Hyppää sisältöön

Dethleffs Alpa -malliperhe kasvaa – Upea integroitu Alpa I 6820

Erikoisilla sisätilaratkaisuillaan ihastuttava, suosittu Dethleffsin Alpa-perhe on saanut uuden jäsenen: integroidun Alpa 6820:n. Perheen pienin jäsen oli aikaisemmin saatavilla ainoastaan alkovi-mallisena, mutta nyt rinnalle on tullut integroitu malli. Sisaruksiensa tapaan Alpa I 6820 on parhaimmillaan kahden hengen liikkuvana lomakotina ja se sopii täydellisesti ympärivuotiseen matkailuun. Katso yltä koeajovideo!
|
Kuvat: Raul Fall

Dethleffs Alpa – ainutlaatuinen matkakoti kahdelle

Dethleffs Alpa on upea, premium luokan mallisarja, jonka integroidut ja alkovimalliset matkailuautot ovat ihastuttaneet ja kasvattaneet suosiotaan upeilla sisätiloillaan ja tasokkailla ominaisuuksillaan. Nyt malliperheeseen on tullut uusi jäsen: Alpa I 6820 on integroitu versio suositusta alkovimallisesta Alpa A 6820:sta. I 6820 laajentaa malliston integroitujen mallien tarjontaa.

Dethleffs Alpa I 6820:ssa on integroiduille matkailuautoille tyypillisesti todella suuri tuulilasi.

Sen lisäksi, että Alpa I 6820 ihastuttaa sisätiloillaan, on sitä myös mukava katsella ulkoa.

Kaikissa Alpa -malleissa on täysin valtavirrasta poikkeava sisätilaratkaisu. Matkailuauton perällä on valtavan kokoinen, asuntovaunumainen lounge-tila, jossa on U-sohvaryhmä levitettävällä pöydällä, leveät loungen ympäri kiertävät panoraamaikkunat ja tunnelmallinen led-valaistus. Alpat ovat kotoisia ja todella valoisia: suurten panoraamaikkunoiden lisäksi katossa kulkee rivistö kattoikkunoita aina loungesta makutilaan saakka.

Alkovimallisissa Dethleffs Alpa A 6820:ssa, A 7820:ssa ja A9820:ssa päämakuutila on alkovissa, mistä löytyy erittäin tunnelmallinen makuuhuone kookkaalla erillisvuoteella. Integoiduissa Alpa I 6820:ssa ja I 7820:ssa on puolestaan ohjaamon päälle sähköisesti laskettava suuri erillisvuode, joka on ilmeeltään yhtä tyylikäs kuin alkovissa sijaitseva makuutila.

Dethleffs Alpa -malliston matkailuautoissa on käytännöllinen kaksoispohjarakenne ja vakiovarusteena Alde nestekiertoinen lämmitysjärjestelmä. Kaksoispohjan sisällä Alpan vesijärjestelmä on suojassa lämmitetyssä tilassa, mikä hyvien eristeiden ja Alden lämmitysjärjestelmän kanssa tekee mallistosta erittäin hyvin talvimatkailuun sopivan.

Alpa -malliston matkailuautot ovat parhaimmillaan kahden hengen pyörillä kulkevina lomakoteina, mutta ne taipuvat myös nelihenkisen perheen tarpeisiin – lisämatkustajapaikat matkakulkineeseen saa ottamalla kokonaismassan korotuksen.

Malliperheen uusi jäsen: Dethleffs Alpa I 6820

Suosittu, alkovimallinen Dethleffs Alpa A 6820 on saanut intergoidun sisaren: Alpa I 6820:n. Uutukainen on 748 cm pituudellaan runsaat 10 cm pidempi kuin alkovimalli, mutta korkeutta sillä puolestaan on 304 cm, mikä on yli 20 cm vähemmän kuin alkovimallisella sisaruksella. 

Alpa ajossa maantiellä.

Kuten muutkin Alpat, on I 6820 rakennettu Fiatin Ducato Maxi AL-KO:n pohjalle. Kokonaismassa matkakulkineella on 4500 kg ja korotettuna 4800 kg, eli tämän matkailuauton rattiin pääsemiseksi vaaditaan kuskilta C1-ajokortti. Ajaminen on miellyttävä kokemus, sillä takaa löytyy ilmajousitus, joka vakauttaa ajoa tuntuvasti. 9-vaihteisesta automaattivaiheistosta löytyy vääntöä joka tilanteeseen, eikä 2,3 litrainen, 160 hevosvoimainen moottori jätä ketään kylmäksi. Apuna on myös Eco-, Standard- ja Power-ajotilat, joilla ajoa voi mukauttaa niin tasaiseen maantieajoon kuin rivakkaan kiihdytykseenkin sopivaksi.

Dethleffs Alpa I 6820 on täysin talvenkestävä ja se sopii ympärivuotiseen matkailuun paremmin kuin hyvin. 130 litrainen raikasvesi- ja 120 litrainen harmaavesisäiliö sijaitsevat lämmitetyssä tilassa kaksoispohjarakenteen suojassa. Kaksoispohja suojaa myös koko vesijärjestelmää. Kaksoispohjarakenteen lisäksi Alpassa on täysin ilman puurakenteita toteutettu Lifetime Plus -korirakenne, jossa on mm. polyuretaanirunko XPS-eristeellä.

