Hyppää sisältöön

Leasing-matkailuauton vakuutus – mitä sinun tulisi tietää?

Leasing-matkailuautoa täytyy kohdella kuin omaa tien päällä. Ajellessa voi kuitenkin sattua ja tapahtua odottamattomia asioita ja siksi leasing-matkailuauton vakuutus on tärkeää. Lue blogista mitä liisaajan on hyvä tietään matkailuauton vakuutuksista ennen vuokrausta!
|
Kuvat: Petteri Hentilä, Akseli Mäkynen, Fiia Ketonen

Kun suunnittelet pidempiaikaista matkailuauton liisausta, on tärkeää ymmärtää, miten vakuutukset suojaavat sinua mahdollisten vahinkojen varalta. 

Liisaaja on aina päävastuussa matkailuautosta

Liisaajan velvollisuutena on huolehtia autosta kuin omastaan ja noudattaa erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta reissussa. Liisaaja sitoutuu käyttämään autoa sen tavanomaiseen tarkoitukseen ja huolehtimaan auton kunnon tarkkailusta. Tähän kuuluu esimerkiksi rengaspaineiden tarkistus sekä öljytasoista huolehtiminen. Auto on aina pysäköidessä lukittava, vaikka se jätettäisiin vain hetkeksi. 

Matkailuauton käyttäminen lainvastaisiin tarkoituksiin, hinaukseen, kilpailuihin tai niiden harjoituksiin, ajo-opetukseen tai jäällä ajamiseen on kielletty. Autoa ei myöskään saa viedä Suomen rajojen ulkopuolelle ellei siitä ole erikseen sovittu. Tupakointi autossa sisällä tai muu auton tahallinen sotkeminen tai vahingoittaminen on kielletty.

Kun vakuutukset on kunnossa, on matkailuautoilu rentoa ja huoletonta.

Mikä on matkailuauton liisaajan vakuutus?

Tienpäällä voi tulla vastaan odottamattomia käänteitä: asioita sattuu ja tapahtuu nopeastikin liikenteessä. Laaja vakuutusturva tekee matkailusta turvallisempaa ja huolettomampaa.

Vahingon sattuessa omavastuuosuus on liisaajan vastuulla, joten on järkevää miettiä, haluaako pienentää omavastuuta ottamalla lisävakuutuksen.

Best Caravan maksaa ajoneuvoverot liisaajan puolesta. Bestin leasing-matkailuautot ovat vakuutettuja koko sopimuskauden ajan kattavalla liikenne- ja kaskovakuutuksella, joiden hinnat on ilmoitettu vuoraussopimuksessa. Yritykset vakuuttavat liisatut autot itse.

Mitä vuokraajan tulisi tietää omavastuusta?

On hyvä muistaa, että vakuutuksiin kuuluu usein omavastuu, joka jää liisaajan maksettavaksi itse aiheutetun vahingon sattuessa​​. Omavastuu on noin 1000€. Vakuutuksen osana on myös lasivakuutus, joka kattaa auton tuulilasille tai muille laseille mahdollisesti sattuvat vahingot. Sen omavastuu on noin 200€. Ulkomaan matkoilla tietyissä maissa, kuten Kroatiassa ja Latviassa, varkausvakuutuksen omavastuu voi olla jopa 3000 €​. 

Muista, että jos ajat liisatulla matkailuautolla ulkomaille, tulee tämä huomioida vakuutuksissa.

Vahingon sattuessa omavastuuosuus on liisaajan vastuulla, joten on järkevää miettiä, haluaako pienentää omavastuuta ottamalla lisävakuutuksen. Liisaaja voi valita sopimukseen omavastuun pienentämisen erikseen maksettavana palveluna, jolloin yleinen omavastuu on 500€ ja lasivahingon omavastuu on nolla euroa. Tämä vaihtoehto voi olla saatavilla vuokrasopimusta tehdessä ja tuo lisää mielenrauhaa reissuun​.

On myös mahdollista hankkia matkavakuutus, joka kattaa henkilökohtaiset tavarasi ja mahdolliset lääkärin kulut matkan aikana​.

Tilanteessa, jossa vahingon sattuessa tai onnettomuudessa on toinen osapuoli, tulee aina kutsua virkavalta paikalle. 

Mitä tehdä, jos sattuu vahinko?

Jos matkailuautolle sattuu vahinko, on tärkeää toimia nopeasti. Ilmoita Best Caravanin asiakaspalveluun ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti. Vakuutus kattaa vahingot, mutta omavastuun osuus voi vaihdella tilanteen mukaan. Esimerkiksi lasivahingoissa omavastuu voi olla 0 €, mikä tekee pienistä vaurioista vuokraajalle huolettomia.

Tärkeää on myös pitää liisatusta matkailautosta hyvää huolta siivoammalla jälkensä päivittäin. Näin pinttymät ja kulumat pystyy ennaltaehkäisemään.

Voiko liisaaja vaikuttaa vakuutusturvaan?

Kyllä voi! Liisaaja voi halutessaan täydentää vakuutusturvaa esimerkiksi vähentämällä omavastuuta tai ottamalla mukaan lisäpalveluja, kuten lasivakuutuksen. On myös mahdollista hankkia matkavakuutus, joka kattaa henkilökohtaiset tavarasi ja mahdolliset lääkärin kulut matkan aikana​.

Leasing-matkailuauton vakuutus

Matkailuauton leasing tarjoaa vapauden ja joustavuuden reissaamiseen, mutta turvallinen matka edellyttää vakuutusten ymmärtämistä. Tarkista aina leasing-auton vakuutus ja harkitse, haluatko täydentää vakuutusturvaa lisävakuutuksilla. Näin voit lähteä matkaan turvallisin mielin ja nauttia huolettomasta lomasta!

________

Nyt kun leasing-matkailuauton vakuutus on hoidossa, on aika liisata matkakoti! Karavaanielämästä teet entistä edullisempaa kun yhdistät leasingin ja vuokrauksen.