Hyppää sisältöön

Matkailuauton rahoitus – Tunne vaihtoehtosi!

Matkailuauton rahoitukseen on useita vaihtoehtoja ja joskus sopivan tavan löytäminen voi tuntua haasteelliselta. Mutta ei huolta, sillä juuri sinulle sopiva tapa löytyy varmasti! Tästä blogista saat tietoa tavallisimmista matkailuauton rahoitusvaihtoehdoista ja tukea suunnitteluusi.
|
Kuvat: Emilia Wik & Elin Åsvik, Raul Fall, Best Caravan
Matkailuauton rahoitus ja vaihtoehdot.

Matkailuauton hankinnassa rahoitusvaihtoehtojen viidakkoon on helppo eksyä ja saada päänsä pyörälle. Osamaksu, laina, leasing… Mikä vaihtoehto kannattaa ja mitä eroa näillä loppujen lopuksi oikein on?

Vaihtoehdoilla toden totta on eroja, mutta yhtä ainoaa tapaa, joka toimisi jokaiselle on mahdotonta osoittaa! Kun yksi haluaa napata erinomaisen lainatarjouksen minimaalisilla koroilla, voi toinen puolestaan hyötyä pitkällä tähtäimellä lyhyiin kuukausieriin pilkotusta osamaksusta ja päästä näin toteuttamaan unelmiaan karavaanielämästä. Kolmas ei ehkä halua huolehtia uuden matkailuauton arvon alenemisesta ja päättää liisata matkakulkineen muutamaksi vuodeksi.

Matkailuauton rahoitus on asia, joka kannattaa suunnitella huolella – onhan kyseessä kuitenkin rahallisesti iso satsaus! Alta löydät tietoa yleisimmistä rahoitusvaihtoehdoista, joiden avulla oman näköisen karavaaniharrastuksen voi päästä aloittamaan.

Karavaanailuharrastuksen aloittaminen vaatii sopivan rahoitusvaihtoehdon.

Tasapainottelua osamaksun ja lainan välillä

Osamaksu ja laina ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja matkailuauton rahoitusmuodoiksi. Osamaksu tarkoittaa käytännössä sitä, että teet kaupat ajoneuvosta heti, mutta suoritat maksun sovituissa erissä sovitun aikavälin sisällä. Osamaksulla ostamastasi matkailuautosta maksat maksuerät matkailuajoneuvomyyjällesi ja hankkimasi ajoneuvo siirtyy omistukseesi silloin, kun maksat pois osamaksusi viimeisen erän.

Osamaksun ruusut ovat ehdottomasi siinä, että se on vakuudeton ja maksuerien suuruuden räätälöinti sopivaksi onnistuu usein joustavasti. Osamaksusopimuksen tehdessäsi tiedät alusta saakka, mistä kuukausittaiset eräsi muodostuvat. Hankkiessasi matkailuauton osamaksulla, voit tehdä kaupat heti, eikä sinun tarvitse odotella lainatarjousta tai kilpailuttaa.

Matkailuauton rahoitus onnistuu myös lainalla. Ajoneuvon hankintaan sopivia lainoja on sekä vakuudettomia että vakuudellisia. Vakuudeton autolaina on suosittu ja paljon käytetty, sillä se on osamaksun tapaan helppo ja nopea tapa tehdä hankinta.

Vakuudettoman lainan hyvät puolet löytyvät sen helposta kilpailuttamisesta ja nopeasta lainapäätöksen saannista. Jos hankit matkailuautosi vakuudettomalla lainalla, matkakulkine siirtyy suoraan sinun omistukseesi – toisin kuin osamaksussa, et maksa kuukausieriä ajoneuvomyyjälle, vaan rahoituslaitokselle, joka on lainan sinulle myöntänyt.

Vakuudettoman lainan ohella sinun voi myös olla mahdollista saada vakuudellinen laina matkailuautosi hankintaa varten. Vakuudellinen laina edellyttää kuitenkin sen, että sinulla lainan hakijana on omaisuutta, kuten vaikkapa asunto tai mökki, johon otetun lainan voi sitoa. Vakuudelliset lainat ovat usein edullisempia kuin vakuudettomat lainat tai osamaksuvaihtoehdot. Niitä on kuitenkin hankalampi kilpailuttaa, hakuprosessi voi olla hidas eikä aivan jokaisella ole mahdollisuutta sellaista saada.

Dethleffs matkailuauto maantiellä ajossa.

