Hyppää sisältöön

Tässä lisätietoa vuokraustoimintaamme liittyen.

Lue nämä huolella sillä lisäämällä ajoneuvon varausjärjestelmään, sitoudut toimimaan näiden yhteisten toimintatapojen ja ehtojen mukaan.

 

Asiakkaille tarjottu hyvä ja tasalaatuinen palvelu on meille ehdottoman tärkeää. Pyrimme parhaamme mukaan pitämään huolen siitä, että asiakkaalla on miellyttävä ja samanlainen vuokrauskokemus, vuokrasipa hän matkailuauton miltä paikkakunnalta tahansa. Siksi edellytämme auton omistajilta positiivista ja kaikin puolin hyvää asiakaspalvelua sekä sitoutumista toimimaan yhteisten toimintamallien mukaan. Tämä takaa myös meille autojen omistajille sen, että asiat hoituvat sujuvasti ja turvallisesti, sekä toiminnan ja tuoton myönteisen kehittymisen pidemmällä aikavälillä.

 

Auton kunto ja varusteet

Matkailuauton tulee olla tehdasvalmisteinen alle 5 vuotta vanha ja alle 100000km ajettu.
Auton omistajan on pidettävä huoli siitä, että auto on siisti ja kunnossa oleva. Kaikki mahdolliset viat ja puutteet on pyrittävä korjaamaan ensi tilassa. Autossa tulee olla tarvittavat vuokrausvakuutukset petosturvalla ja myös lasivakuutus on suositeltava. Autossa ei saa olla mitään henkilökohtaisia tavaroita tai varusteita, vaan auto vuokrataan tyhjänä, ainoastaan vuokraan kuuluvat vakiovarusteet paikoillaan.

Asiakas voi kuitenkin lisämaksua vastaan varata erilaisia tarjolla olevia lisävarusteita. Myös näiden maksullisten lisävarusteiden tulee olla siistejä ja hyvälaatuisia. Mikäli asiakkaalta tulee reklamaatio varusteisiin liittyen, joudumme palauttamaan kyseisen lisävarusteen hinnan.

 

Pakollisia vuokrahintaan sisältyviä vakiovarusteita ovat:

– Ajokiilat 2 kpl
– sähköjohto 25m
– Vesiletku
– Yksi täysi kaasupullo, jonka lisäksi toinen tyhjä/vajaa pullo
– WC-kemikaalit
– Harja ja rikkalapio

 

Lisämaksullisia lisävarusteita / -palveluita ovat (tämänhetkiset vuokrahinnat suluissa):

– Astiasto, auton henkilömäärän mukaan (39€)
– Keittiön pienkoneet; sis. kahvinkeitin, leivänpaahdin, vedenkeitin (30€)
– Mikroaaltouuni (29€)
– Retkituolit (a’9€)
– Retkipöytä (19€)
– Lasten turvaistuin (39€)
– Lisäkaasupullo (59€)
– Loppusiivous (199€)
– WC-kasetin tyhjennys (49€)
– Harmaavesisäiliön tyhjennys (29€)
– Lemmikkimaksu (129€)

Auton omistaja voi itse määritellä mitä lisävarusteita haluaa tarjota ja hyväksyykö lemmikit vai ei.

Hinnoittelu

Ajoneuvon omistaja voi itse määrittää vuokrahinnat mobiilisovelluksen kautta ainoastaan kesäsesongin vuorokausihintaa muuttamalla. Järjestelmään on asetettu automaattisesti erilaisia arvoja eri sesongeille ja eri viikonpäiville. Hinnoinnoittelua on hyvä tarkistaa eri ajankohdille, jotta ei tulisi yllätyksiä. Mikä haluat asettaa tarkempaa yksilöityä hinnoittelua, voidaan sitä tehdä erillistä korvausta vastaan Best Caravanin toimesta.

