Hyppää sisältöön

Arkea matkailuautossa Aurinkorannikolla

Haaveiletko pidempiaikaisesta karavaaneilusta lämpimässä kelissä, letkeässä tunnelmassa, Välimeren aaltoja kuunnellen? Aurinkorannikko on unelmakohde matkailuautoilijalle ja tarjoaa kaiken tarvittavan myös mukavaan ja sujuvaan arkeen.
|
Kuvat: Raul ja Sanna Fall

Arki on arkea kaikkialla, mutta Aurinkorannikolla arki on hieman lämpimämpää ja aurinkoisempaa, kuin Suomessa. Kerromme tässä blogissa vinkkejä karavaanarin arkeen Aurinkorannikolla, teitpä kohteessa töitä tai et. Arjen askareiden ohessa Etelä-Espanjassa pääset sukeltamaan espanjalaiseen kulttuuriin, unohtamatta ihanaa gastronomiaa.  

Auto parkkiin ja arkea rakentamaan

Ajettuasi pitkän matkan Euroopan halki, voi hyvin olla, että haluat pysähtyä yhteen paikkaan hieman pidemmäksi aikaa. Aurinkorannikolla on monia hyviä camping-alueita, joista neljä olemme arvioineet tässä blogissa. Itselle sopiva parkkipaikka on tärkeä mukavan arjen järjestämiseksi. 

Jos haluaa viettää arkea matkailuautossa Aurinkorannikolla, mukavuuteen kannattaa panostaa. Kuvassa näkyy lisävarusteena ostettu teltta ja aurinkosuoja tuulilasiin.

Monelle tärkeää arjessa on hyvä wifi-yhteys, oli se sitten etätöiden tekemiseen tai leffojen katselemiseen. Aurinkorannikolla on monia liikkeitä, joista voit ostaa itsellesi nettikortin. Kannattaa ottaa oma mokkula mukaan kotoa ja ostaa siihen paikallinen sim-kortti. Mokkula kannattaa ottaa mukaan liikkeeseen ja pyytää heitä tarkistamaan, että kortti lähtee toimimaan. Usein prepaid-kortit ovat voimassa aina kalenterikuukauden loppuun tai siihen asti, että koko netti on käytetty loppuun. Pyydä halutessasi automaattisesti uusiutuva kortti, näin sinun ei tarvitse aina käydä uusimassa korttia. 

Illat ovat talvella pidempiä kuin Suomessa – joulukuussa aurinko laskee vasta puoli kuuden aikaan illalla, joten työpäivän jälkeenkin on aikaa ulkoilulle.

Vinkki espanjaa taitamattomalle: Selviät vuorovaikutustilanteista helposti Google-kääntäjä sovelluksen avulla. Voit puhua asiasi sovellukselle ja se kääntää sen valitsemallasi kielellä ja puhuu myös käännöksen ääneen. 

Pidä arkirutiineja yllä myös reissussa

Jos suunnitelmana on arjen pyörittäminen matkakodista, kannattaa luoda itselle päivittäiset rutiinit ja pyrkiä noudattamaan niitä. Onhan meillä jokaisella jonkinlaiset aikataulut myös kotona. Muista kuitenkin antaa sattumallekin mahdollisuus, sehän on reissaamisen suola! 

Aurinkorannikolla on paljon padelkenttiä. Useat kentät ovat ulkokenttiä, jolloin tulee liikuttua ulkoilmassa.

Moni tuo pidemmälle reissulle mukaan työt, joita pystyy tekemään etänä. Aurinkorannikko onkin talvisin monen suomalaisen etätyöpiste. Voit helposti nauttia kauniista päivistä työn tekemisen lomassa – esimerkiksi kahvitauolla pieni kävelylenkki piristää kummasti. Illat ovat talvella pidempiä kuin Suomessa – joulukuussa aurinko laskee vasta puoli kuuden aikaan illalla, joten työpäivän jälkeenkin on aikaa ulkoilulle.

Arkeen kuuluu harrastukset – myös Aurinkorannikolla

Harrastukset pitävät mielen virkeänä ja luovat yhteisöllisyyttä uudessa ympäristössä. Aurinkorannikolla harrastusmahdollisuuksia on monia ja monet leirintäalueet myös järjestävät eri aktiviteetteja sekä tapahtumia.  

Arkea matkailuautossa Aurinkorannikolla – vinkkejä tekemiseen ja näkemiseen:

