Hyppää sisältöön

Kainuu on monipuolinen matkakohde karavaanarille

Sotkamo, Vuokatti ja koko Kainuu on yksi vilkkaimmista matkailukohteista Suomessa. Kainuu tarjoaa nähtävää ja koettavaa ympäri vuoden. Talviurheilumahdollisuuksia on tarjolla niin kuntoilijalle kuin himourheilijoillekin. Laskettelu, lumilautailu ja perinteinen murtomaahiihto ovat suosittuja lajeja Sotkamossa. Myös karavaanarit ovat löytäneet seudun.
Kainuu on monipuolinen matkakohde karavaanareille

Kainuu on monipuolinen matkakohde karavaanarille. Erityisesti Sotkamo ja siellä Vuokatti on mainio kohde talviurheilusta innostuneelle. Sijaintikin on oiva – sijaitseehan se puolivälissä Lappia, joten lomamatkalla jää enemmän aikaa perilläoloon. Lisäksi maisemat ovat upeita. Vaarat ja vesistöt muodostavat vaihtelevan luontokokonaisuuden. Lumeen pukeutunut Sotkamo näyttäytyy erilaisena kuin sen kesäinen versio.

Niin himourheilijoille, kuntoilijoille kuin rennomminkin lomansa viettäville löytyy tekemistä ja erilaisia mahdollisuuksia. Vuokatti sopii koko perheelle ja kaiken ikäisille.

Vuokatti on lapsille mieleen

Myös lapset on otettu huomioon. On Lastenmaa pienille laskijoille ja Angry Birds sisähuvipuisto, Lastentalo Hupila, Hupitunneli, Hupikukkula ja monet muut lapsille suunnitellut liikuntapaikat. Valmiit ohjelmapaketit helpottavat loman suunnittelua ja tarjoavat mielenkiintoisia elämyksiä. Omatoiminen matkailu onnistuu Sotkamossa ja koko Kainuussa.

Matkailuautossa kulkee mukavasti mukana kaikki harrastusvälineet.

Karavaanarien mielipaikka

Karavaanarille Kainuu on monipuolinen matkailukohde. Siellä on hyvät karavaanialueet. Omaa rauhaa kaipaavat löytävät myös hiljaisempia yöpymispaikkoja. Sesonkiaikaan leirintäalueet ovat suosittuja,  joten kannattaa varata paikka lomaviikolle jo etukäteen. Matkailuajoneuvoon mahtuu kätevästi kaikki urheiluvälineet ja muu tarvittava.

Sotkamo on myös mainio kesäkohde

Kesäinen Sotkamo on vaikuttava matkakohde. Luontoa rakastavan ja eräretkeilystä kiinnostuneen kannattaa suunnata auton keula hohti Sotkamoa. Vaihteleva maasto ja vesistöt tarjoavat komeat puitteet monenlaiselle toiminnalle oli se sitten pyöräily, vaellus, eräretkeily, marjastus tai vaikka luontokuvaus.

Seudulla järjestetään erilaisia ohjattuja aktiviteetteja, jotka tarjoavat mukavan mahdollisuuden kokeilla uusia lajeja. Paikan päällä voi myös vuokrata kunnon varusteet.

Tapahtumia riittää

Vuokatissa ja Sotkamossa järjestetään erilaisia tapahtumia liikunnasta pitäville ja myös rennommin lomaansa viettäville. On juhannusjuhlia, Rastiviikko, seikkailukilpailu ja monenlaista muuta mielenkiintoista.

Oletko miettinyt matkailuauton hankkimista mutta epäröit vielä? Best-Caravanin McRent tarjoaa riskittömän mahdollisuuden kokeilla matkailuautoilua vuokra-autolla. Mitä jos lähtisittekin kesälomalla vuokratulla matkailuautolla kohti Sotkamoa?

Päivitetty: 14.5.2021