Hyppää sisältöön

Karavaanimatkailu kesällä 2023 – esittelyssä 7 kotimaan kohdetta

Kesä on täällä taas ja sen myötä myös matkailuautoseikkailut! Tässä blogissa valokuvaaja Petteri Hentilä esittelee seitsemän upeaa ja käytännöllistä kohdetta Suomessa – näitä seuraten karavaanimatkailu kesällä on vaivatonta. Löydät blogista matkavinkkejä ja tunnelmallisia pysäköintipaikkoja, unohtamatta eri kohteille tunnusomaisia aktiviteettejä. Ei muuta kuin kytkin ylös ja kohti kesän ikimuistoisinta matkailuautoreissua!
|
Kuvat: Petteri Hentilä

Matkailuautoilijoiden suosikkivuodenaika on taas täällä! Siispä onkin sopiva aika lähteä seuraamaan matkaa seitsemään upeaan ja käytännölliseen kohteeseen Suomessa, jotka sopivat täydellisesti karavaanarin kesäreissujen varrelle. Olipa suuntana pohjoinen, etelä, itä tai länsi, tästä blogista löydät vinkit matkakohteisiin ja aktiviteetteihin, jotka tekevät kesän matkailuautoreissustasi unohtumattoman. Ota kupponen kuumaa ja suunnittelulehtiö käteen – karavaanimatkailu kesällä voi alkaa! 

1. Porin Yyteri

Porin Yyteri on karavaanarin kesän ehdottomia ykköskohteita. Tämä, yksi Suomen upeimmista hiekkarannoista, sijaitsee noin 18 km Porin keskustasta pohjoiseen ja sen auringon kultaa kimaltelevat hiekkadyynit ovat lähes kuusi kilometriä pitkät.

Yyteristä löytyy hyvin palveluita ja runsaasti aktiviteetteja. Alueella on matkailuautoilijalle useita yöpymispaikkoja. Lisäksi lähellä rantaa on tunnelmallisia ravintoloita, jäätelökioskeja, vuokraamoita ja muita palveluita. Yyterissä voit nauttia monipuolisista aktiviteeteista, kuten golfista, suppailusta, surffauksesta ja purjelautailusta. 

Esimerkiksi surffaukseen ja suppailuun voi vuokrata tarvittavat varusteet vaikkapa Yyterin Surf-keskukselta. Luonnon ystäville löytyy patikointireittejä upeilla luontopoluilla sekä maastopyöräilymahdollisuuksia hyvin huolletuilla maisemareiteillä.

2. Nauvo

Nauvossa voit nauttia rentouttavasta Archipelago Yogasta.

Nauvo on tunnelmallinen kohde Turun saaristossa, joka sopii täydellisesti matkailuautoilijoille. Siellä voi nauttia upeista saaristomaisemista ja aktiviteettien kirjo on laaja. Voit esimerkiksi vierailla merenkulkumuseossa, suppailla tai joogata. Archipelago Yogassa yhdistyvät joogan rentouttavat vaikutukset ja kauniin saaristoluonnon parhaat puolet. Nauvosta löytyy myös loistavat palvelut ja leirintäalueita karavaanareille. Jos etsit kaunista kohdetta, jossa voit nauttia herkullisesta ruoasta ja kulttuurista, sekä kokea ainutlaatuisen saaristoelämyksen, Nauvo on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka! 

Saariston rengastien kohteiden välillä kulkee kattava lauttaverkosto, joista suurin osa on matkalaisille ilmaisia.

Houtskarissa merivesi on niin kirkasta, että näkee lähes pohjaan asti ja mereen onkin ihanaa pulahtaa saunomisen lomassa.

3. Houtskari – vierasvenesatama

Houtskarin vierasvenesatama on upea kohde Saariston rengastiellä.

Houtskarin vierasvenesatama on upea Turun saariston pysähdyspaikka matkailuautoilijoille, jotka rakastavat saariston kauneutta. Siellä voit herkutella ravintola Skagenissa, tai rentoutua saunassa meren äärellä. Houtskarissa merivesi on niin kirkasta, että näkee lähes pohjaan asti ja mereen onkin ihanaa pulahtaa saunomisen lomassa. Houtskari on täydellinen paikka nauttia saariston kauneudesta. Täältä voit tutustua Houtskarin vierasvenesataman palveluihin.

4. Kajaani – tunnelmallinen kesäkaupunki

Kajaani tarjoaa tunnelmallisen kesäkaupungin parhaat puolet. Luonto yhdistettynä historiallisesti merkittävään kulttuuritarjontaan.

Kajaani on Kainuun maakuntakeskus ja upea kesäkaupunki, joka sijoittuu kätevästi matkan varrelle ajettaessa Kuopiosta Kuusamoon. Kaupungin kulttuuri on rikasta, ja siellä voi tutustua esimerkiksi Eino Leinon elämään ja teoksiin. Kajaanin linnan rauniot ovat myös mielenkiintoinen vierailukohde. 

