaavat matkakotia ulkoapäin.

Poikittaisen säilytystilan luukku Alpan kyljessä.

Poikittainen säilytystila on näppärä lisätila esimerkiksi joillekin harrastevälineille.

Grand Alpa I 7820:ssa on käytännöllinen kaksoispohjarakenne. Lämmin kaksoispohjarakenne suojaa muun muassa ajoneuvon vesijärjestelmiä, kuten 166 litraista raikasvesisäiliötä ja 156 litraista harmaavesisäiliöitä jäätymiseltä pakkasella. Kaksoispohja tuo myös lisää säilytystilaa ja Alpan kaksoispohjan sisällä onkin yksi poikittainen ja yksi pituussuunnassa kulkeva pitkä säilytystila.

Rakenteen lisäksi vakiovarusteena Grand Alpa I 7820 -mallissa on Alde nestekiertoinen lämmitysjärjestelmä. Alde nestekiertoinen lämmitys lämmittää matkakodin tasaisesti ohjaamoa myöten, joten keskitalven reissuillakaan varpaat eivät pääse palelemaan!

Alpan takatalli on tilava ja lämmitetty.

Takatalliin on pääsy ajoneuvon molemmilta puolilta.

Alpassa on runsaasti säilytystilaa ympäri sisätiloja.

Takatallin ja kaksoispohjan säilytystilojen lisäksi asuinosa on täynnä näppäriä kaappeja ja laatikostoja.

Säilytystilaa Alpassa on runsain määrin ja pariskuntana matkatavaroita voi lastata mukaan pitkääkin matkaa varten. Ajoneuvon perältä löytyy 85x100cm kokoinen lämmitetty ja valaistu takatalli. Takatallissa kulkevat kaikenmoiset urheiluvälineet suksista surffilautoihin.

Vaikka Grand Alpa I 7820 onkin pohjimmiltaan suunniteltu pariskunnan lomakodiksi, muuntuu se kokonaismassan korotuksella neljälle hengelle sopivaksi. Korotuksen mukana loungeen tulee lisämatkustajan paikat ja kokonaismassa nousee 5400 kiloon.

Grand Alpa I 7820 on ajomukavuudessaan huippuluokkaa

Grand Alpa I 7820 on erityislaatuisen asuinmukavuutensa lisäksi todella miellyttävä ajaa. Fiat Ducaton alustalle rakennettu lomakoti on kolmiakselinen, mutta siitä tai runsaasta kahdeksan metrin pituudesta huolimatta ensivaikutelma on ketterä!

Grand Alpa ajossa maantiellä.

Mutkikkaat tienpätkät eivät tätä maantielaivaa huojuta!

Alpa kulkee maantienopeuksissa vakaasti mutkikkaallakin tiellä ja ketteryys tulee esille niin kääntö- kuin peruutustoimissakin. Jämäkkä alusta ja kolmas akseli takana vakauttavat ajoa ja tasauttavat tärinää myös kuoppaisella tiellä. Moottoritiellä 160 hevosvoimainen, 2,3 litrainen moottori ja 9-vaihteinen automaattivaihteisto pääsevät tositoimiin – yhteistyö sujuu erinomaisesti ja ajoneuvo kiihtyy vaivattomasti täyteen vauhtiin. Ohitustilanteessakaan Alpa ei jää maaliviivalle, sillä säätämällä Drive-ajotilan Power-tilaan puhtia löytyy sulavaan ohitukseenkin.

Grand Alpa I 7820 ohjaamo

Suuresta tuulilasista näkyvyys ulos on erinomainen.

Ohjaamossa kuskin penkki ja ratti ovat säädettävissä itselle sopivaan ajoasentoon. Molemmat penkit kääntyvät myös asuintilaan päin. Keskellä kojelautaa loistaa kookas multimedialaite, jossa myös peruutuskameran näyttö. Kuskin puolelta löytyvät painikkeet keskuslukitukselle, jonka avulla muun muassa keittiön laatikostot saa lukittua ajon ajaksi. Sähköisen rappusen sisäänkäynnin edestä saa myös nostettua ohjaamosta käsin painikkeen avulla. Sivupeilit ovat tärinävaimennetut, lämmitetyt ja säädettävät. 

Alde nestekiertoinen lämmitys kiertää myös ohjaamon kautta ja lämmittää varpaita lisäksi lämpömaton kautta.

Dethleffs Alpa-mallisarjan ajoneuvot ovat pyörillä kulkevia lomakoteja, jotka on suunniteltu viihtymistä varten. Alpa tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon myös asuntovaunua harkitsevalle ainutlaatuisen ja avaran pohjaratkaisunsa kautta. Mikäli integroitu Grand Alpa I 7820 sykähdytti, tutustu myös hieman pienempään alkovimalliseen Dethleffs Alpa 6820:aan.

Best-Caravanilta löydät monipuolisen valikoiman Dethleffs-matkailuautoja ja -vaunuja. Tutustu heti saatavilla oleviin malleihin ajoneuvohaussa. Osaavat ajoneuvomyyjät vastailevat kysymyksiin myös verkossa ja auttavat sopivan ajoneuvon löytämisessä.