Hyppää sisältöön

Tekemistä maalla, vedessä ja ilmassa – Tietäjät löytää #3

Utelias mieli ja hidas aikataulu yhdistettynä matkailuauton tuomaan vapauteen mahdollistavat Suomen tutkimisen ihan uudella tavalla. Suomi on täynnä pienempiä ja isompia salaisuuksia sekä hieman erikoisempia matkakohteita, jotka kannattaa painaa mieleen seuraavaa reissua suunnitellessa. Kokosimme tähän artikkeliin Tietäjät -sivustolta karavaanarikollegoiden viisi vinkkiä, joissa nauttia Suomesta maalla, vedessä ja ilmassa.
|
Kuvat: Best Caravan

Tietäjät löytää -sivustolle on tullut huikea määrä suosituksia kohteista, joissa on tekemistä maalla vedessä ja ilmassa – ja paljon lisää on varmasti vielä tulossa! Tähän artikkeliin on nostettu mielenkiintoisimpia ja hieman erikoisempia matkakohteita inspiroimaan tulevan kesän matkailuautoreissuja. Halusitpa yhdistää matkailuautoreissuihisi sitten sukeltamisen, kalastamisen, patikoinnin tai vaikkapa uniikit yöpymismahdollisuudet, näistä vinkeistä löytyy sinulle varmasti jotain.

1. Arctic Guesthouse & Igloos

Artic Guesthouse & Igloos on Etelä-Lapissa Ranualla sijaitseva helmi, jossa matkaaja voi yöpyä liikuteltavassa iglussa keskellä järveä – ja parkkeerata sen minne vain järvellä. Omasta iglustaan matkailija voi nautiskella keskikesän yöttömistä öistä tai loppukesän upeista tähtitaivaista. Vinkin antanut Keijo ei kehujaan säästele, sillä hänen mukaan paikka on “kesäkauden kynnyksellä varmasti yksi hienoimmista elämyksistä”.

Kesäiset auringonlaskut tarjoavat katsojalleen upeita muistoja

2. Valkmusan kansallispuisto

Valkmusa on Kymenlaaksossa sijaitseva ainutlaatuinen suoympäristö, jollaisiin Etelä-Suomessa harvemmin törmää. Valkmusan kansallispuisto on suurelle yleisölle tuntemattomampi matkakohde, jossa koskematon suo luo kulkijalle tunnelman, jossa on helppoa unohtaa arjen huolet. Keväällä muuttolinnut tuovat mukanaan lisää luonnon ääniä, mutta kesällä auringon paistaessa äänekkäimmät lintujen äänet muuttuvat suoperhosten siipien havinaan. Matkailuautolle löytyy alueelta useita puskaparkkeja. Katso reittiohjeet täältä.

Tällaisissa maisemissa on mukava retkeillä

3. Paakkilan avolouhos

Kiinnostaako sukeltaminen? Tuusniemeltä nimittäin löytyy Soilan vinkkaama Paakkilan avolouhos, joka on sukeltajan unelmakohde, sillä sen vesi on kristallinkirkasta ja turkoosia. Kaivoksen molemmat vedellä täytetyt avolouhokset sijaitsevat alle sadan metrin päässä toisistaan ja niitä yhdistää tunneli. Kaivostoiminnan jäljiltä isommassa avolouhoksessa on pieni rautatievaunu, ajoramppeja sekä muita pienempiä rakennelmia, jotka lisäävät oman tarinansa vanhaan kaivokseen. Retkeilijöille paikalta löytyy laavu- ja tulipaikat, joissa voi grillata omia eväitään ja nauttia kauniista kesäsäästä pulahtamisen jälkeen.

Grillatut eväät maistuvat aina herkulliselta

4. Nuorttijoki

Korvatunturin välittömässä läheisyydessä ja Urho Kekkosen kansallispuiston eteläpäässä sijaitseva Nuorttijoki on kalastajan unelma. Paikalla saa nimittäin nauttia niin Suomen viimeisimmistä täysin villistä vaellustaimenkannasta kuin upeista maisemistakin. “Nuortti on Suomen kauneimpia jokia ja ehdottomasti komeimpia kanjonimaisemia”, kuvailee paikan vinkannut Niko. Hän ohjeistaa elämyksiä hakevia ajamaan Suomen ja Venäjän rajalle, ja kulkemaan rajaa pitkin muutaman kilometrin patikkamatkan kohti jokea, josta avautuu henkeäsalpaava jokimaisema. Matkailuautoilijoiden leiripaikaksi Niko suosittelee Tulppion mökkejä, jossa on matkailuautopaikkojen lisäksi tarjolla myös lounasta erämaatyylisessa miljöössä.

Suomessa riittää upeita järviä ja jokia

5. Huuhan Ranta

Saimaalla sijaitseva Huuhan ranta on kiehtova viikonlopun retkikohde tai pikainen pysähtymispaikka. Ranta koostuu pitkästä hiekkarannasta, jossa voi viettää täydellisen kesäpäivän – joko rannalla loikoillen tai varjoliidellen. Säiden ollessa suotuisat ranta vetää nimittäin puoleensa varjoliitoilun harrastajia ja toimii varjoliitoyhteisön kokoontumispaikkana. Huuhan rannan vinkannut Oona kannustaakin rohkeimpia kysymään varjoliitäjiltä mahdollisuutta tandemlentoon. Matkailuautolla reissaavat voivat viettää Huuhan rannalla useammankin päivän, sillä kohde sopeutuu mainiosti myös puskaparkkeiluun. Tässä linkki videoon, jossa fiilistellään varjoliitoilua.

Retkeilyauto parkkiin ja eikun matka kohti uusia kokemuksia


Lisää kohteita löytyy tietäjät.fi -sivustolta. Tutustu matkavinkkeihin ja jaa meille omasi. Osallistu myös arvontaan – voit voittaa matkailuauton käyttöösi viikoksi!

Oletko kiinnostunut matkailuauton hankkimisesta? Mikäli matkailuauton omistaminen tuntuu liian kaukaiselta ajatukselta, Best Caravanin Best Leasing -yksityisleasingin avulla voit testata, olisiko pyörien päällä liikkuvasta matkakodista viemään sinua kohti omannäköistä vapauttasi. Lue lisää matkailuauton leasingista!

Päivitetty: 6.7.2022