Hyppää sisältöön

Kurkistus lapsiperheen matkakotiin – Tällainen on 8 hengen asuntovaunu!

Yhdeksän metrin mittainen Dethleffs Camper 740TK on todellinen suurperheen asuntovaunu. Best-Caravanilta keväällä ostettu kahdeksalle hengelle mitoitettu matkakoti on päässyt Pettersson-Nuotion perheen testiin jo tuhansien kilometrien edestä. Tässä jutussa pääset kurkistamaan asuntovaunun sisätiloihin ja varusteluun. Tervetuloa!
|
Kuvat: Eeva Pettersson, Johannes Nuotio
Pettersson-Nuotion perheellä on kahdeksalle hengelle sopiva lapsiperheen matkakoti Dethleffs Camper

Teimme heinäkuussa kolmen viikon mittaisen Suomi -kierroksen, jossa asuntovaunumme ominaisuudet pääsivät kunnolla kokeiluun, kun seitsemän hengen ja yhden koiran perheemme reissasi yhteensä yli 4000 kilometrin verran. Vaunumme selvisi kokeesta tietenkin erinomaisin arvosanoin!

Kurkista lapsiperheen matkakotiin, Dethleffs Camper 740TK:n

Pettersson-Nuotion perheen asuntovaunussa, Dethleffs Camper 740 TK:ssa, on tilaa jopa kahdeksalle hengelle.

Tätä pisintä reissuamme ennen olemme toteuttaneet monia lyhyempiä reissuja ja keränneet kokemusta myös puskaparkkeilusta. Hankimme vaunumme maaliskuussa, jolloin ehdimme testata asuntovaunua myös talvikeleillä. Lämmitysjärjestelmä Alde takaa asuntovaunuumme tasaisen lämmön ympäri vuoden. Nyt, kun vaunussamme alkaa olla varustelut hiljalleen kohdillaan ja sen ominaisuudet ovat tulleet tutuiksi, haluamme raottaa hieman verhoa ja esitellä, miten näppäriä ominaisuuksia matkakotimme sisältääkään. Nyt on hyvä mahdollisuus tehdä utelias kurkistus lapsiperheen matkakotiin!

Lapsiperheen matkakoti, joka yllättää tilavuudellaan 

Dethleffs Camper 740TK:ssamme on pituutta yhdeksän metriä ja leveyttä kaksi ja puoli metriä. Neliöihin on saatu taitavasti tehtyä keittiö, jonka ruokapöydän ympärillä kulkee tilava sohva. Iltaisin ruokailutila muuntuu makuutilaksi, kun ruokapöytä lasketaan alas sängyn pohjaksi yhdessä sohvan kanssa. Vaunun keskiosassa on parisänky ja takaosassa kolmikerroksinen sänky sekä sohvasta muuntuva extravuode. Nukkumatilaa asuntovaunussamme onkin yhteensä jopa kahdeksalle hengelle.

Asuntovaunun sisätilan saa jaettua kolmeksi eri huoneeksi sivusta vedettävillä sermeillä. Myös wc- ja suihkutila löytyvät. Wc:n ja keittiön harmaavesisäiliöiden tilavuus on yhteensä reilut 60 litraa. Raikasvesisäiliö on tilavuudeltaan 40 litraa. Reissun aikana suihkussa seitsemän henkinen perheemme käy aina camping-alueilla, sillä priorisoimme vesisäiliön veden juomiseen sekä ruoanlaittoon.

Kolmikerroksinen sänky asuntovaunun perällä on lasten suosikki.

Kolmikerroksinen sänky vaunun takaosassa on erityisesti lasten mieleen.

Lasten kanssa reissatessa olemme erityisen tyytyväisiä asuntovaunun takaosassa olevaan huoneeseen, joka toimii lasten leikki- ja makuuhuoneena. Kun matkaan saa pakattua kaikki lempilelut, ei koti-ikävä pääse pitkilläkään reissuilla yllättämään. Ehdoton plussa asuntovaunussamme ovat sen isot ikkunat ja niistä tulviva valo, joka lisää avaruuden tunnetta. Ikkunoiden edessä on myös näkösuojat, jotka voi halutessaan vetää alas. 

Lapsiperheen matkakotiin mahtuu myös lasten leikkinurkkaus.

Lapsiperheen matkakotiin mahtuu tilaa myös lasten leikeille.

Kaappitilaa on neliöihin nähden runsaasti. Kaikille perheenjäsenille löytyy oma vaatehylly ja sen lisäksi hyllyjä on käytössä niin kuivaruuille, pyyheliinoille, leluille, työkaluille kuin siivoustavaroillekin. Osa hyllyistä on vielä käyttämättäkin ja parisängyn alle saa myös runsaasti tavaraa. Moni asuntovaunussamme vieraillut on ihmetellyt tilan paljoutta ja sitä, miten suhteellisen pieneen tilaan onkaan saatu mahtumaan kaikki tarpeellinen! 

