Hyppää sisältöön

Matkailuautolla Espanjan Andalusiaan – Euroopan halki #1

Euroopan halki -blogisarjassa kuljetaan läpi Euroopan matkailuautoilijan silmin ja tutustutaan tuttuihin sekä vähän tuntemattomampiin matkakohteisiin. Ensimmäinen blogi suuntaa ajatuksemme talven keskeltä kohti etelän lämpöä ja kertoo Espanjan Andalusiasta.
|
Kuvat: Nasim Selmani

Euroopassa on monta upeaa paikkaa, jossa matkailuautoilija viihtyisi mielellään pidempäänkin. Talvisin moni meistä haaveilee auringosta, joten tässä blogissa tutustumme lisää Espanjassa sijaitsevaan aurinkoiseen Andalusiaan.  Andalusia tosin toimii todella miellyttävänä lomakohteena kaikkina vuodenaikoina. Talvisinkin lämpötilat pysyvät suhteellisen lämpiminä Andalusian eteläosissa, mutta iltaisin matkaaja saattaa kaivata päällensä pitkähihaista ja takkia. 

Monet karavaanarit suuntaavat talvisin kohti Espanjan lämpöä.

Tuttu ja turvallinen matkakohde

Andalusia on Espanjan eteläisin provinssi, johon kuuluvat muun muassa Sevilla, Malaga ja Aurinkorannikko. Andalusia, kuten koko Espanja, ovat suomalaisille hyvin tuttuja matkakohteita ja suomalaisten pitkäaikaisia suosikkeja.

Espanja ja varsinkin Andalusia ovat kohteena matkailuautoilijalle hyvin mieluisia, sillä puskaparkkeja on helposti löydettävissä ja infrastruktuuri toimii hyvin. Matkailuautoilijan lompakkokaan ei pahemmin maan hintatasoa ja polttoaineen hintaa säikähdä – etenkään naapurimaiden hintatasoihin verrattuna. Matkailuautojen vesisäiliöiden täyttäminen sekä harmaavesisäiliön tyhjentäminen onnistuu useimmilla huoltoasemilla.

Andalusiassa on paljon nähtävää matkailuautoilijoille.

Mielenkiintoisia kohteita

Automatkailussa parasta on vapaus valita määränpäänsä, vaikka tarjonnan paljous saattaakin välillä aiheuttaa hankaluuksia. Tässä muutama erilainen kohde kaikenlaisille seikkailijoille: 

Historiallinen Granada

Yksi Andalusian mielenkiintoisimmista paikoista on Granada, jossa matkaajan on mahdollista yhdistää sekä kulttuuri, herkullinen ruoka että harrastukset. Kaupungin tunnetuin ja kuvauksellisin kohde on Alhambra, joka huokuu historian havinaa mieletöntä arkkitehtuuria. Liput Alhambraan kannattaa varata etukäteen. Mikäli matkaaja kaipaa aktiivisempaa tekemistä, kannattaa ottaa suunnaksi kaupunkia ympäröi vuoret, jotka tarjoavat upeiden näkymien lisäksi mahtavia vaellusreittejä.

Granadan arkkitehtuuri on kaunista!

Parkkipaikkoja ja puskaparkkeja kaupungin reunalta löytyy useampia Park4Night -sovelluksesta. Mikäli kaipaa mukavuuksia yöpymiseen, niin Camping Reina Isabel tarjoaa hyvät puitteet ja kulkuyhteydet myös kaupungin vilinään. 

Puskaparkki rantatontilla

Harvoin sitä saa parkkeerattua liikkuvan kotinsa aivan merinäköalalla varustetulle tontille ja nauttia auringonlaskusta markiisin alla syöden illallista. Andalusiassa on enemmän mahdollisuuksia puskaparkkeiluun Välimeren välittömässä läheisyydessä kuin monessa muussa Etelä-Euroopan maassa.

Harvemmin löytyy puskaparkkeja aivan välimeren rannalta.

Hyvän puskaparkin löytäminen on omanlainen seikkailunsa, jossa jännitystä lisää matkaajien oma halu löytää entistä parempi yöpaikka paremmalla näköälalla ja omalla tilalla höystettynä. Varsinkin Andalusiassa matkaaja saattaakin aivan vahingossa löytää puskaparkkeja, jossa pääsee nauttimaan rantalomasta ilman ihmisjoukoista täyttyneitä rantoja. Yksi hieman erilainen yöpaikka on Caminito del Reyn lähistöllä oleva puskaparkki, jossa matkailuauton saa aivan pienen järven kylkeen kiinni. Vaihtoehtoja on monia!

Luonnon uima-altaita ja haikkailua Nerjassa

Andalusiassa Nerjan läheisyydessä sijaitseva Rio Chillar-joki on lämpimän kesäpäivän täydellinen luontokohde. Joki seikkailee upeissa maisemissa, vie kävelijän läpi korkeiden ja kapeiden kanjoneiden ja vesikin on vielä uskomattoman kirkasta. Niin hassulta kuin ajatus kuulostaakin, Rio Chillarissa ajatuksena on kävellä joessa sen nilkkoihin tai polviin asti ulottuvassa vedessä. Lämpimänä kesäpäivänä viileä vesi tuntuu ylelliseltä, ja kun hikipisarat ja kuumuus alkavat häiritä liikaa niin voi heittäytyä tauolle luonnon omiin pieniin uima-altaisiin.

Tällä reitillä on useita upeita maisemia, ja noin kahdessa tunnissa matkaaja pääsee ihan vesiputoukselle asti. Matkaan kannattaa ottaa mukaan kastumisen kestävät lenkkarit tai tukevat sandaalit, eväitä ja kamera upeiden maisemien ikuistamiseen. Kun on tullut Nerjaan asti, kannattaa myös käydä tutkimassa alueelta löytyviä upeita luolia.

Joissakin kohtaa vesi on tarpeeksi syvää kellumiselle.

Lisävinkkejä

Muita mahdollisia paikkoja missä automatkailijan kannattaa myös mahdollisuuksien mukaan pysähtyä:

Andalusia on kaikin puolin yksi Euroopan helpoimmista ja käytännöllisimmistä kohteista automatkailijoille. Haaveet ja unelmat on tehty toteutettaviksi, joten ei muuta kuin nokka kohti Andalusiaa.

Andalusiassa ei ole puskaparkeista puutetta.

____

Haaveiletko sinäkin karavaanielämästä, mutta et vielä ole valmis ostamaan matkailuautoa? Yksityisleasing on tarjoaa käytännöllisen ratkaisun monelle automatkailusta kiinnostuneille. Best Caravanilta voit liisata juuri sinun näköiseen reissaamiseen sopivan matkailuauton ja pääset helposti sekä nopeasti matkailuauton omistajaksi. Lisää tietoa voit lukea Nopeasti ja helposti matkailuauton omistajaksi leasingilla -blogista  ja  Best Leasing – Matkailuauton Leasing -sivulta.

Päivitetty: 6.7.2022