Kajaanista löytyy kaupungin kokoon nähden kattava kulttuuritarjonta, kuten taidemuseo, Kainuun museo, sekä Kajaanin kaupunginteatteri. Lisäksi lähialueella on paljon luontoa ja mahdollisuuksia kalastukseen, patikointiin ja pyöräilyyn. Kajaani on hyvä kohde matkailuautoilijalle, joka haluaa kokea suomalaista kulttuuria, oppia histariasta, sekä nauttia luonnosta samassa paketissa. Kaupunki tarjoaa myös toimivia leirintäalueita ja hyviä palveluita matkailuautoilijoille, unohtamatta vesiliikuntakeskus Kaukaveden rentouttavia löylyjä.

Tiestikö tämän? Elias Lönnrot ja Eino Leino ovat asuneet samassa talossa Kajaanin Paltaniemellä!

5. Helvetinjärven kansallispuisto

Helvetinjärvi on mystisen upea matkailuautokohde.

Helvetinjärven kansallispuisto Pirkanmaalla, reilu tunnin ajomatkan päässä Tampereelta, tarjoaa upeaa luontoa ja kauniita patikointimaisemia matkailijalle. Helvetinjärvi on tunnettu kallioisista rotkoista, upeista jyrkänteistä sekä upeasta Helvetinkolusta, joka on varmasti yksi Suomen kauneimmista luonnonmuodostelmista.

Matkailuautoilijalle Helvetinjärven kansallispuisto on erinomainen kohde, sillä alueella on mahdollista yöpyä kauniissa ympäristössä ja nauttia luonnosta täysin siemauksin. Valittavana on useita leirintäalueita, jotka soveltuvat hyvin matkailuautoilijoiden tarpeisiin. Lisäksi puistossa on vuokrattavana jurttasauna, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoutua luonnon helmassa. Helvetinportilta löytyy myös kahvila, josta voi ostaa maukasta ruokaa ja juomaa. Voit tutustua täällä paremmin kohteeseen.

Helvetinkolu on upea luonnonmuodostelma Pirkanmaalla Helvetinjärven kansallispuistossa.

6. Seitsemisen kansallispuisto

Pysäköimme matkailuauton Koveron Perinnetilalle osoitteeseen: Seitsemisentie 948, 39450 Ikaalinen

Seitsemisen kansallispuisto sijaitsee Pirkanmaan pohjoisosassa, reilu 70 kilometrin päässä Tampereelta. Seitsemisen kansallispuistossa voit tutustua alueen menneisyyteen Koveron perinnetilalla ja Pitkäjärven historiallisessa savottakämpässä. Seitsemisen kansallispuistosta löytyy hyvin hoidettuja reittejä ja polkuja kaikenkuntoisille vierailijoille, jotka soveltuvat niin vaeltamiseen, kuin pyöräilyynkin. Alueella on myös autiotupia ja laavuja, joissa voi yöpyä luonnon keskellä. Kaiken kaikkiaan Seitsemisen kansallispuisto on upea kohde niin luonnon ystäville kuin retkeilijöillekin.

Ruissalosta löytyy monipuolisia virkistysmahdollisuuksia, kuten hiekkarantoja ja tunnelmallisia merellisiä kävelyreittejä.

7. Ruissalon puskaparkki – Pitsihuviloita ja upeaa merellisyyttä

Upea matkailuautokohde, josta tavoittaa Ruissalon pitsihuviloineen osoitteessa: Pikku-Pukintie 87, 20100 Turku

Turun Ruissalo hurmaa vierailijat upeilla merellisillä maisemillaan. Alueen tunnusmerkkejä ovat pitsihuvilat, jotka tarjoavat mahdollisuuden tutustua historialliseen rakennusperintöön. Pikku-Pukintien pysäköintialueelta voit ihastella ohitse kulkevia ruotsinlaivoja. Ruissalosta löytyy myös monipuolisia virkistysmahdollisuuksia, kuten hiekkarantoja ja tunnelmallisia merellisiä kävelyreittejä. Ruissalo on ihastuttava matkakohde luonnon ystäville ja kulttuurin, sekä historian harrastajille. 

Karavaanimatkailu kesällä mahdollistaa helpon pääsyn luonnon helmaan juuri sinulle parhaiten sopivan reitin varrella.  

Karavaanimatkailu kesällä – parhaat kohteet lomailuun

Karavaanimatkailu kesällä on täynnä vapautta ja seikkailuja! Voit tutustua Suomen upeisiin maisemiin ja luontokohteisiin omassa tahdissa, oli valintasi sitten tuttu leirintäalue tai seikkailuhenkinen puskaparkki. Matkailuauton avulla on mahdollista valita sellaiset reitit ja majoitusvaihtoehdot, jotka vastaavat juuri sinun unelmakesälomaasi. Ei muuta kuin pakkaamaan lempiharrastusvälineet mukaan, niin pääset lähtemään kesän ikimuistoisimmalle matkailuautoseikkailulle kotimaassa. Suunnittele reittisi, tai anna virran viedä. Hyvää matkaa!

_____________

Lisää nomadielämää ja seikkailuja voit seurata sosiaalisessa mediassa Petterin Instagram-tililtä. Lisätietoa valokuvauksesta löydät Petterin Hentilä -nettisivuilta.

Jos kiinnostuit kesäisestä kotimaan karavaaneilusta, lue myös vinkit kesäiseen Hankoon, joka on karavaanarin unelma sekä nappaa vinkit miten lähteä helposti matkailuautolla festareille!

Päivitetty: 5.6.2023