Hyppää sisältöön

Kohti vastuullisempaa matkustamista

Best Caravan pyrkii toiminnallaan edistämään muutosta kohti vastuullisempaa matkustamista, ja yksi tavoitetta tukevista toimista on istuttaa vuosittain kymmeniä tuhansia puuntaimia. Yksin emme tavoitteeseemme kuitenkaan pääsisi, ja siksi tukenamme on liuta arvokkaita ja asiantuntevia kumppaneita. Best Caravan haluaa omien toimiensa kautta tarjoamaan asiakkaille mahdollisuuden matkustaa omia intohimoja seuraten, vapaudesta nauttien sekä ympäristöä kunnioittaen.
|
Kuvat: Best Caravan

On tärkeää, että jokainen kantaa oman kortensa kekoon yhteisen tulevaisuuden ja luonnon hyvinvoinnin turvaamiseksi. Ja mitäpä me olisimme mitään sanomaan, ellemme itse hoitaisi omaa tonttiamme. Siksi Best Caravan on ollut vuodesta 2019 asti mukana tukemassa 4H-liiton Taimiteko-toimintaa, jossa nuoret istuttavat Suomeen uusia hiilinieluja ja saavat samalla työkokemusta. Meille vuosittainen taimien istuttaminen on yksi tavoistamme edistää muutosta kohti vastuullisempaa matkustamista. 

Olimme mukana taimien istutuksessa myös tänä vuonna. Taimien istuttaminen aloitettiin Kiuruvedellä, jossa hommaa riitti. Kiuruvedellä sijaitsevalle turvesuolle istutettiin yhteisvoimin nimittäin 20 000 kuusentainta. 🌱

Vuosien päästä tämäkin taimi on osa yhtä suurta metsää.

Mikä on meidän tavoitteemme

Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden matkustaa omia intohimoja seuraten, vapaudesta nauttien sekä ympäristöä kunnioittaen. Samalla haluamme tehdä automatkailusta yhden kestävimmistä matkustusmuodoista. Haluamme, että sinulla on mahdollisuus nauttia arvojesi mukaisesta elämäntyylistä nyt ja tulevaisuudessa. Mikään muutos ei kuitenkaan tapahdu ilman tekoja.

Metsän istutusta varten on syytä laatia tarkka suunnitelma.

Osallistamalla ammattilaisia onnistumme paremmin

Emme suinkaan pääsisi tavoitteisiimme ilman ulkopuolisten ammattilaisten apua ja olemme siksi kumppanoituneet alan parhaiden osaajien kanssa. Luonnonvarakeskus tekee Best Caravanille laskelmat hiilijalanjäljestä, joka perustuu 1 500:n matkailuauton vuosittaiseen käyttöön. Luonnonvarakeskuksen laskelmien mukaan tuotetun hiilijalanjäljen hyvittämiseksi vaaditaan puuntaimien istuttamista 4,5 – 22,2 hehtaarin alueelle maapohjasta ja istutettavasta puustosta riippuen.

Nuoret olivat innokkaasti mukana istutuksessa.

 Koska tällaisen hurjan taimimäärän istuttaminen ei meiltä yksin onnistuisi, olemme kumppanoituneet myös 4H-liiton kanssa, minkä kautta saamme istutukseen apua 4H-nuorilta. Monelle nuorelle taimenten istuttaminen saattaa olla myös ensimmäinen kesätyö, josta saa kerrytettyä itselle arvokasta työkokemusta sekä kesärahaa.

Kuumana kesäpäivänä kannattaa muistaa nesteytys.

Ihan sokkona emme myöskään voi valita maita, joihin taimet istutetaan, ja siksi maa-alueiden kartoitus tapahtuu yhdessä Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton eli MTK:n ja Metsänhoitoyhdistyksen kanssa.

Jokainen voi tehdä kestävämpiä valintoja matkustaessa

Mikäli haluat nähdä minkälaisilla fiiliksillä taimia istutettiin viime vuonna Hankasalmella, niin Elinin ja Emilian Tour de Van -videosta voi käydä kurkkaamassa meininkiä. Elin ja Emilia miettivät videolla myös sitä, millaisia pieniä kestävämpiä valintoja jokainen voi omalla kohdallaan tehdä matkailuautossa matkustaessa. 

Tulevaisuudessa tässäkin sijaitsee ympäristölle arvokas hiilinielu.

____

Jos haluat tutustua ympäristötavoitteisiimme lisää, niin tästä pääset tutustumaan Best Caravanin ilmastolupaukseen.

Päivitetty: 28.6.2021