Hyppää sisältöön
Etsi helmiä

Kilpisjärvi

Kilpisjärvi on ehdottomasti yksi upeimmista paikoista Suomessa. Aivan pohjoisessa on ihan oma tunnelmansa, ja luonto on karua ja kaunista. Olen käynyt Kilpisjärvellä sekä kesällä vaeltamassa että talvella laskemassa. Suosittelen matkustamaan Kilpisjärvelle asuntoautolla, koska se on ehdottomasti paras tapa matkustaa. Matka on sen verran pitkä, että matkalla voi välillä pysähtyä mieluisaan taukopaikkaan.

Menimme Kilpisjärvelle keväällä 2018, koska halusimme nähdä millaiset olosuhteet Suomessa on vapaalaskuun. Olen laskenut aikaisemmin ympäri Alppeja ja ajatellut, ettei kotimaan rinteissä pääse samaan fiilikseen. Olin väärässä, ei täältä oikeasti tarvitse lähteä mihinkään!

Paras aika mennä laskemaan Kilpisjärvelle on huhti-toukokuu, jolloin päivät ovat pitkiä ja säät lämpimämpiä. Teimme tästä ainutlaatuisesta tunnelmasta elokuvan ja Kilpisjärven osuus alkaa kohdasta 17:32. Voi katsoa filmin täältä: https://www.youtube.com/watch?v=e1nPluJ-eh8.

Jos innostut kokeilemaan, niin ota mukaan Splitboard-lauta tai lumikengät, koska hissejä ei ole ja mäet pitää kävellä itse ylös.

Kohteen mahdolliset yhteystiedot ja verkkosivut:
https://www.kilpisjarvi.org/fi/     

Muuta huomioitavaa:
Kilpisjärven seudulla on autiotupia, joissa voi majoittua ilmaiseksi.

Näytä reittiohjeet