Hyppää sisältöön

Matkailuvaunun vaihto uudempaan tuo lisää viihtyvyyttä ja kevyempiä kilometrejä

Karavaanielämä on vienyt Pettersson-Nuotion perheen nopeasti mukanaan, ja tänä keväänä tuli aika päivittää matkailuvaunu uudempaan malliin. Mitkä syyt ajoivat matkailuvaunun vaihtoon? Entä mitä uusia suunnitelmia perheellä uuden matkakodin kanssa on? Tässä blogissa saadaan vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin!
|
Kuvat: Eeva Pettersson, Johannes Nuotio

Kevään tullen moni haaveilee uudesta matkailuvaunusta -tai autosta. Niin kävi myös meidän perheessämme. Kun ensimmäisen kerran hankimme matkailuvaunun, emme aluksi uskaltaneet sijoittaa siihen suuria summia. Päädyimme hankkimaan Best Caravanilta edullisemman, käytetyn vuoden 2007 Dethleffs Camper 740 TK -matkailuvaunun. Melko pian kuitenkin huomasimme, miten meidän näköinen juttu matkailuvaunulla reissaaminen ja lomailu on. Oli aika lisätä matkustusmukavuutta, ja niinpä matkailuvaunun vaihto uudempaan tuli ajankohtaiseksi. Edellinen vaunu luovutettiin Best Caravanille vaihdossa, ja tilalle hankittiin kymmenen vuotta uudempi matkailuvaunu, Hobby De Luxe Edition 650 KMFe.

Vaunukaupat ja avainten luovutus tehtiin Best Caravanin Hyvinkään myymälässä.

Valinta oli selvä ja päätös syntyi nopeasti

Matkailuajoneuvokaupan kova nousukiito on jatkunut jo vuosia. Myös vaunukauppa on nousussa. Päätös uudemmasta matkailuvaunusta oli hyvä tehdä nopeasti – muuten olisimme voineet jäädä ilman.

Pohjaratkaisu uudessa Hobbyssamme on avara ja käytännöllinen.

Oli selvää, että tarvitsemme edelleen melko ison matkailuvaunun, kuuluuhan perheeseemme seitsemän henkeä. Merkillä ei ollut meille väliä, mutta hinta-laatusuhteen oli kohdattava tarpeittemme kanssa. Kun astuimme Best Caravanin Hyvinkään myymälässä sisään vuoden 2017 Hobby Deluxeen, päätös oli selvä. Harmaa sisustus yhdistettynä vaaleaan puuhun miellytti välittömästi sisustussilmäämme. Pohjaratkaisu uudessa Hobbyssamme on avara ja käytännöllinen. Tilan saa halutessaan jaettua kolmeen eri osaan väliovilla. Erityisesti meitä kiinnosti uudempi ja toimivampi keittiö. Pidämme ruuanlaitosta, ja laskutilaa keittiössä on nyt enemmän. Lisäksi kaasuliedessä on automaattinen sytytys.

Uudessa matkavaunussamme on nyt tilavampi ja parempi keittiö meille.

Vaikka Dethleffs palveli meitä erinomaisesti kuluneen vuoden ajan, mikään ei kuitenkaan vedä vertoja suhteellisen uudelle vaunukokonaisuudelle. Uudempi matkailuvaunu kulkee myös kevyemmin auton perässä. Moderni sisustus tuo lisää matkustusmukavuutta ja loman tuntua. Kaiken kaikkiaan uudempi matkailuvaunu vaatii vähemmän huoltamista, mikä tekee matkustamisesta huolettomampaa. Kaupanteon yhteydessä otimme matkailuvaunuumme myös Best Caravanin BestCare-huolenpitosopimuksen. Sen avulla meidän ei itse tarvitse käyttää aikaa vaunun isompiin huoltoihin.

Matkailuvaunussa päivitys – pienet asiat merkitsevät paljon

Vaihdon myötä vaunun vuodekapasiteetti pieneni kahdeksasta seitsemään. Tämä ei kuitenkaan haittaa meitä, sillä jokaiselle perheenjäsenelle löytyy edelleen nukkumispaikka. Matkailuvaunun päivityksen myötä varustelu parani, vaikka uusi onkin kooltaan pienempi kuin edellinen. Pienempi koko myös helpottaa ajamista ja on näppärämpi liikenteessä.

Kerrossänky on isompien lasten mieleen.

Yksi iso plussa uudessa matkakodissamme on tilava kenkäkaappi, johon saamme kätevästi pakattua ison määrän kenkiä. Näin myös vaunun sisääntulo pysyy siistimpänä. Käsienpesuallas sijaitsee wc:n ulkopuolella käytävällä, mikä on meidän mielestämme kätevää: lapsiperheessä käsiä pestään paljon. Myös ulkopuolelta avattava säilytystila ulkopöytää, tuoleja ja harrastusvälineitä varten houkutti.  Olemme todella tyytyväisiä valintaamme.

Lapset ottivat ilomielin vastaan perheen uuden matkailuvaunun.

Uudella matkailuvaunulla kohti Eurooppaa

Keräsimme hyvän aikaa matkustuskokemusta tien päältä Suomessa, jonka jälkeen tuntui turvalliselta lähteä valloittamaan ulkomaita. Seitsemänhenkisen perheemme asuintilat muuttuivat viideksi viikoksi kahdestasadasta neliöstä kahteenkymmeneen, kun pakkasimme meille tärkeät tavarat Hobbyyn ja suuntasimme sillä kohti etelän lämpöä. Saimme reissun myötä kunnon tuntumaa siitä, millaista on lapsiperheenä viettää pitempi ajanjakso uudessa matkakodissamme ulkomailla.

Pian pääsemme maistelemaan appelsiineja suoraan puusta, kun suuntaamme kohti Espanjan ja Portugalin lämpöä.

Mukaan mahtui mieleenpainuvia hetkiä Euroopan eri maiden matkakohteissa ja nähtävyyksissä. Seuraavassa blogissaan jaamme esim. parhaat vinkit Ranskan Disneylandin valloittamiseen! Mukana kulkivat kuitenkin myös etäkoulu, työt ja ihan tuiki tavallinen arki – lisää niistäkin myöhemmin. Kokonaisuudessaan kokemus oli varmasti kaikille ikimuistoinen. 

_____

Seuraa Pettersson-Nuotion perheen reissuja Instagramissa. Sieltä löydät heidät käyttäjänimellä: @me_and_campfires.

Petterson-Nuotion ja muiden matkailu- ja retkeilyautolla sekä matkailuvaunulla seikkailevien perheiden reissuista kertovat blogit löydät lapsiperheen matkailu matkailuautolla -kategorian alta. Lue ja inspiroidu sinäkin matkustamaan lapsiperheen kanssa.

Lataa alta kattava ostajan opas matkailuajoneuvon hankintaan ja ota määränpääksi vapaus!

Ostajan opas
matkailuajoneuvon hankintaan

 

 

Päivitetty: 20.2.2023