  1. Padel on suosittu laji Aurinkorannikolla. Padelkenttiä on melkein joka kulmassa ja pelaaminen on edullista. Näitä paikkoja kannattaa käydä läpi ja vaikka liittyä paikalliseen padelklubin pelirinkiin. Näin saat helposti itsellesi peliseuraa.
  2. Golffin ystäville löytyy paljon erilaisia kenttiä läpikäytäväksi. Toki monelle kentälle voi ostaa muutaman kuukauden pelioikeuden ja silloin saa pelata rajattomasti kyseisellä kentällä. Golf ei nykyään ole enää kovin edullista Aurinkorannikollakaan, vaan yhdestä kierroksesta joutuu maksamaan useamman kymmenen euroa. Jos pelaat paljon, on kuukausijäsenyys edullisempi vaihtoehto.
  3. Luonto on kaunista ja välillä myös karua ja sopii patikointiin. Kauniissa maisemissa on ihanaa harrastaa ulkoliikuntaa. Esimerkiksi Fuengirolan vieressä sijaitsevan Mijaksen vuorella on useita eritasoisia patikointireittejä. Mijakseen pääsee bussilla Fuengirolasta. Ympäristössä on myös paljon pieniä kyliä, joiden ympärillä on eri tasoisia kävelyreittejä. On hienoa kulkea jalan ympäri pikku kyliä – näin näkee paljon ja voi himon iskiessä vaikka piipahtaa tapaksille. 
  4. Vesiurheilumahdollisuuksia on monia! Tuulisena päivänä surffarit ja wakeboardaajat viettävät aikaa alueen rannoilla. Monessa venesatamassa on rivissä vuokrattavia veneitä, jolla pääsee ulapalle ihastelemaan rannikkoa toisesta perspektiivistä.
  5. Aurinkorannikolla on paljon erilaisia tapahtumia juhlapyhien aikaan. Yhtenä esimerkkinä upeat joulu- ja pääsiäiskulkueet. Näitä kannattaa ehdottomasti lähteä katsomaan – ne ovat mainio tapa nähdä espanjalaista kulttuuria. 
  6. Gastronomiaa rakastavalle, Aurinkorannikolta löytyy tuhansia erilaisia ravintoloita ja tapas-baareja. Hinnat ovat kohtuullisia, varsinkin jos valitset hiukan syrjässä olevia ravintoloita. Monen lähialueen pikkukylän hintataso on erittäin huokeaa. Aurinkorannikolla järjestetään myös erilaisia ruokatapahtumia. Fuengirolassa on vuosittain järjestettävä La Cazuela de la Abuela, jonka aikana ravintolat myyvät perinneruoka-annoksia ja lisäksi Tai Ruta de la Tapa Erótica, perinteinen tapaskierros eri ravintoloissa.
  7. Alueella on myös paljon konsertteja, museoita ja urheilutapahtumia. Niissä saat mahtavia kulttuurikokemuksia. Myös jalkapallon ystäville on tarjolla Malaga stadionilla hyviä matseja.
  8. Osallistu erilaisille kursseille opistoissa ja kurssikeskuksissa. Voit opetella kokkaamista, opiskella kieltä, käydä tanssitunneilla – valinnanvaraa takuulla löytyy! Fuengirolassa on www.sofiaopisto.net ja www.suomela.info mistä saat lisää tietoa erilaisista harrastuksista.
  9. Leirintäalueella kannattaa ottaa osaa erilaisiin tapahtumiin ja jutella aktiivisesti naapureiden kanssa. Monet leirintäalueet järjestävät ohjattua liikuntaa ja muita tapahtumia ja juhlia. 

Monella leirintäalueella on jaossa suomalaisia lehtiä. Näistä saa hyviä vinkkejä erilaisista tapahtumista ja esimerkiksi lähestyvistä pyhäpäivistä.

Pysy ajan tasalla Aurinkorannikon asioista

Kaikista Aurinkorannikon tärkeistä asioista ja tapahtumista saat tietoa esimerkiksi www.espanja.com tai www.costalla.fi sivustoilta. Paikallisten suomenkielisten lehtien, kuten Fuengirola.fi, Óle ja SE lukeminen pitää myös hyvin ajan tasalla alueen asioista. Englanninkielisiä lehtiä löydät myös lähimmästä kadunvarsi kioskista. 

Jos käytät Facebookia, Aurinkorannikolla asuvien ja vierailevien suomalaisten ryhmässä on myös hyviä vinkkejä tapahtumista, aktiviteeteista sekä erilaisista palveluista. Ryhmässä voit aina myös kysyä neuvoa sinua askarruttavissa asioissa.

Arkea matkailuautossa Aurinkorannikolla

Jos oman arjen siirtäminen toiseen sijaintiin on sinulle mahdollista, on Aurinkorannikolle matkailuautolla lähtö mainio idea. Moni meistä elää haaveillen erilaisesta elämästä, tekemättä mitään sen eteen. Mielestämme kannattaa kuitenkin elää tässä hetkessä ja ottaa askeleita omien unelmien toteuttamiseksi. Jos arki matkailuautosta käsin on unelmasi, on Aurinkorannikko ideaali kohde – turvallisuus, lämpö sekä sujuva arki on taattu. 

___________

Etelä-Eurooppaan kannattaa jokaisen pidemmästä reissusta haaveilevan karavaanarin suunnata. Tätä varten onkin hyvä tutustua neljään suosituimpaan leirintäalueeseen Aurinkorannikolla. Mainio idea on myös suunnata matkailuautolla Portugaliin, jonka suosio kiihtyy jatkuvasti karavaanareiden keskuudessa.

Piditkö artikkelista? Tilaamalla uutiskirjeemme  saat kaikki uusimmat artikkelimme suoraan sähköpostiisi. Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään:

Päivitetty: 29.12.2023