Hyppää sisältöön

Espanjaan reissaaminen lasten kanssa

Espanja on monen lapsiperheen suosikkikohde, ja sinne suuntasi tänä kesänä myös seitsenhenkinen Pettersson-Nuotion perhe. Tässä blogissa perhe kertoo, miten matka koti-Suomesta kohti Aurinkorannikkoa sujui omalla autolla ja matkailuvaunulla. Luvassa on myös vinkkejä Espanjan parhaista matkakohteista ja lapsiperheille sopivista camping-alueista.
|
Kuvat: Eeva Pettersson

Alkukeväästä Best Caravanilta hankittu matkailuvaunumme, Hobby Deluxe Edition 650 KMFe, pääsi heti tulikokeeseen, matkallamme tuhansien kilometrien päähän etelän lämpöön Espanjan Aurinkorannikolle. Espanjaan reissaaminen lasten kanssa vaatii hieman etukäteen valmistautumista ja on tärkeää tehdä matkasuunnitelma perheen rytmiä kunnioittaen. Reittimme alkoi Helsingistä, missä hyppäsimme Saksan Travemündeen liikennöivän Finnlinesin rahti- ja matkustajalaivaan. Reilun vuorokauden ajan laivalla viihtyneinä ja hyvin levänneinä matkamme jatkui tien päällä Saksan, Belgian, Alankomaiden ja Ranskan läpi kohti Espanjaa. Matkalla pysähdyimme lasten kanssa Pariisin Disneylandiin, mistä onkin kerrottu enemmän edellisessä blogitekstissä.

Pitkillä ajomatkoilla on huolehdittava riittävän tiheistä levähdyshetkistä.

Espanjassa matkamme taittui kauttaaltaan itärannikon läheisyydessä, hyvässä kunnossa olevalla A7-moottoritiellä, jonka varrella olevia levähdysalueita riitti hyvin meidän tarpeisiimme. Teimme matkaa Pohjois-Espanjasta Aurinkorannikolle yhteensä kolmen päivän ajan. Ajomatkat keskitimme pääsääntöisesti vauvamme päiväuniaikoihin. Isommat lapset saivat ajan kulumaan helposti tableteilla pelaten ja elokuvia katsellen. Vaikka polttoaineen hinta on hurjassa nousussa, on matkailuvaunulla reissaaminen silti halvempaa ja mukavampaa kuin lentäminen meidän seitsemän henkiselle perheelle.

Espanja tarjoaa takuuvarmasti jokaiselle jotakin.

Uima-allas ja lasten leikkipaikka olivat painavia kriteereitä leirintäalueita valitessamme.

Lasten kanssa leirintäalueelle Espanjassa – valinnanvaraa riittää matkalla Aurinkorannikolle

Matkan varrelle osuvat camping-alueet valitsimme Park4night-sovelluksen kautta. Sovellus näyttää reitin varrelle osuvat leirintäalueet, puskaparkit ja pysäköintialueet. Ja niitähän muuten Espanjassa riittää! Leirintäalueiden hinnat meidän kokoiseltamme perheeltä olivat Espanjassa keskimäärin 35 euroa yöltä, lomaresortit hieman kalliimpia. Tarjonta leirintäalueiden osalta on monipuolista.

Uima-altaat ja vesiliukumäet ovat loman yksi odotetuimmista kohokohdista.

Nämä seitsemän asiaa olivat tärkeitä meidän perheellemme, kun valitsimme leirintäaluetta:

  1. Lämmitetty ja mielellään myös katettu uima-allas
  2. Hinta-laatusuhde
  3. Monipuolinen lasten leikkipaikka
  4. Aktiviteetteja myös perheen isommille lapsille, kuten koripallo tai pingis
  5. Ohjattua toimintaa lapsille
  6. Sijainti mielellään rannan yhteydessä
  7. Tasokkaat huoltorakennustilat (pyykinpesu, wc- ja suihkutilat)

Meidän matkailuvaunumme sijaitsi vain muutaman askeleen päässä lomakeskuksen näyttävältä amfiteatterilta.

Leirintäalue rannikolla

Ensimmäisen yön Espanjassa vietimme itärannikolla sijaitsevassa Playa Bara Resortissa. Kunnon lomatunnelmaa tarjosivat mm. alueen näyttävät uima-altaat, vesiliukumäet, minigolfrata, lasten leikkipaikka, amfiteatteri ohjelmineen sekä alueella toimivat muut palvelut, kuten minimarket ja parturi-kampaamo.

Uusi matkailuvaunumme selvisi kiitettävin arvosanoin pidemmästä Euroopan matkasta.

Playa Bara Resortin alue oli siisti, viihtyisä ja lapsiystävällinen. Yö lomakeskuksen palveluiden äärellä omassa matkailuvaunussa oli miellyttävä kokemus: emme ikinä saisi vastaavanlaista palvelua hotellista samaan hintaan.

Auringon paistaessa uima-allas veti puoleensa koko perhettä.