Alpan takatalli on leveä.

Takatalli on leveä, mutta korkeutta sillä ei hirvittävästi ole yläpuolelle sijoitetun loungen vuoksi.

Lämmitysjärjestelmänä I 6820:ssa on nestekiertoinen Alde, joka jakaa lämmön tasaisesti loungesta ohjaamoon saakka. Alden putket kiertävät myös tilavaan takatalliin ja tekevät siitäkin lämmitetyn tilan. Lisäksi kaksoispohjassa kulkee koko ajoneuvon levyinen lämmin lisäsäilytystila, johon pääsee käsiksi ajoneuvon molemmilta kyljiltä sekä sisältä keittiönlattian kautta.

Säilytystilaa Alpan kaksoipohjan sisällä.

Kätevä, koko matkailuauton levyinen säilytystila tulee varmasti käyttöön.

Alpa I 6820:n upeaakin upeammat sisätilat

Valtavan kokoiseen loungeen mahtuu helposti kahdeksankin henkeä vaikkapa illan viettoon. Samalla se sopii mitä parhaiten kahdenkeskeisen ajan viettoon. Loungea kiertävät leveät panoraamaikkunat, joista tulvii runsaasti luonnonvaloa. Sohvaryhmän yllä on lisäksi vielä kattoikkuna.

Dethleffs Alpa I 6820 Lounge tila

Loungen pöytä on levitettävä: silloin, kun kylässä on vieraita, kaikki mahtuvat varmasti pöydän ääreen.

Avattavat kattoikkuna loungen yllä.

Loungen yllä oleva kattoikkuna on avattava.

Lisävarusteena U-sohvaryhmän pitkittäiset penkit voi muuttaa ajon ajaksi lisämatkustajien istuimiksi. Luonnollisesti, tilava sohvaryhmä muuntuu myös lisämakuupaikaksi patjapalan avulla.

Alpan keittiö on I-mallinen.

Keittiö on Dethleffsin “GourmetPlus” keittiö, jossa on isot, keskuslukituksella varustetut vetolaatikot sekä tilava 141 l jääkaappi 23 litran pakastelokerolla. Jääkaapin yläpuolella on integroitu kaasu-uuni. Kolmipolttimoisen lieden yllä on liesituuletin, joka poistaa kokkailun höyryt nopeasti asuintilasta.

Liesituuletin matkailuauton keittiössä.

Liesituuletinta ei ihan jokaisesta matkakodista löydykään.

Toisiaan vastapäätä sijaitsevat WC ja suihkutila ovat toisistaan erilliset, mutta sulkemalla keittiöön vievän välioven, yhdistyvät tilat yhdeksi kylpyhuoneeksi. Kylpyhuoneessa on ripaus luksuksen tunnetta: todella tyylikkään näköinen, korkea ja tilava suihkukaappi huokuu hotellimaisuutta. WC:n puolella on leveä peilikaappi sekä korkea vartalopeili. Puukuosi verhoiluissa tekee myös osansa tunnelmassa. Tässähän kelpaisi pitää vaikkapa rentouttava spa-hetki!

Näkymä Alpan ohjaamoon vessan ja kylpuhuoneen läpi.

Tässä kylpyhuone ja vessa ovat toisistaan erillään. Vessan ovi kääntyy välioveksi keittiön ja yhdeksi yhdistyvän wc-kylpyhuoneen välillle.

Korkea suihkutila matkailuautossa.

Alpassa suihkutila on todella tilava. Ilme on hotellimainen ja suihkussa on kotoisa muotoilu.

Alpa I 6820:n makuutila laskeutuu napin painalluksella ohjaamon ylle. Suuri erillisvuode huokuu tunnelmaa ja mukavuutta – takuuta mitä makeimmille unille. Sängyn molemmilta sivuilta jalkopään puolelta löytyy myös pienet ikkunat pimennysverhoilla.

Alpan tilava erillisvuode on tyylikäs ja tunnelmallinen.

Leveä vuode, kattoikkuna ja tunnelmavalaistus. Mitä muuta makuuhuoneeseen toivoisi?

Matkailuauton makuuhuoneen ikkuna ja säilytyslokerikot.

Mukavana lisänä makuuhuoneessa on molemmin puolin pienet ikkunat sekä säilytyslokerikot.

Ohjaamo on Fiatille tavanomainen. Keskeltä kojelautaa löytyy mukavan kokoinen Zenecin multimedialaite, jossa on mm. peruutuskamera. Ohjaamo pysyy lämpimänä, sillä Alden putkisto kiertää myös sen kautta. Ilmastointi on automaattinen.

Dethleffs Alpa I 6820 ohjaamo takaapäin.

Puukuosinen ilme jatkuu ohjaamoon saakka.

Harkitsetko oman matkailuauton hankintaa? Voit tutustua juuri nyt tarjolla oleviin Dethleffs-matkailuautoihin ajoneuvohaussamme. Mikäli kaipaat vinkkejä matkailuauton hankintaan, lataa itsellesi kattava Ostajan oppaamme.

Ostajan opas