 

Hinnoitteluperiaatteet

1. Auton luovutuksesta ja vastaanotosta syntyvä peruskulu (oletus 120€)
2. Vuorokausihinta
3. Eri sesonkien hinnat -/+ prosenttia perushintaan nähden
4. Arkipäivät +/- prosenttia, viikonloppupäivät +/- prosenttia
5. Vuokrauksen minimihinta (oletuksena 450€)


Auton luovutus

Ennen auton luovutusta asiakkaalle, on auton omistajan tehtävä tarkistuslistan mukaiset tarkistukset ja merkittävä listaan tarkistuksen ajankohta. Tällä pyrimme turvaamaan sen, että kaikki mahdolliset vauriot pystytään varmasti kohdistamaan oikealle asiakkaalle ja pystymme todentamaan asiakkaalle, että kaikki laitteet ovat testattu ja olleet toimintakuntoiset ennen vuokrausta.

Esitäytetty vuokrasopimus toimitetaan ajoneuvon omistajan sähköpostiin. Vuokrasopimus tulostetaan valmiiksi kahtena kappaleena paperille. Vuokrasopimuksen kääntöpuolella täytyy ehdottomasti olla tulostettuna vuokraehdot. Muussa tapauksessa Best Caravanin vastuut (omavastuuturva) auton omistajaa kohtaan raukeavat.

Kun asiakas saapuu vuokrasopimukseen merkittyyn aikaan annetaan asiakkaan perehtyä autoon rauhassa ja kirjata vuokrasopimukseen autosta mahdollisesti löytyviä vaurioita. Huomioitava on myös se, että asiakas saattaa tarvita lisäopastusta opasvideosta huolimatta, varsinkin jos autossa on joitain videosta poikkeavia toimintoja.

Kun asiakas kokee olevansa valmis lähtemään, pyydetään asiakkaan ajokortti ja asiakkaan ajo-oikeus. Ajokortin tiedot täytetään vuokrasopimuspohjaan huolellisesti.

Ajokorttia on hyvä tutkia tarkasti, jotta voidaan varmistua sen aitoudesta. Ajokortin tietojen on ehdottomasti vastattava vuokrasopimuksessa oleviin tietoihin. Autoa ei saa koskaan luovuttaa kenellekään muulle. Mikäli näitä ehtoja rikotaan, raukeavat kaikki Best Caravanin vastuut auton omistajaa kohtaan.

 

Auton palautus

Asiakas palauttaa auton vuokrasopimukseen merkittyyn aikaan sovittuna päivänä, mikäli muuta ei ole erikseen sovittu. Auton palautuksen yhteydessä kirjataan palautuskilometrit vuokrasopimukseen ja tarkistetaan auton mahdolliset vauriot tarkistuslistan mukaan asiakkaan läsnäollessa. Jos vaurioita löytyy, kirjataan ne vuokrasopimuksen palautusosioon ja otetaan asiakkaan kuittaus. Mikäli asiakas ei hyväksy vauriota omaksi virheekseen, pyritään kirjaamaan asia mahdollisimman hyvin ylös ja lisäämään tieto, että asiakas kiistää vaurion aiheuttamisen. Tällaisissakin tilanteissa pyritään saamaan asiakkaan allekirjoitus sopimukseen. On hyvä muistaa myös, että valokuvia ei koskaan voi olla liikaa, joten vauriot on syytä kuvata hyvin ja vielä parempi, jos asiakkaatkin näkyvät kuvassa.

Myös vahinkotilanteissa on aina säilytettävä hyvä asiakaspalvelun taso, eikä asioihin tule suhtautua liiaksi tunteella.

Jos vahinkotarkastus tehdään myöhemmin niin, että asiakas ei ole enää paikalla, poistuu Best Caravanin vastuu omavastuuosuuden korvaamisesta. Vahingonkorvausta voidaan kuitenkin yrittää periä ja mikäli sitä saadaan perittyä, tilitetään se auton omistajalle asianhoidokorvaus vähennettynä, 70€/h mutta kuitenkin vähintään 150€.

Lähtökohtaisesti Auton omistaja ei sovi asiakkaan kanssa korvaussummista, vaan Best Caravan on yhteydessä asiakkaaseen kaikissa korvausasioissa. Mikäli kuitenkin molemmat osapuolet haluavat sopia asian keskenään hyvässä yhteisymmärryksessä, on se mahdollista, mutta tällöin kaikki Best Caravanin vastuut auton omistajaa kohtaan raukeaa.