Makuuhuoneesta olohuoneeksi – asuntovaunu muuntuu moneksi 

Olemme tehneet vaunuun hankintoja, jotka tekevät reissaamisesta miellyttävämpää. Siivouskaapista löytyy varsi-imuri, joka menee pieneenkin tilaan. Ostimme myös asuntovaunuun television, minkä myötä makuuhuone muuntuu hetkessä olohuoneeksi, jossa voimme yhdessä rentoutua televisio-ohjelmien parissa. 

Lapset asuntovaunun sängyssä lukemassa kirjaa.

Lapset rentoutuvat lukemalla kirjoja ja katselemalla televisiota.

Keittiössä on kaasuliesi, mikro, jääkaappi ja pakastin. Koska pidämme ruuanlaitosta, halusimme panostaa siihen ostamalla kaasulla toimivan muurinpohjapannun ja pizzauunin sekä pienen, sähköllä toimivan miniuunin. Hankkimamme kaasun ulosoton pikaliitin takaa sen, että saamme kytkettyä grillin ja pizzauunin vaunun nestekaasujärjestelmään. Kaasupulloja mahtuu matkaan kaksi, mutta kaasu on todella riittoisaa: pitkälläkään kesäreissulla emme tarvinneet kuin yhtä pulloa.

Lapsiperheen matkakodin keittiössä on paljon tilaa astioille ja ruoille.

Keittiössä on hyvin kaappitilaa. Suurista ikkunoista tulvii valoa, joka tuo keittiöön tilan tuntua.

Lisätilaa ruuille hankimme 60 litraisesta, kannettavasta kompressorijääkaapista. Asuntovaunun jääkaappina toimimisen lisäksi kompressorijääkaapin voi ottaa mukaan myös autoon, kun teemme päiväretkiä ilman vaunua.

Kokkailua asuntovaunun ulkopuolella kaasukäyttöisellä grillillä.

Hyvillä välineillä kokkailu onnistuu vaivattomasti vaunureissuillakin.

Kuumia kesäpäiviä varten ostimme vaunuun siirrettävän ilmastointikoneen. Hankkimallamme aurinkopaneelilla saamme hyödynnettyä aurinkoiset päivät ja kerättyä asuntovaunun akut täyteen sähköä. Kun akku latautuu auringosta, se mahdollistaa paremmin puskaparkkeerauksen sekä sen, että leirintäalueilla ei tarvitse välttämättä maksaa sähköpaikasta. Olemme aikeissa varustella vaunun lähiaikoina myös invertterillä, joka muuntaa akusta saadun virran 230V vaihtovirraksi.  

Yksi merkittävin hankintamme on ollut kauko-ohjauksella toimiva vaununsiirtäjä, Mover, jonka avulla saamme asuntovaunumme parkkeerattua ahtaisiinkin paikkoihin.   

Lisäneliöitä lapsiperheen matkakotiin etuteltalla 

Best-Caravanilta asuntovaunun yhteydessä ostettu ilmatäytteinen, seitsemän metriä pitkä ja kolme metriä leveä Kampa Frontier PRO 300 etuteltta tuo meidän liikkuvaan lapsiperheen matkakotiin runsaasti lisäneliöitä. Se tarjoaa suojaa niin tuulelta, auringolta kuin sateeltakin. Etuteltan myötä kesäkotiimme mahtuu hyvin vieraitakin, ja onpa teltta toiminut omalla kotipihallamme myös syntymäpäiväjuhlien juhlatilana. Etuteltan pystyttäminen tapahtuu suhteellisen nopeasti, yhdeltä ihmiseltä noin viidessätoista minuutissa. 

Perhe ruokailee asuntovaunun etuteltan alla.

Etuteltta tuo liikkuvaan kesäkotiimme runsaasti lisää neliöitä.

Helposti kokoon taitettavat ulkotuolit ja pöytä nousevat nopeasti teltan alle ruokailutilaksi. Pyykkien kuivaaminen onnistuu teltassa varmemmin, kun pyykit ovat yllättäviltä sateilta piilossa. 

Mukana reissuillamme on ollut myös lasten oma retkiteltta, joka on laitettu etuteltan sisälle lasten omaksi majaksi. Etuteltan alla voi mainiosti myös yöpyä ja saada aikaan erilaista reissutunnelmaa!

_____

Seuraa Pettersson-Nuotion perheen reissuja Instagramissa.  Löydät heidät käyttäjänimellä: @me_and_campfires.

Petterson-Nuotion ja muiden matkailu- ja retkeilyautolla sekä matkailuvaunulla seikkailevien perheiden reissuista kertovat blogit löydät lapsiperheen matkailu matkailuautolla -kategorian alta. Lue ja inspiroidu sinäkin matkustamaan lapsiperheen kanssa.

Lataa alta kattava ostajan opas matkailuajoneuvon hankintaan ja ota määränpääksi vapaus!

Ostajan opas
matkailuajoneuvon hankintaan

 

Päivitetty: 9.1.2023