Leirintäalue vuoristossa

Seuraavaksi matkailuvaunumme suuntasi vuoristomaisemiin Alannia Resortsiin, missä pääsimme pulahtamaan uima-altaiden virkistäviin vesiin. Jatkoimme kuitenkin nopeasti matkaa kohti aurinkoista Marbellaa. Siellä meitä odotti pidempiaikainen, viikon kestävä leiripaikka Camping Capobino.

Marbellassa sijaitseva Camping Capobino tarjosi lapsille runsaasti viihdykettä ja hauskoja hetkiä.

Alueelta löytyi katettu ja lämmitetty uima-allas. Altaassa tarkeni polskia myös perheen pienimmän kanssa. Toinen ulkoallas palveli meitä helteillä. Lapset oli huomioitu myös alueelta löytyvällä leikkipaikalla ja köysiradalla.

Camping-alueen köysiradalla saatiin kokea jännittäviä hetkiä!

Alueella oli myös lapsille ohjattua toimintaa, kuten minidisko ja jalkapalloturnaus. Ravintolatarjontaakin leirintäalueelta olisi löytynyt, mutta me matkasimme pienen matkan päähän Fuengirolaan ystäväperheen luokse nauttimaan paellasta meren äärellä. Meidän oli helppo jättää matkailuvaunu leirintäalueelle ja jatkaa matkaa omalla autolla alueen monipuolisiin nähtävyyksiin.

Lasten kanssa Espanjaan ja Aurinkorannikolle

Olemme ennenkin olleet Aurinkorannikolla, mutta Espanja jaksaa aina yllättää. Nautimme viikon aikana muun muassa delfiiniristeilystä, camping-alueen tarjonnasta sekä lämpimistä päivistä uima-altaalla ja rannalla.

Espanjan Aurinkorannikko on hyvä matkakohde ympäri vuoden, sillä aurinkoa riittää kaikkina vuodenaikoina.

Golfaajille Espanja tarjoaa tasokkaita golfkenttiä ympäri vuoden. Meidänkin perheestämme osa kävi testaamassa Cabopino golfin ja Calanova golfin vihreät kentät.

Espanja on golfareiden taivas.

Tutustuimme myös ihastuttavaan valkoiseen pikkukylä Mijasiin, missä patikoimme vuorelle ja osallistuimme Airbnb-elämyspalveluiden kautta bongatun paikallisen oppaan johdolla joogatunnille.

Tämä joogaretki toteutettiin vain aikuisten kesken. Aurinkorannikolla elää paljon suomalaisia, ja löysimme vaelluksen ajaksi samaa kieltä puhuvan lapsenvahdin Aurinkorannikon suomalaiset -Facebook-ryhmän kautta. Tätä mahdollisuutta kannattaa muidenkin lapsiperheiden ehdottomasti hyödyntää!

Joogaa vuoristossa. Paikallisia oppaita ja elämystuottajia hyödyntäen pääsee tutustumaan paremmin alueen kulttuuriin ja nähtävyyksiin.

Lasten kanssa reissuun matkailuvaunulla: vietä omannäköinen loma

Matkailuvaunulla reissatessa pidämme erityisesti siitä, miten monipuolisen loman sen ympärille voikaan rakentaa. Joskus on päiviä, jolloin kaipaa omaa rauhaa metsän tai rannan siimeksessä. Välillä taas kiinnostavat kaupungin syke ja camping-alueen tunnelma. Matkailuvaunu muuntuu moneen.

Gibraltarin veikeät apinat ovat ovelia ja nopeita liikkeissään.

Espanjassa on valtavasti nähtävää ja koettavaa. Aiemmilla Espanjan matkoilla olemme tehneet autolla päiväretkiä esimerkiksi Gibraltarin apinoita katsomaan sekä käyneet ihailemassa jyrkän rotkon jakamaa Rondan kaupunkia.

Ronda on vaikuttava näky.

Marbellan vanha kaupunki on takuuvarma kohde, mikäli haluaa nauttia lumoavan kauniista valkoisista rakennuksista rönsyilevine kukkakujineen.

Kuvankaunista Marbellaa sanotaan Aurinkorannikon helmeksi.

Malagassa puolestaan yhdistyvät ihanasti rantaelämä ja upeat taide- ja kulttuurielämykset, kuten Alcazaban linna, Malagan katedraali ja Picasso-museo.

Espanja tarjoaa takuuvarmasti jokaiselle jotakin. Tämäkään kerta Espanjassa ei taatusti jäänyt meille viimeiseksi!

_____

Seuraa Pettersson-Nuotion perheen reissuja Instagramissa. Sieltä löydät heidät käyttäjänimellä: @me_and_campfires.

Pysy kartalla Petterson-Nuotion ja muiden matkailu- ja retkeilyautolla sekä matkailuvaunulla seikkailevien perheiden reissuista – tilaa Best Caravanin uutiskirje ja inspiroidu sinäkin matkustamaan lapsiperheen kanssa.

Päivitetty: 20.2.2023