Vuokrasopimus ja vahingonkorvaus

Vuokrasopimusehdot ovat kaikille Best Caravanin järjestelmässä toimiville samat ja auton omistajan on hyväksyttävä kyseiset ehdot ilman lisävaatimuksia. Mikäli ehtoihin tulee muutoksia, ilmoitetaan niistä aina ennakkoon auton omistajille.

Omavastuusopimus on kuitenkin yleisistä vuokraehdoista poiketen Best Caravanin ja auton omistajan välinen sopimus, joka on suuruudeltaan maksimissaan 1000€/vahinko. Omavastuun mukainen vahingonkorvaus ei ole riippuvainen siitä, saako Best Caravan perittyä vahingonkorvauksen asiakkaalta, vaan Best Caravan maksaa vahingonkorvausta aina jos auton omistaja on täyttänyt aiemmin mainitut ehdot vahinkojen toteamiseen liittyen.

Mikäli vahinko ei kuulu omavastuun piiriin, kuten esimerkiksi sisäverhoilujen vauriot, peritään asiakkaalta täyttä korvausta ja tällöin Best Caravan tilittää kaikki saadut korvaukset vähennettynä asianhoitokuluilla, jotka ovat 70€/h mutta kuitenkin vähintään 150€. Näissäkin tapauksissa Best Caravan tarjoaa kuitenkin turvan 1000€ saakka. Korjausarvion tekemiseen käytetään ensisijaisesti Best Caravanin tarkastajaa.

Vuokran tilitykset

Best Caravan tilittää vuokratulot kaksi viikkoa vuokraukset päättymisen jälkeen vähennettynä sovitulla komissiolla. Vahingonkorvaukset tilitetään sen jälkeen kun asia on ratkennut sillä tavalla, että vahingon hinta on saatu selvitettyä.

Sopimuksen voimassaolo

Koska uskomme palvelun olevan teille kaikinpuolin hyvä, ei määräaikaisuuksia tai aloitusmaksua ole. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja kumpikin osapuoli saa päättää sopimuksen ilmoittamalla asiasta kirjallisesti. Olemassa olevat varaukset tulee kuitenkin hoitaa loppuun, mikäli niitä ei saada muuten järjestettyä.

Yleiset vuokraehdot löydät tästä

Best Caravanin varausjärjestelmän välityspalkkio on 15% myynnistä.

Mikäli ajoneuvo jätetään kokonaan Best Caravanin/kumppanin hoidettavaksi, tulee tämän lisäksi seuraavat maksut:
Perusmaksu 50€/kk
120€/vuokraus

Huom! Tällä hetkellä pystymme tarjoamaan ajoneuvon vuokrauksen hoitopalvelua vain rajoitetusti!

Ajoneuvoa vuokratessa tarvitaan aina vuokrausvakuutus petosturvalla. Yritykset saavat yleensä itse hankittua kyseisen vakuutuksen, mutta yksityisille se voi olla vaikeaa. Best Caravanin kautta on saatavana yksityisille tarkoitettu vuokrausvakuutus jonka hinta on noin 25€/vuorokausi, jolloin ajoneuvo on vuokrauttuna. Vakuutuksen hinta vaihtelee hieman ajoneuvon arvon mukaan. Vakuutuksessa on 300€ omavastuu.
Mikäli haluat ajoneuvoon vakuutuksen Best Caravanin kautta, ota yhteyttä vuokraus@bestcaravan.fi

Best Caravan - Resource Admin -sovellus

Best Caravanin mobiilisovellus on tarkoitettu ajoneuvon omistajien käytettäväksi vuokrausten helppoon hallintaan. Sovelluksen kautta voidaan lisätä ajoneuvot helposti järjestelmään ja nähdä vuokrausten tarvittavat tiedot.
 Aloita mobiilisovelluksen käyttö rekisteröitymällä. Huom! Mobiilisovelluksesta on tällä hetkellä saatavilla ainoastaan Android-versio. Applen versio odottaa vielä Applen hyväksyntää.

