Hyppää sisältöön

Yhdeksän metriä unelmaa – asuntovaunu suurperheelle

Pian seitsemän henkiseksi kasvava perhe Pettersson-Nuotio päätyi kesämökin sijasta ostamaan asuntovaunun, jolla lähteä uusiin seikkailuihin, kerryttää unohtumattomia reissukokemuksia ja nauttia vapaudesta. Suurperheen tarpeita vastaava asuntovaunu löytyi asiantuntevan palvelun myötä nopeasti Best-Caravanilta. Ensimmäinen yö asuntovaunussa vietettiin maaliskuun tuiskeessa – omalla kotipihalla!
|
Kuvat: Eeva Pettersson, Timo Lehtonen, Johannes Nuotio
Petterssonin perhe hankki Dethleffs-asuntovaunun suurperheelle.

Siinä se nyt on – yhdeksän metriä unelmaa omalla kotipihallamme. Ennen asuntovaunun hankkimista pohdimme pitkään oman kesämökin ostoa, kunnes ymmärsimme asuntovaunun ajavan kutakuinkin saman asian huomattavasti huokeampaan hintaan ja vaihtuvilla maisemilla. Sen jälkeen päätös oli nopea.

Perheeseemme kuuluvat 3–,5–,7- ja 8-vuotiaat lapset ja 10-vuotias koira. Kesällä meille syntyy myös uusi perheenjäsen, joten tilaa todella tarvitaan. Perheellemme sopivan käytetyn asuntovaunun etsintä alkoi netistä ja aika pian oli selvää, mistä vaunu ostettaisiin. Tarpeitamme vastaava asuntovaunu suurperheelle löytyi Best-Caravanilta – saimme vielä iltamyöhällä asiantuntevaa palvelua Best-Caravanin nettisivujen chat-palvelussa. Kuukauden sisällä teimme kaupat käytetystä Dethleffs Camper 740TK asuntovaunusta.

Asuntovaunu suurperheelle – miksi juuri vaunu?

Päädyimme asuntovaunun ostoon muutamastakin eri syystä. Ison perheen ja koiran kanssa matkustettaessa hotellihuoneiden hinnat eivät juuri houkuttele. Myös oman kesämökin ostamiseen ja ylläpitoon verrattuna karavaanielämä on huomattavasti edullisempi ja enemmän meidän näköisemme vaihtoehto. Saunaan ja uimaan pääsemme yhtä hyvin karavaanialueillakin.

Perheen tytöt leikkivät asuntovaunun ruokapöydän ääressä.

Suurperheen asuntovaunussa täytyy olla tilaa myös perheen pienimpien leikkeihin.

Tyttö ja mopsi asuntovaunun sängyllä.

Myös perheen nelijalkainen huomioitiin valinnassa – tällä kaverilla ei kotiutumisen kanssa tullut vaikeuksia!

Saimme kaksi vuotta sitten kokemusta asuntoautolla reissaamisesta lomaillessamme Italiassa. Ajoimme vuokratun asuntoauton kanssa aina Roomasta saappaan korkoon ja takaisin. Vapauden tunne oli sellaista, jota ei hevillä unohda.

Uskomme asuntovaunun olevan meidän perheellemme kuitenkin asuntoautoa toimivampi vaihtoehto. Asuntovaunun voi hyvin jättää karavaanialueelle ja jatkaa pienemmällä kalustolla matkaa lähiseudun matkakohteisiin. Asuntovaunun kanssa matkustaessa saa matkaan myös enemmän tavaraa, kun käytössä on vielä suksiboksilla ja isolla takaluukulla varusteltu seitsemänpaikkainen perheautomme.

Best-Caravanilta apua ja opastusta untuvikkojen matkaan

Asuntovaunuilun suhteen olemme toistaiseksi vielä untuvikkoja, mutta Best-Caravanin kautta saimme luotettavaa palvelua ja tulimme vakuuttuneiksi siitä, että apua on varmasti aina saatavilla niin huollon kuin varaosienkin suhteen. Myymälä on meitä lähellä ja CaravanMarketin valikoima näytti kattavalta. Lisäksi tunnetta vahvisti myös lukemamme Jarmo Lehtisen kokemus Best-Caravanin huoltopalveluista.

Avainten luovutus Best-Caravanilla.

Odotettu H-hetki käsillä: avainten luovutus.

Haimme asuntovaunumme maaliskuun tuiskeessa ja sitä ennen se kuljetettiin puolestamme Oulun myymälästä meitä lähimpään myymälään Turkuun. Ostimme asuntovaunun näkemättä sitä ensin, mutta Best-Caravanin nettisivuilla olleet valokuvat ja 360-kuva vastasivat todella hyvin näkemäämme. Vastassa oli käytetyn, mutta siistin asuntovaunun lisäksi kiireetöntä palvelua ja vaunuun perehdyttämistä. Olimme tilanneet etukäteen myös Kampa Frontier AIR Pro 300 etuteltan, joka sekin odotti meitä valmiina Turun myymälässä noutaessamme vaunun.

Ainoa asia, jonka jouduimme tekemään asuntovaunun ajamiseen liittyen, olikin sitten BE-ajokortin suorittaminen.

Asuntovaunu suurperheelle löytyi Best-Caravanilta - tyytyväiset omistajat vaunun edessä.

Uusi koko perheen vaunu ja sen tyytyväiset omistajat.

Ensimmäinen yö asuntovaunussa maaliskuun pakkasilla

Korona-aika asettaa rajoituksia matkailulle, mutta meille tarjosi sopivasti jännitystä jo ensimmäinen yö asuntoautossa omalla kotipihallamme maaliskuun tuiskeessa. Dethleffs Camper 740TK on talviasuttava ja lämmitys onnistui hyvin asuntovaunun omalla Alde-lämmittimellä. Sisälämpötila oli tasaisesti 21 astetta, vaikka ulkona oli pakkasta -10 astetta.

Isä ja poika asuntovaunun ovella peukut pystyssä.

Ensimmäinen yö vaunussa sai erinomaiset arvostelut.

Talviominaisuudet vakuuttivat meidät, mutta millainen tunnelma jäi tilasta? Kooltaan Dethleffsimme on täydellinen asuntovaunu suurperheelle! Virallisesti nukkumapaikkoja asuntovaunussa on kahdeksalle hengelle. Erityisesti kolmikerroksinen sänky on lasten mieleen. Asuntovaunun saa lisäksi jaettua välisermeillä kolmeen eri tilaan. Lisätilaa matkakotiimme tuo myös hankkimamme Kampa-etuteltta, joka pääsee testiin talven jälkeen.

Äiti laittaa leipiä asuntovaunun keittiössä.

Poikkeusajat ovat nostattaneet kotimaan matkailun suosiota ja pian mekin taitamme matkaa trendikkäästi asuntovaunuillen. Suomessa haluamme nähdä ainakin golfkenttien aatelit, Parikkalan patsaspuiston sekä pohjoisen metsissä sijaitsevan Oranki Artin ja Farm Escapen – maatilapakopelin pupujen ja kanojen keskellä!

Tarkoituksenamme olisi lähiaikoina lähteä valloittamaan jokin uusi lähiseudun kohde. Mikäli korona luo ajatukselle rajoitteita, voimme aina tehdä retken vaikka maalle metsän läheisyyteen. Pääasia on irtiotto arjen aikatauluista. Ja kun laittaa mielikuvituksen kehiin, voi musiikin, kahvin, voisarvien ja aprikoosihillon avulla matkustaa vaikka Etelä-Ranskaan!

Päivitetty: 28.4.2022