Hyppää sisältöön
Etsi helmiä

Kilpisjärvelle revontulijahtiin

Mikä on pohjoisin paikka missä olet ollut? Itse olin helmikuussa ensimmäistä kertaa käsivarren alueella Kilpisjärvellä, jossa tavoitteenani oli nähdä elämäni ensimmäiset revontulet. Kilpisjärvi on sijaintinsa ja avaruutensa takia erinomainen paikka revontulien bongailuun. Alueella ei myöskään ole laskettelukeskuksia, joten ilmaan ei pääse valosaastetta eikä rinteiden lumetus samenna kirkasta taivasta.

Sallatunturin lähelle voi ajaa asuntoautolla ja ihastella revontulia autosta käsin tai pakata mukaan lumikengät ja otsalampun ja lähteä yövaellukselle. Paras aika revontulien näkemiseen on lokakuun ja maaliskuun välillä, mutta maaliskuuta pidetään yleisesti parhaimpana kuukautena revontulijahtiin. Muista ladata puhelimeen applikaatio, jolla voit seurata milloin on paras aika katsella taivaalle.

Näin elämäni ensimmäiset, uskomattoman kirkkaat revontulet Kilpisjärvellä. Valoshow jatkui kaksi yötä putkeen!

Yksi Kilpisjärven erikoisuus on se, että sitä ympäröi sekä Norjan että Ruotsin vuoristot ja sieltä löytyy maailman pohjoisin kolmen valtion rajapiste. Kolmen valtakunnan rajapyykillä voit siis nopeallakin aikataululla vierailla sekä Norjassa, Suomessa että Ruotsissa.

Näytä reittiohjeet