Vertaile rahoitusvaihtoehtoja ennen päätöstäsi

Vertaile vaihtoehtoja ja pohdi, mistä itse hyödyt eniten. Kuten aiemminkin todettu, toisen risu voi olla toisen ruusu. Yhdelle suurempi hyöty voi olla siinä, että hankinnan saa maksettua nopealla tahdilla ja pienillä kuluilla pois, kun taas toiselle hyöty voi olla siinä, että kuukausierät pysyvät kiinteästi samansuuruisina, mikä helpottaa talouden ylläpitoa.

Tutustu Best Caravanin osamaksuun sekä erikokoisiin hankintoihin tarkoitettuihin Best Caravan ostorahoitukseen ja tililuottoon.

Matkailuauton leasing

Matkailuauton leasing on näppärä tapa hankkia tuliterä matkailuauto tai retkeilyauto. Hankintaan ei tarvita käsirahaa eikä lainahakemuksia, vaan teet matkailuautosta leasing-sopimuksen tietyn pituiseksi kaudeksi. Sopimuskauden ajan maksat kiinteää kuukausierää ja kauden päätyttyä palautat ajoneuvon takaisin.

Fiat Ducaton uudistettu ratti.

Voisiko tässä olla pala tulevaisuudennäkymistäsi?Yksitysleasing sopimukset pitävät usein sisällään erilaisia palveluja. Esimerkiksi Best Caravanin BestDiili yksitysleasing-sopimukseen pystyt liittämään juuri ne haluamasi palvelut, joista hyödyt eniten. Sopimukseen voi sisällyttää mm. verot, vakuutukset, huollot, renkaat ja vaikka kausisäilytyksenkin. Palveluiden määrällä voit vaikuttaa kuukausittaisen maksuerän suuruuteen.

Matkailuauton rahoitus yksitysleasingilla on siitä erityisen hyvä, että silloin liisaavan ei tarvitse huolehtia lainkaan matkailuajoneuvon arvon alenemisesta. Samoin aina kiinteänä pysyvä kuukausierä on helppoa sovittaa talouden kiinteisiin menoihin. Eri tarjoajilla voi olla matkailuauton yksitysleasingissa erilaisiakin menettelyjä ja käytäntöjä. Tutustu siis huolella palveluihin ja sopimuksiin.

Ethän unohda suunnitella budjettia etukäteen!

Ennen sopivan rahoitusvaihtoehdon valintaa sinun kannattaa kartoittaa oma budjetti mahdollisimman realistisesti. Budjettiin vaikuttaa luonnollisesti se, millaisen matkakulkineen aiot hankkia. Olet jo varmasti kokeillut karavaanailua, kartoittanut omia tarpeistasi ja tunnistanut, mitkä ominaisuudet ja varusteet ovat pakollisia ja mitkä sellaisia, joissa voit budjettisi nimissä joustaa. Tarpeiden ja toiveiden puitteissa selaile tarjolla olevia matkailuajoneuvoja – näyttävätkö hinnat siltä, että hankinta voi onnistua?

Omien tarpeiden ohella budjettiin vaikuttaa myös oma maksukyky, jota ei missään tapauksessa kannata jättää toissijaiseksi tekijäksi! Jos suunnittelet hankkivasi käytetyn, vanhemman matkailuauton tai -vaunun, on mahdollista, että pystyt hankkimaan sellaisen säästöilläsi. Tällöin et välttämättä tarvitse ulkopuolista rahoitusta lainkaan ja selviät hankinnasta kertamaksulla. Jos päinvastoin olet hankkimassa uudenkarheaa kulkinetta suoraan tehtaalta, tulee sopivan rahoitusvaihtoehdon etsiminen lähes poikkeuksetta tarpeelliseksi ja sinun on selvitettävä, millaisiin maksueriin pystyt kuukausitasolla ja pidemmällä tähtäimellä sitoutumaan.

Me Best Caravanilla autamme sinua löytämään sopivan rahoitusvaihtoehdon unelmiesi toteuttamiseen. Kun jokin ajoneuvon hankinnassa mietityttää, voit milloin vain olla meihin yhteydessä verkkosivujemme chatin ja yhteydenottolomakkeiden kautta tai tulla paikan päälle toimipisteillemme.

Jos omat tarpeesi hakevat vielä paikkaansa, voit ladata suunnittelusi tueksi kattavan Ostajan oppaamme.

Lataa Ostajan opas

Päivitetty: 6.7.2022