Hyppää sisältöön

Matkakotina Sunlight – Eero Ettalan ensimmäinen karavaanikesä oli menestys

Ammattilumilautailijana ja TV-juontajana tunnettu Eero Ettala matkasi kesällä niin rinteeseen kuin sukulaisiinkin matkailuautolla. Ensimmäisenä matkakotina toimiva Sunlight T68 XV yllätti ensikertalaisen positiivisesti - tilaa on riittämiin ja reissuihin on tullut lisää toivottua joustavuutta.
|
Kuvat: Janne Lipsanen
Eero Ettalan ensimmäinen karavaanikesä Sunlight-matkailuautolla alkoi Rukalta toukokuussa.

Ammattilumilautailija-TV-juontaja Eero Ettalan ensimmäinen karavaanikesä koostui reissuista työn ja vapaa-ajan parissa. Ettalan matkakotina on toiminut Sunlight T68 XV, jonka kyydissä elämä tien päällä on tullut tutuksi. Kesän reissut olivat menestyksekkäitä, ja karavaanailun parhaaksi puoleksi nousi matkakodin tuoma vapaus. Karavaanimatkailun joustavuudesta on ollut hyötyä niin töissä kuin vapaa-ajallakin, on kyseessä ollut sitten kuvausmatka rinteeseen tai vierailu sukulaisissa.

Kuinka ammattiurheilija oikein päätyi matkailuautoilun pariin? Syksyllä 2019 Ettala oli Norjassa tiimikavereidensa kanssa, kun osa lasketteluporukasta saapui paikalle Sunlightin matkailuautolla. Ettala huomasi, kuinka matkailuauto sopi hyvin yhteen extreme-urheilijan menevän elämäntavan kanssa. Pian Ettalalle tarjottiin yhteistyömahdollisuutta Sunlightin tehdastiimin kanssa, ja näin yhteinen matka Sunlight T68 XV -matkailuautolla alkoi.

Sunlight T68 yllättää – helppokäyttöinen tilaihme

Ensimmäinen reissu uudella Sunlightilla suuntautui pienellä kaveriporukalla Rukalle toukokuussa. Hetken mielijohteesta tehty laskettelumatka osoittautui kesän hienoimmaksi reissuksi. Suljetun laskettelukeskuksen rinteet olivat yhä lumiset, ja kaverukset pystyivät olemaan mäessä iltamyöhään valoisien öiden ansiosta. Matkailuauto pysäköitiin rinteen juurelle ja huipulta laskettiin suoraan tukikohdan ovelle.

Ettala lumilautailee Rukan rinteessä.

Hyvälumisen talven jälkeen Rukan rinteisiin pääsi lautailemaan vielä toukokuussakin.

Ettala yllättyi siitä, miten hyvin pieni tila matkailuautossa on käytetty hyväksi. Matkakotiin mahtui hyvin kolme aikuista. Lisää tilaa sai tarvittaessa huonekaluja siirtelemällä: mm. pöytää pystyi liikuttelemaan ja sängyn sai nostettua ylös, jolloin kaverusten harrastusvälineet mahtuivat vaivatta kyytiin. Oleskelutilan miehet laajensivat auton ulkopuolelle markiisin avulla. Ja kylläpä aamiaista oli mukava syödä omalla terassilla!

Ettala ja kaveri matkailuauton markiisin alla istumassa.

Oma tukikohta terasseineen rinteen juurella – nyt on puitteet kohdillaan.

Ettala teki reissuja Sunlightilla myös vaimonsa Tuija Pehkosen kanssa. Ollessaan Rukalla Ettala tovereineen käytti laskettelukeskuksen huoltorakennuksia matkailuauton oman vessan ja suihkun sijaan, sillä niiden käyttö herätti pientä epävarmuutta: miten vesi riittää ja millainen toimitus vessan tyhjentäminen mahtaa olla? Raskaana olevan vaimon kanssa vessan käyttämättä jättäminen ei kuitenkaan tullut enää kysymykseenkään. Vessan tyhjentäminen osoittautui loppujen lopuksi maailman helpoimmaksi jutuksi – paljon mutkattomammaksi kuin olisi voinut kuvitellakaan.

Kätevä matkustustapa erityisesti lyhyille reissuille

“Asuntoautolla on hyvä tehdä lyhyitä tehohyökkäyksiä mielenkiintoisiin mestoihin”, Ettala summaa.

Matkailuauto on osoittautunut Ettalalle ja hänen vaimolleen erittäin käytännölliseksi matkailuvälineeksi sukulaisten ja tuttujen luona vieraillessa. Koronan vuoksi tänä kesänä on ollut erityisen hienoa, kun yöpaikkaa ei ole tarvinnut järjestää sukulaisilta tai hotellista, vaan oman matkakodin on voinut ajaa yöksi mukavaan puskaparkkiin esimerkiksi järven rantaan. Keväisen Rukan matkan lisäksi Ettalan lyhykäinen työmatka Kuopioon hoitui myös Sunlightin kyydissä.

Ettalan mielestä karavaanausta ei mielletä enää vain eläkeläisten harrastuksena ja elämänä leirintäalueilla, vaan se on alettu nähdä mahdollisuutena toteuttaa itselleen tärkeitä asioita. Nuorempi sukupolvi ajaa auton leirintäalueen sijaan jonnekin muualle, kuten luontoon tai vaikkapa laskettelurinteen juurelle. Ettalan karavaanailu on herättänyt kiinnostusta matkailuautoihin myös hänen kaveripiirissään.

Vaikka Ettalan ensimmäinen karavaanikesä on lopuillaan, on miehellä jo tulevia matkasuunnitelmia mielessään. Ettalan suunnitelmissa on lähteä lähiaikoina matkailuautolla Turun saaristoon pyöräilemään. Sunlight onkin tarkoitus pistää lähtökuntoon heti, kun sopivaa aikaa reissuun vapautuu.

Ettala taiteilee rinteessä lumilaudalla.

Päivitetty: 24.3.2021