Varaukset

 Tulevat varaukset näkyvät sovelluksessa listana. Jokaisen varauksen tiedot pääset näkemään klikkaamalla varausta. 

Voit lisätä tarvittaessa lisävaruisteita/-palveluita sekä esimerkiksi ylimenevät kilometrit vuokraukselle, jolloin ne päivittyvät automaattisesti maksettavaksi maksulinkin kautta asiakkaalle.

 

Ajoneuvot

Valitsemalla sovelluksen alalaidasta ajoneuvot, pääsee näkemään listauksen omista hallinnoitavista ajoneuvoista. Uuden ajoneuvon lisäys aloitetaan valitsemalla oikeasta yläkulmasta “Uusi”.

Ajoneuvon lisääminen

 1. Syötä ajoneuvon merkki ja malli
(esim. Sunlight A70)

2. Syötä korkeimman sesongin vuorokausihinta. Tähän lisätään automaattisesti 120€/vuokraus. Myös arkipäivät ja viikonloppupäivät vaikuttavat vaikuttavat automaattisesti hieman hintaan, joten lopullinen viikkohinta ei ole ihan suoraan 7×169€, vaan 169€ oletushinnalla kesäsesongin viikkohinnaksi tulee tarkalleen 1346,56€. Mikäli haluat määritellä itse kaikki arvot tarkasti, ota yhteyttä vuokraus@bestcaravan.fi

3. Vuokraus aikaisintaan X päivän päähän tarkoittaa sitä, kuinka lähelle kuluvaa päivää varaus voidaan tehdä. Näin ajoneuvon omistaja voi valita tarvittavan reagointiajan.

4. Kuvaile ajoneuvoa esimerkin tavoin. Kerro sen hyvistä ominaisuuksista ja kenelle se parhaiten soveltuu. Kerro myös minkälaiset vuoteet ajoneuvossa on. Tämä tieto, näkyy ajoneuvon ”kortissa” hakutuloksissa.

5. Valitse kielet, jolla vuokraava asiakas saa palvelua.

6. Ilmoita ajoneuvon vuosimalli. Ajoneuvo saa olla maksimissaan 5 vuotta vanha ja 100000km ajettu.

7. Valitse ajoneuvon korimalli

8. Valitse vaadittava ajokortti ajoneuvolla ajamiseen.

9. Valitse vaihteisto

10. Ilmoita ”henkilömäärä” kohtaan, kuinka monelle ajoneuvo on rekisteröity.

11. Vuodepaikoissa ensimmäinen numero kuvaa kuinka monelle ajoneuvossa on kiinteät vuoteet ja toinen kuinka monelle ”lisävuoteet”. Valitse parhaiten kuvaava vaihtoehto.

12. Valitse sallitaanko ajoneuvossa lemmikit. Lemmikkimaksu on asiakkaan varattava lisäpalvelu, jonka hinta on 100€.

13. Valitse ajoneuvon vuorokausikohtainen kilometriraja. Ylimenevät kilometrit ovat 0,3€/km.

14. Lisää ajoneuvon mitat huolellisesti, koska näillä voi olla vaikutusta esimerkiksi lauttamaksuihin.

15. Valitse ajoneuvossa oleva lämmitysjärjestelmä

16. Valitse lasten turvaistuimen kiinnitystapa

17. Ilmoita takaluukun koko. Oletuksena on, että takatavaratilassa on vapaata tilaa vähintään luukun koon mukaan.

 18. Valitse löytyykö ajoneuvossa markiisi.

19. Valitse onko ajoneuvossa pyöräteline

20. Onko ajoneuvon mukana saatavilla lisävarustepaketti. Nämä ovat asiakkaan erikseen lisähintaan valittavia tuotteita. Tämän kentän tarkoittamia lisävarusteita ovat: Astiasto (ajoneuvon max henkilömäärän mukaan, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, mikroaaltouuni (mikäli ei kiinteä), retkipöytä, retkituolit. Nämä ovat peruslisävarusteita, jotka olisi syytä olla saatavilla.

