Hyppää sisältöön

Road trip pohjoiseen – Matkailuautolla syksyisen Lapin sydämeen

Rento ruskamatka pohjoisen Suomen maisemiin on mainio tapa irrottautua arjesta syksyn pimetessä kohti talvea. Kun alla on oma matkailuauto, voi väriloistosta ihailla juuri siihen tahtiin kuin itse haluaa. Katso, millaisissa maisemissa Raul ja Sanna Fall karavaanailivat ruskamatkallaan.
|
Kuvat: Raul Fall, Veikka Hännikäinen

Road trip pohjoiseen keskellä upeinta ruskaa – mikä olisikaan parempi tapa ihastella luonnon leiskuvaa värinäytöstä ja nauttia syksyn tuoksusta ja herkästä tunnelmasta? Pohjoisen kumpuilevat tunturit, horisonttiin saakka yltävät metsät ja asuttamattoman seudun rauha ovat omiaan ruska-ajan arjen irtiottoon.

Automatkailua harrastavat Raul ja Sanna Fall lähtivät ruskamatkalle pohjoiseen parhaimman väriloiston aikaan. Pariskunnan matkakotina reissuilla toimii tyylikäs Hymer B 704 SL -matkailuauto.

Raul ja Sanna pysähtyivät ensin Vuokatissa, jonka jälkeen suunta jatkui Riisitunturin upeisiin maisemiin. Riisitunturilta pariskunnan matka jatkui kohti Nuorgamia. Tien päällä oltiin juuri otolliseen aikaan, sillä luonnon väriloistoa jatkui aina kotimaan pohjoisimpaan tappiin saakka. Katso yltä maisemavideo Raulin ja Sannan matkasta Riisitunturilta Nuorgamiin.

Road trip pohjoiseen matkailuautolla upeissa maisemissa.

Upeita maisemia horisontissa. Pian on kuvaustauon paikka!

Matkailuautolla omaan tahtiin

Matkailuautossa on etunsa syksyisellä road tripillä, sillä silloin ei tarvitse paahtaa aikataulujen perässä tai etsiä vapaata majoitusta montaa viikkoa etukäteen. Matkasuunnitelmasta tulee heti joustavampi, kun ei ole kiinni missään valmiiksi varatussa. Parasta tien päällä onkin, kun matkaa voi tehdä vapaasti ja rennosti, pysähtyä silloin, kun siltä tuntuu ja jäädä yöksi vaikkapa kauniin järven rannalle. Lämpimässä matkakodissa on lisäksi mukava tunnelmoida illan pimetessä ja sateen ropistessa tuulilasiin.

Raulin ja Sannan road tripillä oli aikaa nauttia maisemista. Matkan varrella pysähdyttiin useampaan otteeseen kuvaamaan uskomattomia syksyn värejä.

Ruskamaisema ja järvi pohjoisessa. Ruskamaisema ja matkailuauto maantiellä pysähtyneenä.Karua tunturimaisemaa syksyisessä Lapissa.

Raul ja Sanna pysähtyvät Ivaloon yöksi. Yöpaikaksi valikoitui pysäköintialue järven rannalta. Aamuauringon valjetessa pariskunta teki pienen tutkimusmatkan ympäristöön. Maisemien lisäksi matkalta tarttui mukaan suuri saalis kookkaita herkkutatteja. Kylläpä kannatti tutkailla ympäristöä!

Rantamaisema aamuauringon noustessa Ivalossa.

Raul nousi aamuauringon noustessa kuvaamaan upeita maisemia dronella Ivalossa.

Sanna herkkutatti kädessään.

Ivalosta lähti mukaan myös muhkea saalis herkkutatteja. Mitähän hyvää on tiedossa lounaaksi?

Road trip pohjoiseen on takuuvarma valinta reissukuumeeseen

Road trip pohjoiseen on varma valinta mihin vuodenaikaan tahansa sillä tekemistä, näkemistä ja kokemista löytyy aina. Talvella pohjoisessa saa ihastella upeaa lumipeitettä, joka erityisesti etelässä asuvilta jää nykyisin entistä harvemmin kokematta. Tykkymaisemat, kaamos ja valosaasteeton yötaivas ovat ainutlaatuisia kokemuksia.

Tykkymaisema Riisitunturilla auringonlaskussa.

Tykkymaisema pakkaspäivän auringonlaskussa Riisitunturilla.

Keväällä pohjoiseen suuntaava voi pitkittää vaikka laskettelukautta ja lähteä pujottelemaan rinteisiin lämmittävän toukokuisen auringon alle. Kesällä Lapin luonto kutsuu seikkailijaa: patikkaretket kansallispuistoissa ja tuntureilla, maastopyöräily, koskenlasku ja kalareissut kuuluvat aktiivimatkailijan road tripin ohjelmistoon.

Lakkojen keräys purkkiin suolla.

Kesän lopulla ja syksyllä Lappiin voi lähteä myös marjastamaan ja sienestämään. Mikäpä olisikaan rentouttavampaa, kuin samoilla marjasangon kanssa luonnon rauhassa!

Kesän vaihtuessa syksyyn tunnelmalliset ruskamatkat ovat vuodenajan kohokohta. Luonnon puhkeaminen syksyn väriloistoon on häkellyttävän kaunista. Pohjoisen paras ruska ajoittuu usein syyskuun puolivälin ja loppuun.

Oletko kiinnostunut automatkailuharrastuksen aloittamisesta? Karavaaniharrastuksen aloittaminen ei vaadi ihmeitä! Best-Caravanin verkkosivuilla voit tutustua matkailuautojen ja retkeilyautojen valikoimaan sekä matkailuajoneuvon vuokraukseen.

Päivitetty: 5.9.2023