Hyppää sisältöön

Camping-alueelta golfradalle – Asuntovaunulla loma ja harrastukset yhdistyvät

Aurinkoisten kesäkelien helliessä suurperhe Pettersson-Nuotio teki ensimmäisen karavaanialueelle suunnatun retkensä tarkoituksenaan yhdistää rentouttava miniloma ja perheen yhteinen harrastus, golf. Maaliskuussa Best-Caravanilta hankittu Dethleffs Camper 740TK asuntovaunu pakattiin lähtökuntoon ja määränpääksi otettiin Lopella sijaitseva Camping Laakasalo, jonka vieressä sijaitsee koko perheelle soveltuva golfrata.
|
Kuvat: Eeva Pettersson, Johannes Nuotio, Linda Nuotio
Asuntovaunulla harrastukset ja lomailu yhdistyivät perheen aktiivilomaksi

Asuntovaunulla loma ja harrastukset yhdistyvät helposti mukavaksi aktiivilomaksi, jossa arjen kiireet unohtuvat koko perheelle maistuvan harrastelun alle. Meille viikonlopun kestävä miniloma Camping Laakasalossa oli sekoitus golfin pelaamista ja irtiottoa arjen ympyröistä. Parkkeerasimme Dethleffs Camper 740TK-asuntovaunun karavaanialueelle, josta oli vain vajaan 200 metrin kävelymatka golfradalle.

Asuntovaunulla loma ja harrastukset yhdistyvät helposti

Camping Laakasalon vieressä sijaitsee 6-väyläinen par 3-kenttä, jota ylläpitää Laakasalo Golf ry. Kohteessa järjestettiin samana viikonloppuna myös Laakasalo Open -kilpailut, johon osa perheestämme osallistui. Golf on meidän perheellemme tärkeä harrastus ja tulemme varmasti suuntaamaan useitakin matkojamme golfkenttien ja golfkisojen perässä! 

Pojan ensimmäinen golf-kisa kisattiin lomareissun aikana.

Golf-kilpailut toivat viikonloppuun jännistystä.

Neljä tuntia vierähti nopeasti kauniissa luonnonympäristössä mäntyjen ja katajien keskellä, kirkasvetisen Kaartjärven tuntumassa kisaillen. Golf-kilpailujen jälkeen oli rentouttavaa päästä heti asuntovaunulle lepäämään ja nauttimaan lomatunnelmasta.

Yksi asuntovaunun parhaista puolista on ehdottomasti sen muuntuminen niin moniin eri käyttötarkoituksiin. Olipa kyseessä huvi tai hyöty, lomareissu, matka harratusten perässä tai vaikka etätyön tekeminen, niin asuntovaunu palvelee aina erinomaisesti. Vaunun ollessa kotipihalla se puolestaan tuo suurperheen arkeen lisäneliöitä. Siellä sujuvat niin päiväunet, ruuan laittaminen, lasten leikit kuin rentoutuminenkin esimerkiksi lukemisen tai television katselun parissa. Parasta on se, että ikkunasta näkyvään maisemaan voi aina vaikuttaa itse.

Golfin harjoittelua asuntovaunun edessä.

Golfkentät- ja kilpailut tulevat jatkossakin määrittämään meille sopivat karavaanikohteet.

Ensimmäistä kertaa camping-alueella oman asuntovaunun kanssa

Entä millaiset fiilikset meiltä jäi ensimmäisestä kerrasta camping-alueella?

Perhe Pettersson-Nuotio laiturilla menossa uimaan

Kohteessa oli mainiot uinti- ja saunamahdollisuudet.

Kohteena Camping Laakasalo lähiympäristöineen on luontoharrastajan ja golf-ihmisen mieleen. Patikoinnista ja maastopyöräilystä kiinnostuneille tarjolla on eripituisia reittejä Poronpolulla. Asuntovaunu on näppärä niissä tilanteissa, kun halutaan lähteä tutkimaan lähiseutuja, sillä vaunun voi hyvin jättää camping-alueelle siksi aikaa odottelemaan. Tämä seikka oli myös meille ratkaiseva tekijä siinä, miksi valitsimme asuntoauton sijasta ennemmin asuntovaunun.

Lapset polkuautoilemassa leirintäalueella

Camping-alueilla riittää aktiviteetteja lapsille. Polkuautot olivat meidän perheen mieleen!

Etenkin lapset nauttivat alueella, jossa heitä viihdyttivät golfin lisäksi polkuautot, uinti- ja saunamahdollisuus sekä puistomainen leikkipaikka. Nämä palvelut tekevät samalla myös meidän aikuisten minilomasta nautinnollisemman. Suurperheemme ilta- ja aamutoimia mukavoittivat myös hyvin camping-alueella sijaitsevat wc- ja suihkutilat.

Mieleen jäivät myös muut iloiset ja auttavaiset karavaanielämää viettävät ihmiset, jotka tuntuivat olevan matkalla rennolla fiiliksellä ilman turhaa kiirettä ja stressiä.

Muurinpohjaletut ja kaasulla toimiva muurikkapannu.

Muurinpohjalätyt maistuivat vauhdikkaan päivän jälkeen.

Asutovaunussa voi leipoa kuin kotonaan.

Asuntovaunussa onnistuu mainiosti kaikki arkiset asiat, kuten vaikka leipominen.

Vaunuillessa niin camping-alueilla kuin puskaparkeissakin pidämme myös siitä, että kun jääkaapin sisältö on itse täytetty, saa ruuankin maistumaan kotoisalta. Otimme kotoa mukaan kaasulla toimivan muurinpohjapannun, jossa valmistimme maittavia muurikkalättyjä. Asuntovaunun kaasuliedellä valmistui lounas ja camping-alueen nuotiopaikalla paistuivat iltamakkarat. Ja löytyypä meiltä kaasukäyttöinen pizzauunikin, jolla italialaisen ravintolan tunnelmaan pääsee vaikka keskellä metsää!

Asuntovaunu muuttui lasten jäätelöbaariksi käden käänteessä.

Jäätelöbaarista päivää! Asuntovaunusta on moneksi.

Kuumaa kesäpäivää viilensivät vielä asuntovaunun pakastimesta otetut jäätelöt. Vaunun avattava ikkuna taittui hetkessä lasten omaksi jäätelökioskiksi! 

Jarruhuollon kautta kevyemmillä kilometreillä seuraaville reissuille

Takanamme on vasta muutama kuukausi asuntovaunun omistajina. Olemme oppineet siinä ajassa karavaanielämästä ja asuntovaunun ylläpitämisestä paljon, mutta paljon oppia on vielä edessäkin. Ison avun monessa käytännön asiassa meille on tarjonnut Best-Caravanin osaava henkilökunta palveluineen. Viimeisimpänä käytimme käytetyn asuntovaunumme jarruhuollossa Best-Caravanin Turun liikkeessä. Huollon jälkeen asuntovaunua vedettäessä auton dieselin kulutus laski ja ajo oli kevyempää. Kaikissa asioissa ei kuitenkaan ole tarvinnut lähteä liikkeeseen saakka, sillä usein ihan vain pelkkä puhelinsoitto ja sen kautta saatu opastus on riittänyt.

Seuraavaksi haluamme lisätä vaunumme varustetasoa ja suuntaamme Best-Caravanin CaravanMarketiin ostamaan televisiotelineen seuraaville reissuillemme.

Asuntovaunulla harrastukset ja lomailu yhdistyvät helposti.

Päivitetty: 28.4.2022