21. Mikäli ajoneuvossa on esimerkiksi ilmastointi, peruutuskamera tai muita vastaavia varusteita, voi niitä ilmoittaa ”Lisätiedot” kentässä.

22. Puhelinnumero, josta asiakas saa tarvittaessa tietoa esimerkiksi auton noutoon liittyen.

23. Missä kaupungissa ajoneuvo sijaitsee.

24. Maakunta toimii hakuehtona varausjärjestelmässä

25. Ajoneuvon nouto-osoite välittyy ajoneuvon vuokraajalle.

  26. Valitse voiko asiakas pysäköidä oman ajoneuvon vuokrauksen ajaksi.

27. Ajoneuvon omistajan tiedot ovat vuokrasopimukseen ja tilityksiin liittyviä tietoja. nämä tiedot eivät näy julkisesti ajoneuvon tiedoissa.

Muut lisätiedot

 Kun olet luonut ajoneuvon, pääset lisäämään loput tarvittavat tiedot.

”Tiedot” valikon alta näet aiemmin syöttämäsi ajoneuvon tiedot ja voit tarvittaessa muokata niitä.

”Kuvat” valikon kautta pääset lisäämään kuvia ajoneuvosta. Ensimmäiseksi kannattaa ottaa kuvat ajoneuvon ulkopuolelta jokaiselta kulmalta niin, että esimerkiksi ovi ja kaikki luukut näkyvät kuvissa. Tämän jälkeen sisätiloista kannattaa kuvata laajalla kuvalla, vuoteet, pöytäryhmä, keittiö, WC, suihku ja ohjaamo. Jos ajoneuvossa on jotain lisävarusteita, on niiden hyvä näkyä kuvissa.

”Lisävarusteet” valikosta valitaan saatavilla olevat lisävarusteet.

”Omat varaukset” valikon alta merkitään esimerkiksi ajoneuvossa jo olemassa olevia varauksia. Mikäli autoa vuokrataan muuten kuin Best Caravanin järjestelmän kautta, on äärimmäisen tärkeää heti merkitä varaus tätä kautta. Huomioitavaa on, että oman varauksen ensimmäinen päivä voi olla sama päivä kuin edellisen vuokrauksen päättymispäivä, mutta oman varauksen päättymispäivänä ei voi alkaa uusi varaus. 

”Vuokraseonkien asetukset” valikossa voit määrittää mitkä voivat olla vuokrauksen aloitus- ja lopetuspäivät kesäsesongilla ja muuta aikana.

Astiasto

  • Veitset, haarukat, isot- ja pienet lusikat
  • Kolmet erilaiset lautaset
  • Paistinpannu, kattila
  • Lasit, kahvikupit
  • Kauha, paistinlasta
  • Leipäveitsi, juuresveitsi, kuorimaveitsi
  • Kulho

Astioiden määrä tulee auton henkilömäärän mukaan.

Keittiön pienkoneet

  • Kahvinkeitin
  • Leivänpaahdin
  • Vedenkeitin

Huom. Pienkoneet toimivat ainoastaan auton ollessa kytkettynä 230v verkkovirtaan.

Mikroaaltouuni

Huom. Mikroaaltouuni toimii ainoastaan auton ollessa kytkettynä 230v verkkovirtaan.

Retkituoli

Asiakas valitsee haluamansa määrän retkituoleja. Täitä on syytä olla varattavissa ajoneuvon maksimi henkilömäärän mukainen määrä.

Retkipöytä

Kokoontaittuva retkipöytä, johon sopii syömään vähintään neljä henkeä.

Lisäkaasupullo

Yksi vajaa ja yksi täysi pullo kuuluuvat perusvarustukseen. ​ Asiakas voi valita lisäkaasupullon, jolloin ajoneuvo luovutetaan kahdella täydellä kaasupullolla.

Kaasunkulutukseen eniten vaikuttava tekijä on lämmitystarve. Jonkinlaisena ”nyrkkisääntönä” voidaan pitää että auton lämmittäminen 10°C vaatii tehoa 1kW. Tällöin siis lämmitystarpeen ollessa esim. 10°C, kaaupullolla lämmittäisi noin 5vrk