Hyppää sisältöön

Kohdetyyppi: Syö ja juo

Oulun Kauppahalli

Oulun kauppahalli on kulttuurimatka, jossa pääset maistamaan Oulun käsityöläisten rakkaudella valmistamia elintarvikkeita ja fiilistelemään yli 100 vuotta vanhan kauppahallin historian havinaa. Kauppahallista matkailija löytää lähellä asuvien pientuottajien valmistavia laatuelintarvikkeita ja voi käydä halutessaan päivällisellä tai vaikkapa ihan vain kupposella kahvia kaupunkireissun ohessa. Kuvassa Pohjolan Lähiruoan piste, josta löytyy laadukkaita luomuelintarvikkeita kuten lihaa, leipää ja kasviksia, sekä maukkaita itsevalmistettuja smoothieita.

Wanha Aapiskukko

Wanhan Aapiskukon kesäkahvila huokuu upeasti entisöidyn kyläkoulun tunnelmaa. Maistuva lounas ja perinteiset herkut täyttävät matkailijoiden vatsat ja pihamaan hurmaavat kotieläimet sulattavat sydämet vauvasta vaariin. Tunnelma on ainutlaatuinen ja sielu lepää pohjalaisessa peltomaisemassa.

Thairavintola Makasiini, Oravi

Mahtavaa, herkullista ja aitoa thairuokaa järven kaloja hyväksikäyttäen. Pakollinen paikka kesällä, terassin auringonlasku on täyttä kultaa!

Puukarin Pysäkki

Puukarin Pysäkki on tunnettu lähi- ja luomuruoastaan. Perikarjalainen emäntä Anni tarjoilee maistuvaa lähiruokaa ja hyvää mieltä ihanassa hirsitalossa mäen päällä.

Possokahvit Kotkassa

Posso on kotkalainen herkku. Munkkipossulla ja possolla on iso ero, kuten kotkalaiset tietävät. Ihanin kesäpäivän aamupala on juoda kahvit pahvimukista ja syödä kuuma, rapea posso, eli omenahillolla täytetty munkki, Kotkan tai Karhulan torilla.

Immilän myllykahvila

Upea koski, idyllinen miljöö ja tuoreet leivonnaiset kahvilassa.

Saaristoravintola Paven

Merellinen kesä- ja tilausravintola Paven sijaitsee veden äärellä luonnonkauniissa Suvisaaristossa. Paven on ihana kesäpäivän viettopaikka, josta saa erinomaista ruokaa. Jätä auto parkkiin Soukanrannan tai Ristiniemen satamaan, ja jatka matkaa 10 minuutin saaristovenereissuna Pentalan saarelle. Soukanrannan osoite: Miniatontie 12, 02360 Espoo Ravintola Paven: 60°06'23.1"N 24°40'35.8"E

Albina & Alexis

Albina & Alexis on rento kortteliravintola ja viinibaari, joka sijaitsee urbaanissa ympäristössä Vallilassa, Helsingissä. Albina tarjoilee aamiaista ja tunnelmallista illallista. Ravintola onkin tunnelmaltaan ja ruoaltaan täysi kymppi! Menun hinta on 56€ sisältäen kolme alkupalaa, yhden väliruoan, pääruoan sekä jälkiruoan. Albinan tryffelirisottoa ei ole turhaan kehuttu. Kokeile ja maista! Albina-ravintolan yhteydessä on myös trendikäs kattobaari Alexis. Kohteen mahdolliset yhteystiedot ja verkkosivut: https://restaurantalbina.fi/ info@restauranalbina.fi 044 244 1276

Ravintola Vehka, Hamina

Haminan bastionissa sijaitseva Ravintola Vehka hemmottelee kävijöitä esteettisyydellä, tunnelmalla ja loistavalla ruoalla. Linnoituksen kasemattiholvit kynttilöineen ja koristeineen luovat vaikuttavat puitteet rauhalliselle illalliselle. Vaihtuva ja tarkkaan harkittu menu paikallisista raaka-aineista ottaa huomioon myös erityisruokavaliot, joten tämä ravintola on roadtrippaajan ehdoton levähdyspaikka! Kohteen mahdolliset yhteystiedot ja verkkosivut: www.juuret.net Muuta huomioitavaa: Tila toimii myös vaikuttavana juhla- ja kokoustilana.

TeaHouse of Wehmais

Kävin TeaHouse of Wehmaisin teehuoneella ensimmäistä kertaa viime kesänä ja paikka teki lähtemättömän vaikutuksen. Täältä saa mielettömän hyvää ruokaa idyllisessä miljöössä vanhassa herraskartanossa. Tilasimme iltapäiväteekattauksen, ja uskaltaisin väittää, että tällaista on vaikea muualta Suomesta löytää. Teetä ja bistroruokaa voi nauttia sisällä tai erittäin nätisti laitetulla piha-alueella. Sään salliessa suosittelen ehdottomasti varaamaan pöydän ulkoa! Kohteen mahdolliset yhteystiedot ja verkkosivut: teahouse.fi Hinta, mikäli vierailu maksaa: Riippuu aivan siitä, mitä syöt tai juot :) Muuta huomioitavaa: Pöytä kannattaa varata etukäteen, sillä paikkoja on rajoitetusti.